Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Gezinin zamanlaması ve havanın ılıman olması büyük şans, yıllar önce ekim ortasında gittiğim kapadokya gezimde soğuktan
çok etkilenmiştim. Böylesi bir havada gezebilmeyi bende çok istiyorum.
Eksikleri tamamlamak için Göreme'ye geri dönüyoruz.
Efendim, burada bir açıkhava müzesi varmışmışta orayıda görmeden gidemezmişiz.
Tabiki biz sallana sallana müzeye ulaştığımızda müze kapanmıştı. göremede bir akşam turundan sonra kilimi müze önüne attık.
Valla sayın güngör, havanın bu kadar ışıklı olmasına aldanmamak lazım, hava karardığında sıcak delik arar olduk, ara ara motoru rölanti yaparak ısınmaya çalıştık, amma dersimizi aldık, şu an ısıtıcı işini hal yolundayız.
Orada gecelediğimizden sabah müzeye ilk gelen bizlerdik haliyle, fakat henüz gece bekçisinden başka kimseler yok, kapılar kapalı, bizde bir balon turu yapalım dedik, fakat balonlar çoktan havalanmış, meğerse hava aydınlanmadan hazırlıklar tamamlanırmış, daha sonra günlük rüzgar test'i sonunda kalkış izni verilirmiş, bu izinden sonra yolcular getirilirmiş, kalkışa izin verilmezse balonlar geri toplanırmış, gün iptal yani, balon ücretleri ise, kişi başı 150 euro, bayram dolayısıyla 150 tl.
Abi öncelikle bu anlatılmaz yaşanması hemde sindire sindire yaşanması gereken ve bunu gercekten sindire sindire yaşadığınız kapadokya gezinizi bölüp kayseriye bizi ziyarete gelmeniz öncelikle eşimi ve beni onurlandırdınız sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. sizlerle gecirdiğimiz bir gün bizi ne kadar mutlu etti anlatamam abi gezi resimlerin gercekten cok güzel şunu belirtmeden gecemicem. Dostlar yaklaşık 40 yıldır o bölgeyi her yıl ve her mevsimini doya doya yaşadım ama şuna inanmanızı isterimki Kemal abinin paylaşımları sanki hic gitmediğim bir yermiş gibi geldi nedeni.de kapadokyanın özelliğinin bu olmasıdır kapadokya sanki her yıl değişir gibi bir özelliğinin olmasıdır tekrar sizleri tanımak,tan onur duyduğumuzu belirtir sevgi ve saygılarımızı sunarız.Tunay ve Tugay
Ve, Nevşehir kalesinin önünden geçerek Niğde yönüne doğru devam ediyoruz, aslında tatil bitti, Kaymaklı yer altı şehrinide görüp işimiz gereği Adanaya gideceğiz.
Ve Kaymaklı yer altı şehri, burayı 35 yıl kadar önce gezmiştim, o zamanlar henüz turizm bakanlığına geçmemişti, yerini bile unutmuştum, etrafı tarla vs idi, şimdi hemen yanına turistik bir çarşı kurulmuş, etraf toparlanmış değişmiş, şuan ki haliyle 4 katlı ve hala girilememiş bölgeleri bulunmakta, etrfta bir kaç tane daha yeraltı şehri bulunmakta , derinkuyu misali, fakat özellikle görülmesi gereken yer bence burası.