Benim Karavanım VW T5 Reimo- Nevzat

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nevzat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 447
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 229,042
Ynt: Benim Karavanım Vw T5 Reimo- Nevzat

nevzat' Alıntı:
Levent abi; bisikletler sırtta 230 km gittim. Yol çok kötü, kötü ötesi berbattı. Yer yer yağmur çukurlar açmış, rampası, inişi derken 4 saat mücadele sonrası Demirciye ulaştım. Rota bursa-Karacabey-Balıkesir-Bigadiç-Sındırgı-Demirci. Özellikle son 60 km Sındırgı -Demirci arası yol yapım çalışmaları nedeniyle asfalt yoktu. Sonuç olarak taşıyıcıda bisikletler düşmesede bir takım yamulma- eğilmeler oldu bi kaç vidası gevşedi. Özellikle ağırlık merkezi sol tarafa bisikletler ortalya konduğu için sağ kısmın altı desteksiz kaldığı için ağırlığa dayanamayıp eğrildi. Şimdi o kısımlara destekleyici önlemler düşünüyorum
Bu tür aparatların hafif yapılması -Ülkemizde ince malzeme kullanılır- gereklidir.Hem sağlam hem hafif istendiğinde
ülkemizde gerçekleştirmek zor biraz. 6000 serisi aliminyum zor bulunan bir ürün hemde pahalı,karbon esaslı malzeme bildiğim kadarı ile zaten yok.

Etiketler

Nevzat Hocam persembe gunu sizinle donus yolunda Bulgaristanda karsilastik.Ben farkettim ama siz sanirim farketmediniz cunku bende Nissan Qashqai vardi.Durmak istedim ama trafik hizli akiyordu duramadim.Neyse kismet bir dahaki sefere..

airboat' Alıntı:
Bu tür aparatların hafif yapılması -Ülkemizde ince malzeme kullanılır- gereklidir.Hem sağlam hem hafif istendiğinde
ülkemizde gerçekleştirmek zor biraz. 6000 serisi aliminyum zor bulunan bir ürün hemde pahalı,karbon esaslı malzeme bildiğim kadarı ile zaten yok.

Seyfettin abi aparat kısa mesafeler ve düz asfalt yollar için sorunsuz ama benim gittiğim yol hakikaten çok kötüudü.Bırakın bisiklet aparatını arabamın lastiklerinin rot ve balans ayarı bozuldu.su deposu sızdırmaya başladı neyse sonradan tamir ettirdim hepsini. bence o yola değil böyle bir aparat çeki demirine takılan bile dayanmaz kırılırdı. Bahsettiğin karbon alaşımlı aparatlara baktım Hollandada fiyatları bir hayli yüksekti.

must' Alıntı:
Nevzat Hocam persembe gunu sizinle donus yolunda Bulgaristanda karsilastik.Ben farkettim ama siz sanirim farketmediniz cunku bende Nissan Qashqai vardi.Durmak istedim ama trafik hizli akiyordu duramadim.Neyse kismet bir dahaki sefere..

Mustafa hocam bir ara 16 plakalı beyaz bir qashgai gördüğümü hatırlıyorum.sanırım haskova taraflarıydı.Malum o bölgede yol yapım çalışmaları ve şehir içi hız sınırları vs derken çok kötü .Bir an önce kendimi Türkiye^ye atmak için çabaladım.Bulgaristan nasıl AB üyesi olmuş hala aklım almıyor.Onlar girdiyse bizi kafadan almaları gerekirdi.Ayrıca Sırbistan otoyolu içinde aynı şeyleri söylemek mümkün o ne biçim asfalt öyle taklır takır.Birde uzun bitmek bilmedi.Ama keşke görüşseydik iyi olurdu siz nereye gidiyordunuz? Bir hafta sonu Bursada buluşalım.Misi taraflarında piknik falan yaparız.benim telefon 532 4624579

Bizim araba siyah :smiley:Beni farketmemissiniz.Uzerinde Thule bagajla dolasan Bursadaki tek siyah Nissan Qashqai :smiley:)

Sirbistan otoyolunu ocak ayinda avusturyaya giderken kullanmistim kotu degildi.Hatta gayet guzeldi bile diyebilirim.Demek yagan kar vs bozmus..

Ben gunubirlik filibeye gidiyordum bir musteri ziyareti icin.

Birlikte kamp yapmayi bizde isteriz.Telimi ozelden mesaj olarak yolluyorum.

gezimizden kısa fotoğraflar HOLLANDA AMSTERDAM

1-IMG_1768.JPG

1-IMG_1770.JPG

1-IMG_1784.JPG

1-IMG_1798.JPG

1-IMG_1812.JPG

--- ALMANYA - HEİDELBERG VE ROOTTRNBURG.Ayrıca REİMO bundan sonraki projem için uğradım.kısa şase bir vw t5 alıp California tarzı yaptırmayı planlıyorum.

1-IMG_1890.JPG

1-IMG_1974.JPG

1-IMG_2001.JPG

1-IMG_2093.JPG

1-IMG_2134.JPG

9 günlük bayram tatilini fırsat bilip hızlı bir balkan turu yaptık. Sağolsun aracımız bizi yolda hiç üzmedi. Ortalama 8,2 l/ 100km yaktı. Rotamız Yunanistan (transit),Makedonya(Bitola,Ohrid),Arnavutluk(Transit),Karadağ(Budva,Kotor),Hırvatistan(Dubrovnik),BosnaHersek(Mostar,Saraybosna,visegrag drina sokullu mehmet köprüsü),Sırbistan (Ustije, Cacak,Niş)Bulgaristan (transit). toplam 3000 km Bursa 'dan. Bir kaç fotoğraf paylaşmak isterim.

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR