Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım
Sayın Mutlu,
Hoşgeldiniz, aracınızı güle güle, keyifle kullanmanızı dilerim.
Çeki demiri konusunda benim yaşadığım bir çok değişik yaşanmışlık var, biraz anlatayım, sonucuna siz karar verin.
WJ kasa Jeep'te ve Chevrolet Blazer'ımın üstünde sizinki gibi olan ruhsata işlenmemiş çeki demirlerim mevcuttu.
Bunları her seferinde muayeneye giderken söktüm. Zira bunlar fabrika çıkışı çeki demirleri olduğu için yuvasında çıkmaları son derece basitti. Pimi çıkar, demiri yerinden oynat ve çıkar. Bu iki aracımda muayeneden hep boyle geçtim.
Şu anda kullandığım Chevrolet Avalanche'ta ise, gene ruhsata işlenmemiş, fabrikasyon çıkışlı, çeki demiri topuzu üzerinde de kırmızı bir led sargısı olan sistem ile ggeçen sene muayeneye gittim. Çeki demirini muayeneye giderken sökmeye üşendim, zira üzerinde bulunan elektrik tesisatını da sökmem gerekecekti. BU şekilde muayene memurunun önüne gittim. Araçta kusur çıkmadı ama arkadaş çeki demiri ruhsata işli değil, olmaz dedi, bende bunun fabrikasyon olduğunu, bu demirin sonradan takılma süs bir aparat olmadığını anlatmaya gayret ettim, hatta içeride kontrol panelinde çeki demirine ait yanan işiğıda kendisine gösterince arkadaş ikna oldu, bu seferlik geç ama bir sonrakınde kabul görmez dedi ve ben geçtim. Benim hikayem bu
LPG konusu ise bildiğim kadarı ile daha karışık. Zira takılı sisteme ait güncel bir fatura elde olması gerekiyor. Bu fatura ve montajı yapan firmanın hazırlamış olduğu dönüşüm projesi olmadan bunu ruhsata işletmeniz pek mumkun değil. Bence aracı aldığınız kişi/firma ile görüşüp, montajın nerede yapıldığı bilgisine ulaşmanız ve uygun bir orta yol bularak bu dönüşümü ruhsatınıza işletmeniz.
TEkrardan aracınızı sağlık ve sıhhat içinde kullanmanız dileği ile,
Saygılarımla,
Burak Dirican