Bende Aranızdayım 2004 WJ 2.7 CRD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokaf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,066
Ynt: Bende Aranızdayım 2004 WJ 2.7 CRD

Gerçekten çok temizmiş maşallah tekrar tekrar hayırlı olsun.Bu arada özel olmaz ise ne kadara aldınız isterseniz özelden de cevap verebilirsiniz.

Etiketler

Teşekkürrler. Oldukça temiz bir araç. BEni üzmeyecek gibi.:smiley:

İnşallah umduğunuz gibi çıkar gülel güle kullanın allahın izniyle ;)

ŞU yatak gıcırtısı gibi sesi çözemedim gitti. Cam açıkken duyuluyor ve aracı arka kısmı sarsıntı yaptıkça geliyor. Eski yaylı yataklarda haraket ettikçe çıkan tarzda bir gıcırtı sersi. Arabyı yıkatınca bir an için geçti sanki . Ertesi gün tekrar başladı :smiley:) İlginç.

İnşpallah çözersiniz ben wj ci olmadığım için konu hakkında yorum yapamıyorum malesef.

Şu gıcırtıyı çözemedim gittim ? Servis onu bunu değiştirip deneme yanılmaya girişince bıraktım onlara gitmeyi ? Umarım bulurum çok sinir bozucu yatak gıcırtısı gibi bir şey :smiley:))

İnşallah en kısa zamanda çözersin.Bu arada araçtan başka bir sıkıntın varmı? yakıt sarfiyatı fln ne durumda bizimle paylaşırsan bu aracı düşünen arkadaşlarada yardımcı olursun.

Gıcırtı haricinde bir sıkıntım yok. Açıkçası 2004 model bir araç aldığım için yakın çevremde beninle dalga geçen arkadaşlar bile hayretler içerisinde kaldı. Zira araba çok derli toplu ve temiz.Bir o kadar da sorunsuz. Şı gıcırtı hariç. Yakıta gelince bir önceki aracım 2.4 163 hp d5 bir Volvo s60 olduğundan 2.7 crd benim beklentilerimin çok üstünde bir yakıt harcamasına sahip değil. Saf şehir içi trafiğinde gördüğüm max ortalama 11.2 lt/100 km oldu. Gaza basarken dikkat etmek, mantıklı haraket etmek kaydı ile yine aynı şehir içi trafiğinde bu miktar 10.4lt/100 km civarına düşüyor. Tabi benim kullandığım güzergahın özelliklerinden kaynaklanıyor sanırım. Ama İzmir'in en yoğun yerlerinden diyebilirim.Bu her gün işe gelip gittiğim yolda Volvo ile olan değerde 8.5-9.5lt/100 km arası değişiyordu.

Bunlar dışında yüksek olması ve yumuşak süspansiyon nedeni ile yol tutuşu biraz zayıf gibi geldi ama.. Bir önceki aracım volvo s60 ile bu aracı bu açıdan kıyaslamak haksızlık olur... Zİra volvoyuda bunun girdiği yerlere soksam sonuç malum..
100km civarı sürat yaparken şanzumandan gelen uğultu seside bir diğer sıkıcı kısım.
Sonuç:
Sıkıntılar: Araba yaylandığında arkadan gelen ve nedenini bulamadığım gıcırtı (yatak gıcırtısı), yumuşak süspansiyon ve sallantı, yüksek hızda şanzumandan gelen uğultu...Yakıt ve vergi konusunda diğer eş değer araçlara ait bilgilere sahip olmadığımdan bir söz söylemek istemem ama duyduğum kadarı ile 2000 motor captiva ile yakıt tüketimi pek farklı değilmiş.
Güzellikleri: Güç, performans, buna göre kabul edilebilir giderler (yakıt,vergi, servis v.s). Keyifli sürüş ve hem normal hemde off road kulanıma olanak vermesi. Kendi özel gereksinimim olan geniş ve ferah iç mekan, koskocaman bagaj olanağı... daha ne diyeyim. Benim çok içime sindi ve keyif aldım ve alıyorum..Soranlara tavsiye ederim.

Bu arada aracın teybinin CD si takılıyor tamir ettireyim dedim. Net cevap alamadım. Yeni bir sistem alsam mı dedim? Kararsız kaldım. Önereceğiniz marka ve bu işleri yapan yer varmıdır. Şöyle navigasyonlu, bluetooth lu bir şey alsam aracın orjinalliğine de zarar vermeden bu işi yapılabilir mi, kim yapar kaça patlar fikri olan var mı?

Size bi tavsiye aracınızı kullandıktan hemen sonra bi tanıdığınızın herhangi bir otomobil olabilir rica edin kullanın aradaki fark çok bariz belli oluyor sanki yere oturup gidiyormuşsunuz gibi.Konyada olsaydınız tanıdığım çok iyi bir tamirci var ancak izmirde malesef. Bildiğim kadarıyla aracınıza uyumlu navigasyon var.Bu linkteki gibi bir navigasyon aracınaza orjinal kadar iyi durur. http://www.wjjeeps.com/nav.htm#INTRO1

Gıcırtıdan kurtuldum. Sağolsun İzmir Yetkili serviste Ali Usta sesin fren kaliperlerinden geldiğini buldu ve çözdü. Somya gıcırtısından kurtuldum artık.

Gözünüz aydın artık hiçbir sıkıntısı kalmadı 41 kere maşallah :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR