Benim Karavanım İveco 10.2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fsirin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 106
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,466
Ynt: Benim Karavanım İveco 10.2

Tam kapatmayan atık su vanası da sökülüp temizlendi. Sökerken kopan iki vidası da yenilendi. :smiley:

P7234121.jpg

P7234122.jpg

Etiketler

Eski tip iri kıyım şarj redresörü sökülüp yerine 3 kat yüksek kapasiteli ve daha küçük boyutlu güç kaynağı konuldu. Böylelikle dış masayı koymamıza engel olan yükseklikten de kurtulmuş olduk.

P7254163.jpg

ikinci el araçlara şüpheyle bakmak hususunda ki paranoyalarım bir kat daha arttı.....son derece bakımlı olan ve so güne kadar aktif olarak kullanılan böylesine bir araçta bu kadar dokunacak nokta varsa diğerlerinin düşünemiyorum bile......kolya gelsin...

Ferhat Bey

Iki koltok arasindaki bardaklik son derece iyi ve kullanisli olmus.
Redresör konusunu biraz acmaniz mumkun mu?
Eskisi kac amperdi yenisi kac amper
Guc kaynagi derken ozel bir cihazdan mi bahsediyorsunuz?Piyasada bulabilir miyiz?Fiyati ne seviyelerde?
Cevabiniz icin simdiden tesekkurler

Mustafa GULER

carpediem69' Alıntı:
ikinci el araçlara şüpheyle bakmak hususunda ki paranoyalarım bir kat daha arttı.....son derece bakımlı olan ve so güne kadar aktif olarak kullanılan böylesine bir araçta bu kadar dokunacak nokta varsa diğerlerinin düşünemiyorum bile......kolya gelsin...

Paranoya yapmanıza gerek yok. Kişinin tercihlerine bağlı olarak bir kısım değişiklikler yapılması doğaldır. Buradakilerin pek çoğu da (titizlikten kaynaklanan) keyfe keder kabilinden şeyler.

TA2RX' Alıntı:
Paranoya yapmanıza gerek yok. Kişinin tercihlerine bağlı olarak bir kısım değişiklikler yapılması doğaldır. Buradakilerin pek çoğu da (titizlikten kaynaklanan) keyfe keder kabilinden şeyler.

Hay klavyene sağlık TA2RX kardeşim...

Ferhat karavanı biraz daha kurcalarsa tavanda bırakılmış filizleri görecek..
Bakarsınız seneye bir kat çıkıvermiş aniden. ;D ;D ;D

Ferhat kolay gelsin.Karavancı boş durmaz yapacak iş herzaman vardır karavanda... :D

RÜZGAR' Alıntı:

;D ;D ;D

Epeydir bu kadar gülmemiştim. Allah da sizi güldürsün...

carpediem69' Alıntı:
Endişelenmenize gerek yok. Bizimkinde ciddi bir sorun yoktu. Birkaç küçük bakım ve tadilat sadece. İkinci el alırken dikkatli bir şekilde incelemek de önemli tabiki.

RÜZGAR' Alıntı:
:D :D :D
Dün de aracın tepesine bakmıştım halbuki. Panellerin ve üst camların tozunu aldım. Şu filizleri biraz daha arıyayım. ;) :D

Geçen gün Kartal oto sanayideki servise gittim. Bakım ve yağ değişimi yapıldı. Servisteki herkes aracı tanıdı. Bu aracı başka biri getiriyordu dediler. Hatta bazıları ismizi de hatırlıyordu. Kulaklarınız çınladıysa bizim yüzümüzdendir. :smiley:

must' Alıntı:
Iki koltok arasindaki bardaklik son derece iyi ve kullanisli olmus.
Redresör konusunu biraz acmaniz mumkun mu?
Eskisi kac amperdi yenisi kac amper
Guc kaynagi derken ozel bir cihazdan mi bahsediyorsunuz?Piyasada bulabilir miyiz?Fiyati ne seviyelerde?
Mustafa Bey. Fotoğraf bizim Küheylanın koltuk arasını gösteriyor. Iveco'da koltuk arasına taşıdığımız buzdolabı da araya tam oturdu. Üzerinde de bardaklık ve düz bir zemin içeriyor. Arkaya geçişte biraz engel oluşturuyor ama bir adımda aşılabiliyor. Yolculuklarda normalde izim ağzımız pek boş durmaz buzdolabının üzeri çok işimize yarayacak. :smiley:

Eski redresör 12.5A idi yenisi ise 35A. Eskisini de yanımda yedek olacak. Yaptığım işlemde, normal, akım sınırlamalı 12V bir güç kaynağı modifiye edilerek, 13.8V - 14.4V verecek hale getiriliyor. Güç kaynağı normalde 29A modifiye edilmiş hali 150TL gibi maliyete çıkıyor.

TA2RX' Alıntı:

Gönül,2.eldeki tüm araçların Hüseyin Bey'in aracı gibi olmasını ister muhtemelen ekipmanlara hiç dokunulmasa dahi uzun yıllar sorunsuz kullanılıbilirlerdi de.......<Lafım piyasanın cinlerine....
Kalın sağlıcakla

Cumartesi günü muayeneyi de atlatmış olduk. Far ayarı hafif kusuruyla geçtik. :smiley:

Muayene sırasında karavanını yeni yapmış olan Murat arkadaşımızla tanışmış olduk. Arka arkaya muayeneden geçtik. :smiley:
Aşağda Murat Bey'in LT31'i.

P8034290.jpg

fsirin' Alıntı:
Cumartesi günü muayeneyi de atlatmış olduk. Far ayarı hafif kusuruyla geçtik. :smiley:

Muayene sırasında karavanını yeni yapmış olan Murat arkadaşımızla tanışmış olduk. Arka arkaya muayeneden geçtik. :smiley:
Aşağda Murat Bey'in LT31'i.

küheylan 2 yola hazır artık :smiley:,

Murat bey ne zamandır sahil buluşmasına gelip tanışacaktık kısmet tüv'e imiş :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR