Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zedzestion Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 305
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 126,057
Ynt: Benim Karavanım Mercedes-Hymermobil

zedzestion' Alıntı:
Cavid Bey cok tesekkur ederim..Cok mu hizli davrandim bilemiyorum.Acaba sizleri biraz daha dinleyip bu satin alma surecini size mi birakmaliydim??

Son cümleyi anladığımı söyleyemem; neden bizlere bırakasınız? :-\
Bence doğru şudur: Kişi, danışır, görüşür, düşünce alışverişi yapar, son kararı kendisi verir. :smiley:

Cavid Sezen

Etiketler

gezmen' Alıntı:
Son cümleyi anladığımı söyleyemem; neden bizlere bırakasınız? :-\
Bence doğru şudur: Kişi, danışır, görüşür, düşünce alışverişi yapar, son kararı kendisi verir. :smiley:

Cavid Sezen

Haklisiniz, ama platformda herkes benden tecrubeli oldugu icin, insan bu tip sorular soruyor kendisine.Ama sizin verdiginiz destek super oldu tesekkur ederim.Umarim en kisa zamanda birlikte kamp yapma sansimiz olur.

Mustafa bey insanın sevmediği evi sarayda olsa içi rahat değildir.Sizin gönlünüze yattıktan sonra gerisi sorun değil.Bizim söyliyeceklerimizi sadece düşünce paylaşımı kabul edin.Tekrar hayırlı olsun.Görüşme dileği ile.

Mustafa Bey Dometic mobil klimalarda 12 Volt kiti ile araçta çalıştırabiliyorsunuz. Eltesan sitesinde bununla ilgili bilgi var Truma da böyle bir 12 Volt kiti yokmu acaba?

http://www.eltesanmobil.com/urungrup.asp?id=204

SNOB' Alıntı:
Mustafa Bey Dometic mobil klimalarda 12 Volt kiti ile araçta çalıştırabiliyorsunuz. Eltesan sitesinde bununla ilgili bilgi var Truma da böyle bir 12 Volt kiti yokmu acaba?

http://www.eltesanmobil.com/urungrup.asp?id=204

Hemen Termosaya soruyorum.

Mustafa bey ailenizle beraber yol arkadaşınızla güzel geziler dilerim.

Kablolama sistemini alttaki gibi yapınca herşey çözüme ulaştı.Klima+microdalga+buzdolabı gayet güzel çalışıyor:smiley:Kritik hesaplama uzmanı oldum:smiley:Ne nasıl ve ne kadar çalıştırılmalı.
1-Şarj dinomosu-Marş motoru:1x70 lik NYAF kablo
2-Marş Motoru-Akü:Mercedes zaten bu arada 1x70 lik kablo kullandığı için ellemedik.
3-Inverter-Akü:(+kutup:1x70 lik NYAF kablo) (-kutup:2x50 lik NYAF kablo elimizde 1x70lik kalmadığı için bu şekilde yaptık)
4-Akü-Şase:1x50 lik NYAF kablo

Bu akşam şarj dinomosu için 2.kayışı takacağız risk almayalım diye..:smiley:

Bu arada bi kaç konuda öneri ihtiyacım var.
1-Ön sağdaki koltuğu tamamen iptal etmek istiyorum.Oldukça büyük ve geçişi engelliyor.
2-Üst tavanın arka kısmında 70x200 cm gibi bir alan var buraya bir bagaj koymak istiyorum.Boyu 70 cm olan kapalı bagaj bulabilir miyim.
3-Lastikleri Good Year UG(ultra grip) 195x75x14 C serisi aldım ama taktırmadım değiştirsem mi diye bir düşünce oldu.Üzerindekiler 205x75x14 geniş olduklarından yanak kısmından hafif bombe yapmış ve bu yüzden dalma yapabilir dediler.

Mustafa kolay gelsin,

kablo değişiminden sonra tüm cihazları aynı anda çalıştırabiliyormusun? yada tek tekmi? çalıştırabiliyorsun.

Lastik konusunda 195 bu araçlarda ve hız limitlerinde yeterli gelir benzer ölçüde lastik kullanıyorum sorun yaşamadım. Şunuda
belirtmeliyim aracım tam yüklü 2800 kg ve 90 km sabit hızda sorun yok.

güngör' Alıntı:
Mustafa kolay gelsin,

kablo değişiminden sonra tüm cihazları aynı anda çalıştırabiliyormusun? yada tek tekmi? çalıştırabiliyorsun.

Lastik konusunda 195 bu araçlarda ve hız limitlerinde yeterli gelir benzer ölçüde lastik kullanıyorum sorun yaşamadım. Şunuda
belirtmeliyim aracım tam yüklü 2800 kg ve 90 km sabit hızda sorun yok.

Levent abi; yazdıklarımı okuyunca komik geldi.Kusura bakma heyecanlanıp, devrik bilumum cümleler kurmuşuz. :smiley:
Evet, microdalga, klima, buzdolabı, hepsi aynı anda çalışabiliyor.Fakat bu kadar yükü uzun süreli kullanırsak muhtemelen kablo ısınacak ve invertörün kendini korumaya alıp kapanmasına yol açacaktır.Microdalga ve buzdolabı sürekli çalışan şeyler değil zaten..Ayrıca bu yükü taşıyacak kablo bulsak dahi 150 amperlik dinomo yeterli olmaz bir süre sonra aküler boşalır.(12Vx150A=1800 Watt kayıplarla 1500 Watt) düşünürsek yeterli gelmeyecektir.

Lastik bilgisi için teşekkür ederim.

Sevgili Moderatörüm Levent Ağabey'in beni uyarmasıyla aşağıda araçla ilgili yapmış olduğum masrafların bir kısmını sizlerle paylaşmak istiyorum.

Truma Aventa Comfort Klima: 2000 Euro + KDV (bu fiyattan %10 gezenbilir iskontosu var.80 Euro + KDV montaj bedeli var.)
Cotek 3000Watt tam sinus inverter: 1150 Usd + KDV
Bosch 12V 150A Şarj dinomosu: 970 TL KDV Dahil
1x70mm2 NYAF kablo:20 TL/Metre KDV Dahil
195x75x14 Good Year UG lastik:240 TL/Adet KDV dahil

Aklıma gelenler şimdilik bunlar.

Kablolama sistemini alttaki gibi yapınca herşey çözüme ulaştı.Klima+microdalga+buzdolabı gayet güzel çalışıyor:smiley:Kritik hesaplama uzmanı oldum:smiley:Ne nasıl ve ne kadar çalıştırılmalı.

mustafa bey,
takipteyim ve çok iyi gidiyor..
Kritik hesap uzmanı olduğunuz konuda yardıma ihtiyacım var. Ben de Bursa dayım, ertuğrul-özlüce, belki görüşebiliriz de. 0535-220 60 71 cem...

_ Aracım suzuki 1993 westfalia, 147.000 km. de geçen hafta hanım almanyadan aldı, 5 güne kadar buradalar.
_yaşam aküsü var ve benim burada 1 yaşam yedek aküm mevcut.
_ klima için invertör nasıl olmalı, ev tipi, marka, güç vs..
_ extra şarz dinamosu gerekir mi...

bunlar gibi sorular...
bu benim 3.cü karavanım oluyor, hanıma da sevdirirsem, daha sonra sizinki gibi araca geçeceğim...

Ama asıl büyük problem, aracı türk plakasına çevirmek. Hanım alman ve 6 ay araç türkiyede turist vizesi ile kalacak.
Polis, gümrük yeterli cevap veremiyor, beni turinge yönlendiriyorlar.....

neyse, bunlar da çözülecek...

tekrar kolay gelsin...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR