Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mydarling Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,633

mydarling

Kamp II
Mesajlar
235
Tepkime Puanı
2
Yer
ANKARA
Arkadaşlar merhaba dün bende 96 model zj sahibi oldum. Fotoları en kısa sürede sizinle burada paylaşacağım. Ama bazı sorunlarım var sizlerin yardımına ihtiyacım var. Öncelik olarak aracımda çeki demiri var ama ruhsata işli değil. Haziran ayında muayene var. ne yapmam lazım ? aynı şekilde lovato marka gaz takılmış onuda işletmemişler. benim şimdi ne gibi işlemler yapmam gerekiyor. hepinize teşekkür ederim.
 

Etiketler
Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

Sayın Mutlu,
Hoşgeldiniz, aracınızı güle güle, keyifle kullanmanızı dilerim.
Çeki demiri konusunda benim yaşadığım bir çok değişik yaşanmışlık var, biraz anlatayım, sonucuna siz karar verin.
WJ kasa Jeep'te ve Chevrolet Blazer'ımın üstünde sizinki gibi olan ruhsata işlenmemiş çeki demirlerim mevcuttu.
Bunları her seferinde muayeneye giderken söktüm. Zira bunlar fabrika çıkışı çeki demirleri olduğu için yuvasında çıkmaları son derece basitti. Pimi çıkar, demiri yerinden oynat ve çıkar. Bu iki aracımda muayeneden hep boyle geçtim.


Şu anda kullandığım Chevrolet Avalanche'ta ise, gene ruhsata işlenmemiş, fabrikasyon çıkışlı, çeki demiri topuzu üzerinde de kırmızı bir led sargısı olan sistem ile ggeçen sene muayeneye gittim. Çeki demirini muayeneye giderken sökmeye üşendim, zira üzerinde bulunan elektrik tesisatını da sökmem gerekecekti. BU şekilde muayene memurunun önüne gittim. Araçta kusur çıkmadı ama arkadaş çeki demiri ruhsata işli değil, olmaz dedi, bende bunun fabrikasyon olduğunu, bu demirin sonradan takılma süs bir aparat olmadığını anlatmaya gayret ettim, hatta içeride kontrol panelinde çeki demirine ait yanan işiğıda kendisine gösterince arkadaş ikna oldu, bu seferlik geç ama bir sonrakınde kabul görmez dedi ve ben geçtim. Benim hikayem bu:smiley:


LPG konusu ise bildiğim kadarı ile daha karışık. Zira takılı sisteme ait güncel bir fatura elde olması gerekiyor. Bu fatura ve montajı yapan firmanın hazırlamış olduğu dönüşüm projesi olmadan bunu ruhsata işletmeniz pek mumkun değil. Bence aracı aldığınız kişi/firma ile görüşüp, montajın nerede yapıldığı bilgisine ulaşmanız ve uygun bir orta yol bularak bu dönüşümü ruhsatınıza işletmeniz.


TEkrardan aracınızı sağlık ve sıhhat içinde kullanmanız dileği ile,


Saygılarımla,


Burak Dirican
 

Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

Burak bey oncelikle cebınız icin cok tesekkur ederim. Peki bu demiri isletmek istesek ne yapmam gerekir ?
 

Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

Bunun projelendirilmesi ve akabinde onaylatılması diye biliyorum...
Bu bilgim yanlış olabilir, zira kendi tecrübem olmadı...
Ama taminim bu şekilde olduğu yönünde...
 

Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

Ben nasil projelendirebilirim ? Yardimlariniz icin cok tesekkurler
 



Ynt: Bende Grand Cherokee ZJ Sahibi Olarak Aranızdayım

Bu işlemi tek başınıza yapamazsınız.
Ruhsat işlemlerinizi veya trafik muammelelerinizi takip eden bildiğiniz güvendiğiniz birileri var ise onlardan destek alabilirsiniz.
Eğer bu şekilde tanıdığınız biri yoksa ben tekrar yardımcı olmaya gayret ederim.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Mesajlar
1,524,606
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst