Benim Camperim; Yüksek Tavan Vw T4

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chatlak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 60,236
Ynt: Benim Camperim; Yüksek Tavan Vw T4

Döşeme ve havalandırma da olunca yavaş yavaş ortaya çıkıyor

Tüm kalıpları çıkartmamız, kesmemiz, arada bir hata yapıp yeniden Bauhaus’a gidip malzeme almamız 2 gün sürdü. Tüm kalıpların arkasına izolasyon malzemelerini de yapıştırıp Hasanpaşa’daki Döşemeci Murat Usta’ya aracı bıraktık. İki gün sonra da hazır halde aracımızı aldık. %100 içime sinmeyen yerler olsa da ufak ufak derlenip toplanması bile anlamlıydı bizim için.

IMG_20140828_172230.jpg

IMG_20140828_172729.jpg

Tavanı açtırıp buraya bir havalandırma takmak istiyorduk. Bu sebeple de internetten 40x40 cm ebatlarında Dometic marka bir havalandırma sipariş ettik. Fiberi kesip, monte etmeye pek cesaret edemedik. Bu sebeple bu uygulama için Moda Karavan’dan destek aldık. Yaklaşık yarım saatte montaj tamamlandı.

IMG_20140829_124826.jpg

IMG_20140829_130808.jpg

IMG_20140829_174229.jpg

Etiketler

hayırlı olsun ve kolay gelsin size. resimler benim gibilere çok şey öğretiyor yazdıklarınızdan sonra. havalandırma ve sunroof olayları sürekli kafamı karıştırır. su alma ihtimali nedir acaba? ve silikonmu çekiliyor birleşim yerlerine? eğer silikonsa dayanma ömrü ne kadardır. zira antalya sıcağında herşeyin ömrü yarıya iniyor.
sağlıcakla

Herkese teşekkürler.

@ayturgut sunroof veya havalandırmada her daim su sızıntısı "olabileceğini" bir kenara koyarak uygulamayı yapmak lazım. Bunu minimuma indirmek için ince işçilik ve doğru malzeme şart. Biz siyah silikon çektirdik havalanadırmanın kenarlarına. Sıcağa daha dayanıklı olduğunu düşündüğüm için bu şekilde bir işlem yaptık.

Dizayn konusunda daha önce de belirttiğim üzere T4 California dizaynında karar kılmıştık. Bire bir aynısı olmasa da dizaynımız şu şekilde:

CaliforniaCoachLayout.jpg

Yatak konusunu da seyir halindeyken çek-yat tarzı birşeyle çözmek istedik. Demir profil üzerine 18 mm’lik kavak kullanıldı. 190 x 115 cm dolayındaki yatak ölçüsünün arka taraftaki kullanım alanı biraz daha geniş. Ayrıca arka tarafın bir köşesinde ufak bir gömme dolap da olacak. Buzdolabı ise dolap içinde değil açıkta duracak. Çekyatın özelliği açılırken (yani yatak olurken) 10 cm yükselmesi. Bu sayede hem çekyat altını, hem de arkada kalan alanı 10 cm yüksek kullanabileceğiz.

IMG_20140908_194638.jpg

ÖNEMLİ İKİLİ: "ISITICI VE BUZDOLABI"

Isıtıcı konusunda fiyat/performansa göre karar verdik ve Ebersbacher Airtronic D2'de karar kıldık. Tam gaz çalıştırıldığında saatlik tüketimi 0,28 litre. Yalnız yaptığımız izolasyonun faydasını göreceğimizi ve yakıt değerlerimizin minimum seviyede olacağını düşünüyorum.

D2 ufak bir alet. Zaten araç içinde ölü olarak düşündüğüm bir noktaya montaj yaptırdım. Borusu gece uyurken yüzüme üflemeyecek bir yerden, çekyatın altında uygun bir noktadan çıkacak. Henüz o kısımlar tamamlanmadı ama alet çalışıyor, test edildi.

D2heater.jpg

Montaj konusunda ısrarla aracın altına montaj yapılması gerektiğini söylememe, yurtdışındaki örneklerin görsellerini göstermemei yurt içinde alta montaj yaptıran arkadaşların referanslarını iletmeme rağmen aracın altına montaj yapmak istemediler. Tamam, aracın altına yapılan montaj aracın içine yapılan montaja göre en az 2-3 kat işçilik ve emek gerektiyordur. Ama taktıramadım alta. En sonunda kabul etseler de "su alırsa, bişey olursa karışmayız" diyen ustanın gözlerinden sanki iki vidayı eksik sıkıp, ilerde olası bir sorunda haklı çıkmak isteyeceğini sezdim. Bu sebeple de "peki içeri takın" dedim. Ama ilk sorunda, arızada veya sevimsizlikte aracın altına aldıracağım şerhini de ekledim.

d2.jpg

Buzdolabını da ısıtıcı gibi Açsa'dan aldım. Buzdolabında üstten kapaklı, hem 12V hem de 220V çalışabilen 50 litrelik IndelB TB51A modelini seçtik. Tezgahın hemen yanına koymayı düşünüyoruz. Ama dolap içine koymayıp hava sirkülasyonunun daha saklıklı olmasını planladık. Dışarda duracak, sadece bir noktadan sabitleyebiliriz. Gerek kalmayabilir de...

Ürün detaylarına http://www.acsagroup.com/category.asp?kategoriid=257&altid=679 linkinden ulaşabilirsiniz.

buzdolabi.jpg

Sanıyorum ısıtıcının aracın içinde olması yerinde bir karar. Türkiye´de sağanak yağmur galiba sıkca olmaya başladı. Son senelerde yağmurdan sonra bir kaç defa sel sularından ve su birikintilerinden geçmek zorunda kaldık. Bu durumlarda ısıtıcının altta olması iyi olmazdı sanıyorum.

Isıtıcının internetteki montaj el kitabına bir göz attım. Cihaz karavanın içindeki havayı çekip ısıttığı için bulunduğu yerde hava alabilmesine dikkat edilmelidir diye yazıyor. Önceki karavanımda böyle bir sorun yaşamıştım.

Hayırlı uğurlu olsun mustafa..kazasız belasız kullanmak nasip olsun.. ;) ;)
not..taban döşemesini yaptıktan sonramı tahliye boruları için delik açacaksın ?
sevgiyle kal.
erim özbiler

Hayırlı olsun. D2 size bol bol yetecek. Ben normal tavan transporterda kullanıyorum, daha termostati %30 dan fazla acmadim. Fan sesi o soguk havalarda verdiği sicakligin yaninda bana ninni gibi geliyor bu arada. ;)
Asil ses egzozdan geliyor..o da disarida.

@tayfunvw Isıtıcının yeri tezgahın hemen yanında duran buzdolabının altında bir yer vardı oraya koyduk. Yani dizaynda belirtilen buzdolabının altında. Üç tane ses var. 1. "tık, tık" gelen tetikleme sesi. Bu altta da olsa, aracın içinde de olsa duyulacak ses. 2. fan sesi. aynı şekilde bu ses de içerde veya dışarda fark etmiyor. 3. Pompadan gelen ses. Bu mekanizma da zaten aracın altında. Yani ses anlamında içerde veya dışarda olmasının bir farkı yok. Yeri ise olabilecek en ölü noktada.

@Akdeniz45 merhaba,
Yaptırmadan evvel bu konuda çeşitli "rivayetler" de vardı "yaşanmış tecrübeler" de. Yaşanmış tecrübeleri (kendileri de yazacaklardır) Armağan ve Gökhan'dan dinledikten sonra araç altına taktırmanın daha mantıklı olacağını düşündüm. Internetten araştırdığımda bu uygulamanın birçok yerde yapıldığını gördüm. Örneğin İngiltere'deki iki uygulama şöyle:

d2alt2.jpg

d2alt.jpg

Siz de Google'dan "eberspacher d2 mounting bracket" kelimeleriyle örneklere bakabilirsiniz.

Eğer uygulama yekpare bir sacla veya iyi izole edilmiş (etrafına silikon bile olabilir) kapalı kasaya konulursa ne denli yağmur yağarsa yağsın etkilemez. Örnekleri özellikle İngiltere'den seçtim, zira yılın en az 250 gününün yağmurlu olduğu bir ülkeden bahsediyorum. Zira ısıtıcı belli bir ısıtıcıya ulaşıyor, bir süre sonra el değmeyecek hale gelebiliyor. Sonuç olarak içerde ve dışarda uygulamayı deneyen arkadaşlarımız daha doğru veriler verebilir.

@es45
Erim selam,
Döşeme yapıldı. Bu gece fotoğraflarını koyacağım. Döşemeyi yaptıktan sonra ısıtıcı tahliyelerini çektik. Ayrıca bugün çekyat mekanizmasını saca bağlamak için de büyük somun civata kullandık. Henüz bitmedi. Pazartesi sonlanacak ve buradan paylaşacağım.

Hidrofor hediyen için ayrıca teşekkür ederim. İlk buluştuğumuz kampta şaraplar benden :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR