Benim Karavanım; airboat (Seyfettin Hoca)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 29,072
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Benim Karavanım; airboat (Seyfettin Hoca)

Bu günde Karavan için aldığım yeni ekipmanları göstermeye çalışacağım.

Ankara Sobacılar Çarşısından ikili LPG ocak.
Lpg li olanı bulmak çok zor.O nedenle Doğal gaz ile çalışandan aldım.Gaz püskürtme memelerini LPG memesi ile değiştirdim.35 TL ye malım oldu.[attachment=1]

Otuz Ledli Şarzlı ışıldak,16 TL 15+15 yanıyor.Tam şarjlı iken 15 ledde 10 saat,30 ledde 5 saat yanabiliyor.[attachment=2]

Temiz su deposu; 60 litre,Kırom Nikel saç, Silindirik yapıda, TIR için yapılmış, 60 TL[attachment=3]

Su Pompası; 12 volt,3,5 Litre/dk Açma kapama anahtarı ile çalışıyor. Marin için ise pahalıdır, 70 TL[attachment=4]

Fan Motoru;Karavanda olan havalandırma fanı,Yanık çıktı,Orijinal yapıda yeni bulamadım.Sardırdım,çalışıyor.30 TL[attachment=5]

24.jpg

25.jpg

26.jpg

27.jpg

28.jpg

Etiketler

airboat' Alıntı:
Karavanın lastik cant fren blataları kontrol ediliyor.
Ayrıca internet görüntülerinden esinlenerek Lastikten kilit sistemi yaptım.
Karavan kirikolarını da paslanmaya karşı geciktirici olması için galvaniz kaplama yaptırdım,tertemiz oldu.[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]
Galvaniz kaplama güzel olmuş elinize sağlık.. Ancak arada teflonlu yağ iile hareketli bölgeleri yağlamanız yapılan kaplamanın ömrünü uzatacaktır diye düşünüyorum..
Saygılar

Rıza

Evet doğrudur. Özellikle yat malzemesi satan yerlerde bulunur. Daha az kir tutar. genelde sanayi fermuarlarını yağlamakta kulanıır. Bu yağdan bulamassanız gresde aynı işi görür ancak zmanla üzerine daha fazla toz tutar. İmkanlarınız dogrultusunda kullanınm seçımı sıze kalmıs. Saygılarımla
Rıza

airboat' Alıntı:
Rıza kardeşim teşekkür ederim.

Seyfettin Hocam emeğinize sağlık
İşlemler tam yol devam ediyor.

Bir müsait olduğunuzda tamponları yaptırdığınız yer ile ilgili yardımınızı isteyeceğim.
Benim S3'ün gösterge tablasını yaptırmayı düşünüyorum...

(Dopamin/Ömer Bey'e teşekkürler tavsiyesi için)

Karavan onarım çalışma resimlerine devam ediyorum :eek:

Karavan mobilyasında kenar kaplamaları açılmıştı.Açılan yerleri yat tutkalı ile yapıştırdıkdan sonra kağıt bant kullanarak presledim.Mobilya kapı ve kapakları zımparaladıkdan sonra vernikledim.[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

Otuma gurubunun altında yer alan bazalardan birini acil duş teknesi olarak düşündüm.[attachment=4]
Polyestercimiz Cabir usta güzel bir duş teknesi hazırladı.[attachment=5]

30.jpg

31.jpg

32.jpg

40.jpg

41.jpg

Duş teknesi yerine yerleştirildi ::smiley:nasıl siz beğendiniz mi ? Benim hoşuma gitti![attachment=1]

Karavan üstüne Kullanma suyu yada duş baglantılı aerodinamik bozulmayacak biçimde 200 litrelik bir su deposu yapmayı düşündük.
Depo içine -boş taşınacak ama- dalgakıran yapmayı unutmadık.[attachment=2]
Depo Karavan üzerine montaj edildi.[attachment=3]
Cabir Usta Su bağlantılarını yapıyor. Su girişi aynı zamanda dış duş bağlantı görevini üstlenecek.T bağlantı ilede iç duşa bağlantı yapılacak.[attachment=4]

42.jpg

50.jpg

51.jpg

52.jpg

Seyfettin Hocam emeğinize sağlık,
Ankara'ya bu hafta tekrar döndüğümde, mümkün olursa görüşmek üzere.

Karavanın boyası bazılarınca böyle düşünülmüş pek hoşuma gitmedi :-\[attachment=1][attachment=2]

İçme suyu depo kapagına bakım yapıldı.[attachment=3]

Karavan imalatcısı firmadan istenipde alınamayan kapı kilidinin yenisi[attachment=5]

53.jpg

54.jpg

55.jpg

56.jpg

57.jpg

Kilit ve Aynası,-olmayan saç taranabilirmi-ayna gibi maşallah![attachment=1][attachment=2]
Firmadan istenipde artık bizde kullanılmıyor denilen mutfa camı acma ayar kolunada bakım yapıldı. iyi değil mi.[attachment=3]

58.jpg

59.jpg

60.jpg

Hocam gezmeye sıra gelmedimi, yoksa karavan daha fazla yüz görümlüğümü ister?

Herşey çok güzel olmuş elinize sağlık.

Seyfettin hocam merhaba tekrar kolay gelsin daha önceki sayfalarda tampon yaptırdığınızı görmüştüm eskileri kalıp olarak kullanarak
siteden sentinel kardeşimizinde bir işi varmış bende burada gördüğümü yazmıştım sizin sayfanıza mesaj atmış yardımcı olabildinizmi acaba
şimdiden teşekkür ederim karavanınızı güle güle kullanın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri