Ben De Karavan İcin İlk Adimi Attim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan belka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 51,023
Ynt: Ben De Karavan İcin İlk Adimi Attim

Hayırlısı olsun.tez zamanda yeni kavanınıza kavuşursunuz İnş.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Etiketler

Hayırlı olsun Tünay Bey, inşallah karavanınıza tez zamanda kavuşursunuz. Mart'a kadar zaman yavaş akacak sizin için.

Sevincimi paylasan tumgezenbilir uyelerine tesekkur ederim .. Arac yapimindaki ilerlemeleri surec icerisinde burada sizlerle paylasmaya calisacagim.
Saygilarimla

Tünay Bey, aracınız hayırlı olsun. Karavanınızın gönlünüzce olmasını dinlerim. Sözleşmenizdeki „gaz tesisatı-Lpg“ ile ilgili bir sorum olacak. Konu gaz güvenliği ile ilgili. Gaz tesisatı döşenirken gerekli güvenlik tedbirleri dikkate alınıyorsa, sorum gereksiz bir soru olacak. Ama konu önemli olduğu için, sormakta fayda var diye düşünüyorum. Üç karavanımda da gaz tesisatını -bir firmanın nezaretinde- kendim yaptığım için konuyu iyi biliyorum. Almanya‘ da karavanlarda gaz tesisatı yönetmeliğine göre, gaz tüpünün bulunduğu kutudan, karavanın içine hava/gaz kaçmayacak durumda olması gerekir. Ayrıca bu kutunun tabanında, 10x10 cm büyüklüğünde bir delik olması gerekir. Tüp gaz kaçırdığında, gaz bu delikten karavanın altına iner (Lpg havadan daha ağır). Gaz tüpü çok zama mutfak bölümüne yakın olduğu için, bazı durumlarda, musluğa giden elektrik kablosu bu kutunun içinden geçebilir. Bu durumlarda kutu içinde elektrik kablo bağlantısı olmaması gerekir. Bu bağlantı yerinde oluşabilcek bir kıvılcım tehlikeli olabilir. Yukarda da yazdığım gibi bu tedbirler zaten alınıyorsa, sorumu hoşgörün.

Akdeniz45' Alıntı:
Tünay Bey, aracınız hayırlı olsun. Karavanınızın gönlünüzce olmasını dinlerim. Sözleşmenizdeki „gaz tesisatı-Lpg“ ile ilgili bir sorum olacak. Konu gaz güvenliği ile ilgili. Gaz tesisatı döşenirken gerekli güvenlik tedbirleri dikkate alınıyorsa, sorum gereksiz bir soru olacak. Ama konu önemli olduğu için, sormakta fayda var diye düşünüyorum. Üç karavanımda da gaz tesisatını -bir firmanın nezaretinde- kendim yaptığım için konuyu iyi biliyorum. Almanya‘ da karavanlarda gaz tesisatı yönetmeliğine göre, gaz tüpünün bulunduğu kutudan, karavanın içine hava/gaz kaçmayacak durumda olması gerekir. Ayrıca bu kutunun tabanında, 10x10 cm büyüklüğünde bir delik olması gerekir. Tüp gaz kaçırdığında, gaz bu delikten karavanın altına iner (Lpg havadan daha ağır). Gaz tüpü çok zama mutfak bölümüne yakın olduğu için, bazı durumlarda, musluğa giden elektrik kablosu bu kutunun içinden geçebilir. Bu durumlarda kutu içinde elektrik kablo bağlantısı olmaması gerekir. Bu bağlantı yerinde oluşabilcek bir kıvılcım tehlikeli olabilir. Yukarda da yazdığım gibi bu tedbirler zaten alınıyorsa, sorumu hoşgörün.

Huseyin bey uyariniz ve yonlendirmeleriniz icin tesekkur ederim. Gaz konusunda ilk dusuncem arac tipi gaz deposu koydurup benzin istasyonlarinda doldururum seklindeydi. Suat beyin yonlendirmesi ile mutfak tupu kullanmanin daha pratik olacagina karar verdik. 12 kg lik mutfak tupunu ocakta ve hermetik su isiticisinda kullanmak uzere yatak altindaki depoya koyacagiz. Bu bolum iceriden izoleli olacak, aracin arka kapilari iptal edilip yatak bulumu kapali hale getirilecek. O nedenle gaz'in sorun teskil etmeyecegini umuyorum.
saygilarimla

Yukarıda yücel59 un önüne spabotlarla girildikten sonra resim de gönderilmiş !
Belki biraz sonra moderatörlerimizce silinecek fakat ...

RESMİ SAKIN TIKLAMAYIN VİRUS OLABİLİR !!!

Karavanımın yapım aşamaları ile ilgili fotoğrafları paylaşmak istiyorum.
Bugün itibariyle aracım ;

IMG-20150214-WA0000.jpg

IMG-20150214-WA0001.jpg

IMG-20150214-WA0002.jpg

IMG-20150214-WA0004.jpg

hayırlı olsun şimdiden... güzel gezilere inşallah...plan işlerinden çok anlamam ama kullanışlı görünüyor.

Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın
buraya hangi firmayı yazsanız eleştiriler olacaktı kafanızı kesinlik bunlara takmayın

smlhyk' Alıntı:
Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın
buraya hangi firmayı yazsanız eleştiriler olacaktı kafanızı kesinlik bunlara takmayın

Yorumda bulunan karavancılara teşekkür ederim. Teslim tarihiyle ilgili pek sıkıntım yok, sözleşmeye göre 15 mart teslim. Hemen herşey hazır yetişeceğini umuyorum.
Firma eleştirileri dediğiniz gibi oluyor, dikkatimi çeken benim yaptırdığım firma için yapılan eleştiriler zamanında yetiştirilememesiyle ilgili. Karavanımı yapım için emanet ettiğim Suat beye güveniyorum. Zamanında teslimden çok yapılan işçilik ve malzemeyle ilgileniyorum. Temiz bir işçilik ve kaliteli ekipmanlar oldukça varsın 15 gün geç teslim edilsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR