BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ta2x Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 83
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 103,804

ta2x

Yeni Üye
yaptığım testler ve 1 aylık deneme kullanımım sonucu wouxun uvd-1p nin üstünde bir cihaz olduğunu tespit ettim woxundan artı özellikleri şunlar
1-1800 mah pil ömrü woxuna göre daha uzun ömürlü woxun 1400 mah pil ile satılıyor
2-woxunda kullanılan anten kırbaç anten olup bele takıldığı zaman ciddi rahatsızlık veriyor baofeng de böle abartılı buyuk bir anten kullanılmamış ve rahatsızlık vermiyor
3-baofeng de cihaz masa üstü şarz cihazına giriş çok rahat woxunda cihaz masaüstü şarzına oturtmak zorlama ile oluyor ve sıkıntı veriyor
4-baofeng de kulaklık girişi açılıp kapanması woxuna göre çok daha rahat
5-cihazın avuç içinde oturması ve ufaklığı kullanım olarak yine woxuna göre üstünlük sağlıyor
6-baofeng ekranda bulunan tx rx ve stand by da değiştirilebilinen renk çeşitliliği cihazın sesi kısıkkende cihazı takıp etme avantajı sağlıyor woxunda böyle bir özellik yok
7-5w çıkış radyo el feneri özellikleri iki cihazdada mevcut fakat baofeng 40 adet menü seçeneği ile daha zengin bir menüye sahip bir cihaz
8-baofeng fiyat olarak woxundan daha ucuz bir cihaz

Etiketler
Ynt: BAOFENG UV-5R mi WOUXUN mu

selam bende bu cihazdan aldım fakat ayarlarını bir türlü yapıp dinleme olanagı bulamadım. youtubeye girip oradaki videoları izleyip ayar yapalım dedim fakat tam ayarları gözükmüyü acaba menudeki ayarların nasıl olacağını yazarmısın yani birinci ayar ikinci ayar gibi.....

birde kurcalarken sanki yunan televizyon kanalına denk geldim galiba durmadan yunanca konusmalar vardı ama nasıl olduysa birdaha denk gelmedi nedenide ayarlarını durmadan kurcalamam ....

telsizle tv kanalları veyaa radyo kanallarını dinleye bilirmiyiz acaba fm özelliği hariç ...

yardımlarını bekliyorum...........

Merhaba
bu tür bir cihazı yurt dışından amatör telsiz ci belgesi olmadan aldırma imkanım varmı mesela almanyadan ve getirtme imkanım varsa orada fiyatı nedir.
Sağlıkla Kalın....

yurt dışından aldırma imkanınız var fakat BAOFENG UV-5R ve WOUXUN çin malı olduğu için bunları almanyadan aldırmak mantıklı değil onun için sitelerden almak daha mantıklı yanlız almayadan aldıracaksanız daha iyi markalar var mesela icom ve yaesu bu markalar kendini kanıtlamış markalardır ve dünyada uzak ara öndeler bu markalardan getirmen daha mantıklı........

almaya fiyatlarını bilemem ama en uygun fiyatlar amerikada ordan aldır bence....

bu ürünü istanbulda satan dükkanlar bulunurmu karaköy kadıköy sirkeci bakmadığımız yer pek kalmadı ama?

sprayderx' Alıntı:
bu üründen almak istiyorsan birşeyler yapabilirim......

nasıl daha açık yazarbilirmisiniz ? en kötü 409dan sipariş vermeyi planlıyorum ancak daha önceki tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda bilgi almam gerek...

xarax77' Alıntı:
nasıl daha açık yazarbilirmisiniz ? en kötü 409dan sipariş vermeyi planlıyorum ancak daha önceki tecrübesi olan arkadaşlardan bu konuda bilgi almam gerek...

amatör telsizci eğil iseniz bu ürünü 409 shoptan alma şansınız yok.şöyle söyliyim.ürün tr ye gelir gümrükte kalır.amatör telsizci belgenizi ibraz edemez iseniz cihazı alamazsınız.saygılar.

Baofeng 5v cok güzel kullanıslı bir cihaz tavsiye ederim özelliklerini ögrendikten sonra cok sorunyok ... yazar kasaların yanından gecerken SQL ayarını kontrolediniz veya sesini kısınız ...:smiley:)

Merhaba ;
BAOFENG UV 3 ve UV 5 leri inceledim
UV 3 3 watt çıkış ile kısa mesafede yeterli olabilir
Fakat UV 5 de ki hata inanılmaz...
El ile frekans ve offset girip hafızaya aldığınızda memorydeki kanal OFFSET siz çalışıyor...
yani programını bilgisayar ile yaparsanız sorun yok...
Siz tercihinizi yapın...

Bu arada satanlar hiçbir zaman YOĞURDUM EKŞİ DEMEZ...

Merhaba ;
BAOFENG UV 5R deki sorunun cevabını bulduk
Aynı işlemi iki defa yapmanız gerekiyor..peki bu gerekiyormu.. yoksa çinliler bütün dünya ile dalgamı geçiyorlar ,
Veya 3. şık Geri zekalılarmı..??
Yani Frekans yazlılır , Shift verilir , Tone verilir , Offset verilir , Hafızaya alınır ....ama maalesef öyle değil..
Geniş olarak detayları ile burada uzun uzun tekrar anlatmak gereksiz
onun için cihazı aldığınızda paniğe kapılmadna önce bizim web sitemize uğrarsanız ..
Hatanın kaynağını ve nasıl başa çıkabileceğinizi akış diyagramı işe beraber görebilirsiniz..
görüşmek üzere

cihazı pmr frekanslarında test ettim gayet stabil ek özellikler açısından da zengin şimdilik verilen parayı fazlasıyla değdi

SELAMLAR
BU İŞİ TİCARETE DÖKMEDEN, CİHAZDAN BİR TANE KİŞİSEL KULLANIM İÇİN ALIRSANIZ SORUN OLMAZ. OLDU Kİ GÜMRÜĞÜ TAKILDI ÇAĞRI KODLU KİMLİĞİNİZİ GÜMRÜĞE İBRAZ EDİP SANIRIM AZ DA VERGİ ÖDEYİP CİHAZI ALIRSINIZ.

http://www.dealextreme.com/p/baofeng-1-5-lcd-5w-136-174mhz-400-470mhz-dual-band-walkie-talkie-w-1-led-flashlight-black-129389
5W (FENA DEĞİL İŞ GÖRÜR)
http://www.dealextreme.com/p/tyt-1-5-lcd-7w-136-174mhz-400-470mhz-dual-band-walkie-talkie-black-139983?item=4
7,4 W
BAOFEN AKSESUAR
http://www.ebay.com/itm/7-4V-3600mAH-Li-ion-Battery-For-BAOFENG-UV-5R-UV5R-Double-Capacity-New-Arrival-/261057652627?pt=US_Radio_Comm_Device_Batteries_Chargers&hash=item3cc83fa793

http://www.ebay.com/itm/Professional-Rain-Proof-Speaker-Mic-For-BAOFENG-NEW-UV-5R-41-23k-/220965469286?pt=2_Way_Radios_FRS&hash=item3372917c66

http://www.ebay.com/itm/Original-Soft-Case-for-BAOFENG-UV-5R-Best-for-UV5R-SC30-Good-Touching-/370604159870?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5649bab37e

http://www.ebay.com/itm/NA-773-SF-SMA-FEMALE-for-px-777-kg-659-UV-5R-TH-F8-UV-3RPLUS-TG-UV2-KG-UVD1-/220964256535?pt=US_Radio_Comm_Antennas&hash=item33727efb17

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR