Benim Karavanim Hymer 55

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan insel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 125,483
Ynt: Benim Karavanim Hymer 55

Valla ben benim karavanda cozdum oo işi. Ama İstanbul'da. Bence siz bir frenciye gidin sonra hallolmazsa iyisini ararsıniz. Cok teferruatli degil. Herkes halledebilir.

Etiketler

teşekkür ederim fren merkezinden ve sağ arka kampanadan hidrolik sızıyor herhalde parça sorunu olmaz diye umuyorum

Bu arada bugun Acsa'ya gittim. Mahmut Usta taktigi parcanin yayinda bir sorun oldugunu tespit etti. Ve başka bir orjinal parcayla degistirdi. http://www.swift-owners-club.com/support/oem_handbooks/truma/truma_s3002.jpg 12 numaralı parca. Telin uzerindeki yay bozukmus. Gazi kisip acamiyormus. Yani sorun cozuldu.
Serdar tahminin doğru cikti. Tesekkurler. :D

ozgurcorekci' Alıntı:
teşekkür ederim fren merkezinden ve sağ arka kampanadan hidrolik sızıyor herhalde parça sorunu olmaz diye umuyorum

Hayir olmaz. İçiniz rahat olsun.

Herkese merhaba uzunca bir zaman oyuncagimla ilgili yaptiklarımı yazacak vakit bulamiyordum. Aslında cok birsey de yaptırmadım. Daha dönebilir bir tv ayağı almak, ara perdeyi büyütmek gibi ıvır zıvırlarla oynuyordum. En son poyrazlar gezisinde zayıflayan aküm su koydu. Sağolsun Levent Gungor'un ve aküsünün desteğiyle takviye yapıp çalıştırdım. Fakat ertesi hafta yine su koydu. En son Geleneksel Maltepe Bulusmasına gelmek için bir akü aldım ve takarken karanlıkta kutup baslarını ters bağlayarak dinamoyu yaktım. :smiley: (sakın denemeyin ama basınıza gelirse de çok heyecanlı, tadını çıkarın. Mısır gibi patlıyor ve dumanlar cıkıyor. Birara karavan yanıyor dedim o kadar duman cıktı ki sormayın.)
Velhasıl dinamonun sökülmesi yeniden sardırılması ile uğrastim. Tabii maltepeye gelememis oldum ama dinamo yenilenmis oldu. Komurleri zaten bitikmis. Simdi sıfır bir dinamo ile yola devam edecegim.
Bundan sonra yapmak istediğim başka bir şey var. Tüpü benzincide doldurmak için bir dolum ağızı takmak. Bir tane t aldım, bir tane de vana. AYrıca dolum ağzı ve hortumum da var. Bunu regulatorden sonra bağlasam ne olur. Benzincide gaz basarken, tesisata gitmemesi için bir vana aldım da aklima takilan gazi basarken regulatör üzerinden tüpe gaz gider mi veya giderse regülatöre zarar verir mi? Tecrübesi olanlar bu konuda beni aydınlatırsanız çok sevinirim. Zira o işi de halletmek istiyorum. Karavanla tüpçü aramak derdinden boylelikle kurtulmak en buyuk arzum.

insel' Alıntı:
En son Geleneksel Maltepe Bulusmasına gelmek için bir akü aldım ve takarken karanlıkta kutup baslarını ters bağlayarak dinamoyu yaktım. :smiley: (sakın denemeyin ama basınıza gelirse de çok heyecanlı, tadını çıkarın. Mısır gibi patlıyor ve dumanlar cıkıyor. Birara karavan yanıyor dedim o kadar duman cıktı ki sormayın.)

gülmemek içi zor tuttum kendimi ama başaramadım,
bende İnsel niye gelmedi diyordum meğersem karavanı yakmakla meşgulmüş :D :D :D
çok geçmiş olsun, iyi tecrübe olmuş

buralpdi' Alıntı:
gülmemek içi zor tuttum kendimi ama başaramadım,
bende İnsel niye gelmedi diyordum meğersem karavanı yakmakla meşgulmüş :D :D :D
çok geçmiş olsun, iyi tecrübe olmuş

Sen bir de beni gorseydin. Ne güldüm kendi halime bilemezsin. :smiley:

Butan gaz kartuşu satın alma adresi...

http://www.enkolay.com.tr/index.php?product_slug=bright-spank-tasinabilir-piknik-tipi-gaz-ocagi-tupu&productID=203112&ukey=product&did=36&categoryID=0&page=2

buralpdi' Alıntı:
Levent'te istediğin dolum aparatı var, eğer birilerine vermediyse
Ben aldim herseyi mortaji kaldi birtek. Soruyu yineleyeyim. Ev tupunuzu dusunun basinda detantor var ona takili bir hortum. İste o hortuma dolum agzi baglasam ve gaz basınca detantorden gaz gecer mi ve tupu doldurur mu?

İnsel üç kuruşlık gaz için tehlikeli işlere girmeye başladın....
Tüp gaz vanaları iki çeşittir, biri musluk gibidir çevire çevire açarsın (eski ibragaz vanaları), bu vananın arkasına ayrıca dedantör takılır basıncı dedandör ayarlar, bu eski tip vanalara sahip tüp gazlarda belki hatırlarsın, tüpçü koca bir anahtarla eve gelirdi, halkın kendi tüpünü gidip alıp takabilmesi için vana ve dedantörün bir arada olduğu pratik bastır tak sistemine geçildi (aygaz)....
Sen tüp gaza benzincide dolum yapmak istiyorsan eski tip vana+dedantör tipini kullanmalısın, vanayı kapatacaksın tüpde sabit kalacak, dedandörü söküp, bunun yerine otogaz dolum ağzını bağlayıp, benzinciye giderek, vanayı açıp doldurabilirsin, vana açıkken dolum işlemi bitince gaz kaçmaz, çünkü otogaz dolum ağzınında, sibobu vardır..Sonra eve dönüp tüp vanasını kapatıp otogaz dolum ağzını çıkarıp, sistemden gelen hortumu dedantörü ile takman, sonrada vanayı tekrar açman gerekecek...
Aygaz dedantörü ilede dolar ama benzincideki dolum yüksek basınçlıdır, dedantöre tersden dolum yapmak yavaş olur, ama yüksek basıncın dedantöre verebileceği zarar konusunda bir bilgi yok, zaten dolum uzarsa dolumu yapan benzinci durumdan şüpelenerek dolum yapmakdan vazgeçebilir..Zaten dizel arabaya lpg doldurmak için benzinciyi kafaya alman gerecek, diyelimki istanbulda bir tanıdık buldun aldın, anadoluda her benzinci lpg basacakmı bu korsan sisteme..

ÖNEMLİ ÜYARI...
Tüm arkadaşların dikkatine, bu işlemler, bilgisi olan kişilerin yapabileceği işlerdir, yapacağınız bir hatada, lpg gazdan zehirlenerek hayatınızı kaybetme, veya gaz sıkışmasının patlama ile sonuçlanması gibi tüm tehlikelere açık olduğunuzu unutmayın...Ben her nekar açıklama yazdıysamda, bu sistemi kendinizin ve aileniniz tehlike altında kalmaması için uygulamasını yapmayınız ve bu sistemi kullanmayınız...
Bu sistem kanunen yasaktır, bu sisteme benzincilerde gaz dolumu yapmakda yasaktır, bu sisteme sahip bir araçda olabilecek kazalarda sigorta sistemi devre dışına çıkar...

Vana + Dedantör.jpg

Aç-kapa, Dedantör.jpg

imagesCAXY5SIZ.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR