Benim Karavanım; airboat (Seyfettin Hoca)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan airboat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 93
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,996
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Benim Karavanım; airboat (Seyfettin Hoca)

Kolay gelsin Seyfettin hocam, öndeki yatağın altına denk gelen yerde dışa açılan kapağı sizmi yaptınız varmıydı?

Etiketler

güngör' Alıntı:
Kolay gelsin Seyfettin hocam, öndeki yatağın altına denk gelen yerde dışa açılan kapağı sizmi yaptınız varmıydı?
Sayın Güngör kardeşim,
Kapak ve iç depo orijinalde vardı.Temiz su deposu ve bazı ekipmanların konulması için,Karavanda 2 kişilik yatak yeri yoktu.Bölge U biçimde
çalışma masası olarak dizayn edilmişti.Ben o bölgeyi oturma ve yatak olarak düzenledim.Bir oturma gurubuda girişteki sol bölüm olup üstü
ranzalıdır.

Seyfettin hocam bende aynı alana kapak yapıp malzemeleri dışardan almayı düşünüyorum. Açma orjinal değilde
siz yapmış olsaydınız nasıl yapabilirimi soracaktım. Teşekkürler.

güngör' Alıntı:
Seyfettin hocam bende aynı alana kapak yapıp malzemeleri dışardan almayı düşünüyorum. Açma orjinal değilde
siz yapmış olsaydınız nasıl yapabilirimi soracaktım. Teşekkürler.

Sevgili Güngör,
Orijinal olması sorun değil.Zannederim karavanınızın öntarafında iki kişilik yatak yada oturma gurubu bulunmakta.Olayı bana aktarabilirseniz
elimden geldiğince ,dilim döndüğünce size öneride bulunabilirim.
İç ve dış bölümün fotolarını gönderirseniz uygun olur kanısındayım.
Selam,başarılar.

Seyfettin hocam karavan biraz uzağımda ancak sizin kapak gibi birşey yaptırmak istiyorum benim karavan fiber
olduğundan kesildiği zaman kenar sızdırmazlık lastiği nasıl yapılır diye sorsam?

güngör' Alıntı:
Seyfettin hocam karavan biraz uzağımda ancak sizin kapak gibi birşey yaptırmak istiyorum benim karavan fiber
olduğundan kesildiği zaman kenar sızdırmazlık lastiği nasıl yapılır diye sorsam?

Fiber karavan yapısını pek tanımam ama.Zannederim Sandevüç tipi yapılmışsa dıştan içe Doğru olmak üzere; FİBER+YALITIM+FİBER yada
FİBER+YALITIM+İÇ KAPLAMA dır diye düşünüyorum.Kapak yeri açarken bu üç katında düzenli olarak kesilmesi (uzun bıçaklı Dekopaj ile)
gerekir.Bu üç katmanı kapsayacak Aliminyum yada Pnapen kasa (Kapı kasası örneği) yapmak,kasaya uygun malzeme ile kapağı ayarlamak
hangi malzemeden düşünülürse ona uygun fitillerden kullanmak,en doğru çözüm olacaktır,kanısındayım.
Başarılar dileğiyle.

"Benim Karavanım" iç görüntüleri ile devam ediyorum.Tavan görünüm[attachment=1]İç arka Oturma Gurubu[attachment=2]Mutfak Üstü[attachment=3]Buzdolabı Kapak Kilitlenebilir[attachment=4]Mutfak Havalandıma Camı ve Tavan[attachment=5]

Görüntü010.jpg

Görüntü011.jpg

Görüntü012.jpg

Görüntü013.jpg

Görüntü014.jpg

Seyfettin bey hayırlı ve uğurlu olsun.Karavanınız kaç model ve kaç kg ? ayrıca hangi araç ile çekmeyi düşünüyorsunuz?Güzel ve sağlıklı yaşam diliyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.

metin0035' Alıntı:
Seyfettin bey hayırlı ve uğurlu olsun.Karavanınız kaç model ve kaç kg ? ayrıca hangi araç ile çekmeyi düşünüyorsunuz?Güzel ve sağlıklı yaşam diliyorum.SEVGİ ve SAYGILAR.

Temennileriniz için çok teşekkür ederim.Etiketinde 1997/750 kg yazıyor.Aracım FIAT DOBLO 1905 cc DİZEL
SEVGİ ve SAYGILAR Size ve GEZENBİLİR"ideki Tüm Dostlarımıza olsun.
Selamlar.

Sevgili Doslar,
Daha önce sözünü ettiğim gibi;Karavanım ikinci el ve benim gibi ihtiyar.
Aldığım tarihden bu yana karavan üzerinde onarım ve tadilatlar yaptım.Bunları Formda verilen ölçüler içinde resimli olarak yansıtmaya çalışacağım.
Karavanı almadan önce,şimdiki aldığım karavan ÜRETİCİ FİRMA'sı ile Mart ayında görüştüm.Firma sahibinin verdiği yanıtta en küçük
karavanını değerinin ....tl +TL olduğunu,Taksitlendirme,Kıredi Kartı veya cek kabul etmeyeceğini,Nakit para bir yana,karavan bir yana olmak üzere alışveriş yapılabileceğini sert bir dille belirtti.Bence daha yumuşak bir söyleyişle anlatmak da olası idi.

Şans işte!İkinci el olarak 22 Nisan tarihinde aldığım ikinci el karavanımda aynı firmanın üretimi idi.Karavanın eksikliklerini(Fitil,Mutfak ıCamı,Mutfak
cam açma kolu,Kapı Kilidi,Çamurluk,Arka Tampon,Refletör vs)firma sahibi ile telefonla görüştükten sonra numuneleri kargo ile gönderdim.
Karavanın eski model olması nedeniyle aynı malzemelerin kullanılmadığı,ancak depoda kıyıda köşede bulunabileceğini belirtti.

Sonucu öğrenebilmek için her iki günde bir telefon ettim.Firma sahibine ulaşamadım.Yetkisiz kişiler karşıma çıktı.Patronun hasta olduğunu işe gelmediğini,kendilerinin de yetkilerinin olmadığını söylediler.Fitil belki bulunmaya bilirdi ama; cam,cam kolu,kapı kilidi(fiyat verildi tarafımdan onaylandığı halde) yardımcı olunmadı.Parasını çıkardıkdan sonra gönderirsiniz dediğim halde.
Gerçi;yeni bir karavan satmak varken,eski bir karavan sahibi müşteriyle üç kuruş alacam diye yorulmak niye.Nasıl olsa yeni üretilen karavanın (garanti kapsamında olmadığı düşüncesinden hareketle)yedekleri olmasa da olur?Yada Pahalı olur.

Beni üzen; Yeni Karavanlarda da kullanılan (kilit,Çamurluk,Tampon) bazı ürünlerinde verilmek istenmeyişi idi.

İlerde;onarım çalışmalarında görüleceği gibi ihtiyaç olan bu ürünleri orijinalinden daha güzel ve dayanıklı yapmak bize düştü.
Benim gibi sıkıntıya düşen dostlarımıza yardımcı olmak, önce insanlık gereğidir diyorum.Bu bölüme noktayı koyuyorum.
Hoşca kalın dostlar.

Bu gün!
22 Nisan 2011 Karavanın Alış tarihi,aradan iki ay geçti.
Karavanın alışdaki iç ve dış görüntülerini daha önce resimlemiştik.
Onarım ve tadilatlarda neler yaptık.
Üretimden zamanımıza kadar çok uzun bir sürenin geçmesi nedeniyle bazı plastik parçalar;dokunulduğunda kurutulmuş yufka gibi çıtır kırılıyordu.Üretici Firmadan temin edilemediğine göre çıtır parçalardan kopyalanmalıydı.Eski parça varsa kalıp masrafıda olmayacaktı.Plastik parçayı Polyester döküm için kalıp olarak kullanabilirdik.CABİR Usta da öyle yaptı,İşte marifeti,Montajdan sonraki hali.
Beğenmişsinizdir,umarım.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

Görüntü019.jpg

Görüntü020.jpg

Görüntü041.jpg

Görüntü058.jpg

Görüntü059.jpg

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,787
Kaydolan Son Üyemiz
electrozirve

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri