Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 464
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 153,902
Ynt: Benim Kamp Taşıtım; VW T3 Camper (aslanahmet)

Hakan adami bir arasana ust yan camlari ne yapmislar. Belki duruyordur. Adam eder takariz yerine.

Etiketler

Teşekkürler Melih bey. Ben de tam sizden bunu isteyecektim. Siz benden önce davranmışsınız.

İnsel, eski sahibi camların kırık ve bozuk olduğunu içeri su aldığını ondan dolayı değiştirdiğini söyledi.

Camların şimdi hangi şehirde olduğunu unuttuğum yayla evlerinde olduğunu İstanbul'a getirirse vereceğini söylemişti ama ben getireceğini zannetmiyorum. Ben şimdilik Levent'in ve Yusuf'un camlarını yaptırdığı yere sürgülü camlarımı yaptıracam.

Hakan bey forumda resimleri gorememissenizde okumussunuzdur belki. Araci 2010 ocak ayinda almis arkadas. Ankara'dan almis ve Istanbul'a getirmis. En son mesaji 18 mayis tarihinde yani bir kac hafta once yazmis ve kendisi gemideyken araci babasinin saattigini soylemis. :smiley: Onun adina uzuldum ama sizin adiniza sevindim. :smiley:

Yanliz ilk basta soyle birsey diyor "hemen hemen aracın bütün yedekleri mevcut kupa olsa bi t3 daha çıkar" sizin elinize bunlardan gecen bir yedek parca varmi?

Birde ben aracin ilk halini cok begendim. Imkaniniz varsa kenardaki ve tavan yanindaki gri seritleri govde rengine boyatin. Birde panjurdaki kirmizi cizgiyi sokebilirseniz orjinali daha hos. :smiley:

Melih Bey, evet yazıları okudum. Ruhsat sahibi İTÜ gemi makinaları bölümünde okuyormuş. Son sınıftayken 3 aylık gemiyle uzun yol stajına çıkmış. Zaten karavanı babası gündelik araç olarak kullanıyormuş. Ben babasından aldım. Satılacağından heberi mutlaka vardır çünkü sahibinden.com daki verilen ilan 1 seneden fazla olmuş ayrıca yola çıkarken de abisine noterden satış için vekaletname vermiş. Noter satışına da abisi geldi.

Maalesef o kadar yedek parçadan hiçbirisi bana nasip olmadı :( :mad: belki aracın üzerindekilerle değiştirmişlerdir, belki de satmışlardır bilemiyorum.

Gri şeritler benim de hoşuma gitmişti ama bakalım ilerde belki değiştirim.

Karavanımdaki amonyaklı 12 Volt ve 220 Volt ile çalışan buzdolabımı daha önceki denemelerimde 12 Volt ta çalıştığını evden çektiğim 220 Volt ile çalışmadığını görmüştüm. Önce arızalı olabileceğini tahmin ettim. Sonrada otopark bayağı eğimli olduğundan dolayı çalışmayacağını düşünerek düz biyerde çalıştırana kadar sökme fikrinden vazgeçtim. Bu hafta sonu deneme fırsatım oldu. BODEKA'nın kano festivaline gittim. 220 Volt elektrik alma şansım oldu. Buzdolabının alüminyum plakaların üzeri karlandı. Akşam koyduğum güneşte ısınmış su dolabın içinde sabaha kadar buz gibi olmuştu. Gündüz karavanın içi 30 derecelerdeyken alüminyum plakanın üzerine koyduğum termometre 6 dereceyi gösteriyordu. Buzdolabını değiştirmekten şimdilik vazgeçtim. Bir de buna LPG uygulaması yapıp 3 sisteme çevirebilirsem süper olur.

aslanahmet' Alıntı:
Buzdolabını değiştirmekten şimdilik vazgeçtim. Bir de buna LPG uygulaması yapıp 3 sisteme çevirebilirsem süper olur.

Ne güzel!... :smiley:

Selamlar
Cavid Sezen

bu haftasonu ömerliye gidelimmi,
pazar erken çıkar oyumuzuda kullanırız :smiley:

Hatırlayamadım ama Ahmet kardeşim karavanın varmıydı yokmuydu hatırlayamadım. Eger vardıysa da çam devırıyorsam eğer kusuruma bakma.
Karavanın hayırlı ugurlu olsun demek gelıyor içimden . Toparlamaya calışıyorumda , affet geç oldu galıba.

orbay74' Alıntı:
Hatırlayamadım ama Ahmet kardeşim karavanın varmıydı yokmuydu hatırlayamadım. Eger vardıysa da çam devırıyorsam eğer kusuruma bakma.
Karavanın hayırlı ugurlu olsun demek gelıyor içimden . Toparlamaya calışıyorumda , affet geç oldu galıba.

Mehmet Abi teşekkür ederim. Kamperi satın alalı yarın tam 3 ay olacak. Abi üzülecek veya affedilecek bir durum yok. Gezenbilir o kadar büyüdü yazışmalar o kadar çoğaldı ki bazen yeni açılmış bir topiği 5-6 ay sonra farkettiğim oluyor.

Kamperimin üst kısmında açılır cam olmadığından üst yan camların yerine takılacak sürgülü açılır cam yaptırdım. Yusuf'un tavsiye ettiği firmaya 2 adet camın ölçüsünü aldırıp siparişini verdim. Daha önce Yusuf ve levent de aynı yere cam yaptırmış. Camları hafta başında teslim aldım ama montajını ancak bu gün yapabildim. O da bir tanesini. Evden gelen ısrara diğer camın montajını başka bir güne bıraktım.

[attachment=1]

Eski camı sökmek ile işe başladım.

[attachment=2]

Eski mastik kalıntılarını temizledim.

[attachment=3]

Arkadaşım Atakan da bana yardımcı olmaya geldi :smiley: uzaktan moral ve destek verdi

[attachment=4]

Sonunda çağırmalarıma dayanamayıp süperman edasıyla yardıma geldi :smiley:

[attachment=5]

PIC_0636.jpg

PIC_0638.jpg

PIC_0639.jpg

PIC_0641.jpg

PIC_0643.jpg

Atakan çerçevenin rahatça girmesi için fiberin kenarlarını jet motoru ile taşladı. Bu ara cigarını da unutmadı.

[attachment=1]

Yorulunca kahve molası verdi. Koruma gözlüğü hala gözünde :D

[attachment=2]

Daha sonra çerçeveyi yuvasına siyah montaj mastiği ile monte ettik. Bu da bitmiş hali.

[attachment=3]

PIC_0644.jpg

PIC_0648.jpg

PIC_0649.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,790
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
mehmedoah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR