Tünay Bey, aracınız hayırlı olsun. Karavanınızın gönlünüzce olmasını dinlerim. Sözleşmenizdeki „gaz tesisatı-Lpg“ ile ilgili bir sorum olacak. Konu gaz güvenliği ile ilgili. Gaz tesisatı döşenirken gerekli güvenlik tedbirleri dikkate alınıyorsa, sorum gereksiz bir soru olacak. Ama konu önemli olduğu için, sormakta fayda var diye düşünüyorum. Üç karavanımda da gaz tesisatını -bir firmanın nezaretinde- kendim yaptığım için konuyu iyi biliyorum. Almanya‘ da karavanlarda gaz tesisatı yönetmeliğine göre, gaz tüpünün bulunduğu kutudan, karavanın içine hava/gaz kaçmayacak durumda olması gerekir. Ayrıca bu kutunun tabanında, 10x10 cm büyüklüğünde bir delik olması gerekir. Tüp gaz kaçırdığında, gaz bu delikten karavanın altına iner (Lpg havadan daha ağır). Gaz tüpü çok zama mutfak bölümüne yakın olduğu için, bazı durumlarda, musluğa giden elektrik kablosu bu kutunun içinden geçebilir. Bu durumlarda kutu içinde elektrik kablo bağlantısı olmaması gerekir. Bu bağlantı yerinde oluşabilcek bir kıvılcım tehlikeli olabilir. Yukarda da yazdığım gibi bu tedbirler zaten alınıyorsa, sorumu hoşgörün.