Balaban Gölüne Gezi Planı (20 Aralık 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dagciark28 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,076
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Balaban Gölüne Gezi Planı (20 Aralık 2009)

Arkadaşlar ben senede 3-5 kere giderim oraya Balaban köyüne girince kemeri geçiyorsunuz ve köyün içinden yol sağa kıvrılıyor sağdan aşağı iniyorsunuz yada iskele ve sandallar nerde diye sorarsanız size gösterirler.
Yol tarifine gelince Habipler'den Arnavutköy'e oradan Tayakadın'dan sola dönüp devam ediyorsunuz Durusu köyü çıkıyor karşınıza yanından geçip gidiyorsunuz balaban tabelasını göreceksiniz zaten Tayakadın'dan sola döndükten sonra kime sorsanız tarif ederler yollar asfalt ve virajlar çok biraz dikkat.

Aşağıdaki linkte yazın o bölgeye yaptığım bir gezi var fotolarınıda bulabilirsin
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=36104.0

_MG_0952.jpg

_MG_0944.jpg

_MG_0949.jpg

_MG_0933.jpg

_MG_0949.jpg

Etiketler

Selam tekrar Tabi fikir Benle Mehmet hocamdan çıktı. Sanırım katılım olacak buda bizi sevindirdi. Mehmet hocam daha önce defalarca gitmiş fakat ben bir kere gittim.
Büyük ihtimal Özdal beyin gönderdiği lingteki yer olacaktır. Rota olarak vermek zor çünkü baya alternatifli bir yolu var. Hadımköy den gidiş var onu ben bilmiyorum fakat Mehmet hocam biliyor. Ben habiblerden gidişi biliyorum. Gelecek arkadaşlar gelme zamanını yazarsa daha net bir buluşma yapabiliriz.

Pazar sabah toplanılır. Bir önceki mesajımdaki gibi katılım olursa Cumartesi ögleden sonra Toplanım bir grup gidebiliriz. ( Mehmet hocadan tarif alırız yada bilen biri varsa öne gecer :smiley: )

Yer olarak güzel bir göl kenarı ve tabi 50 tane kenarı var :smiley: . Ama kesin bir nokta veririz en kısa zamanda.

Organizasyon biraz zayıf görünebilir :smiley: Yazan ben olduğumdan yeri bilen Mehmet hoca :smiley: Ortaya karısık oldu.
Ama eminim güzel olacak.

mycamper' Alıntı:
Arkadaşlar organizasyonun detayları hakkında fikrim yok, (yani seçilen kamp yeri hakkında) ancak bizim, Mehmet hocamlarla yaptığımız kamp yerini ve giderken kullandığımız yolu gösteren ve kmz dosyasını içeren link ANAKAMP / Rotalar sayfasında mevcut: (Alternatif yollar da vardır mutlaka)
http://www.anakamp.org/rotalar.html

Aynı şekilde o kampımıza ait fotograflara bakmak isterseniz de aşağıdaki linkten mümkün:
http://www.anakamp.org/mycamper/myc_foto_T4_10.html

Fakat daha sonra, fotograflardaki o bir kaç ağacın da kesilmiş olduğunu duydum.
Zira o bölgeyi iyi bilen Mehmet hocamın zulada kamp yerleri vardır mutlaka ;)

Evet Bizde ona güveniyoruz. Biz cumartesiden cıkarsak duruma göre mehmet hocam gece yada sabah gelecek. İrtibat numaralarımız var Yardımcı oluruz. Bugun akşama veya yarın öglende netlik kazanır herşey.

Arkadaşlar ben o bögeyi çok iyi biliyorum sandalla gitmediğim kıyısı kalmadı çokca yol var oraya anadolu yakası ve o güzergahtan gelenler için Sultangazi'den Arnavutköy,oradan iki yol var biri Tayakadın ve Durusu köyü üzerinden diğeri Arnavutköyden sola haraçcı,Yassıören yolu Yassıörenden sonra sağa Durusupark var orayı geçince tabelayı görürsünüz.
Bir diğer yol Çatalca,Gökçeali,subaşı'dan sağa Oklalı,Kestanelik den Yassıören' girmeden 1 km önce sola Durusupark yoluna giriyorsunuz.

Yusuf hocam daha acıklayıcı bir kroki v.s km uzaklık gibi bir aydınlatsan arkadaşları daha iyi olacak. Bende butür birşey yok.

Arkadaşlar Balaban'a gitmek için internetten Durusu Park evlerinin tariflerine bakabilirsiniz.Balaban hemen yanındadır, ana yol olduğu için yanlış sapamazsınız.Benim Balaban'a gidişlerim şu şekilde.Büyükçekmece'den Çatalca Subaşı üzerinden sağa saparak devam ediyorum O yol doğru Balaban tabelasına götürüyor. Bu yol ilerde üçüncü köprü yolu olarak düşünülüyor, Yani ilerde paralı olabilir
acele edin :smiley: :smiley:.

BağcılarMahmutbey, Türkiye

1. Peyami Safa Cd yönünden Hacı Bostan Cd konumuna doğru kuzeydoğu yönünde ilerleyin 0,2 km
2. Hacı Bostan Cd konumunda sola dönün 0,3 km
3. Hacı Bostan Cd boyunca ilerlemek için sola dönün 0,4 km
4. Taşocağı Yolu konumunda sağa dönün 0,2 km
5. şuraya devam edin: İkitelli Bağlantı Yolu 0,4 km
6. İkitelli Bağlantı Yolu boyunca ilerlemek için sola dönün 0,5 km
7. şuraya devam edin: Milas Cd 0,3 km
8. Döner kavşaktan Bedrettin Dalan Blv yönündeki 2. çıkışına girin 0,4 km
9. Döner kavşaktan Atatürk Blv yönündeki 3. çıkışına girin 0,8 km
10. O-3/Avrupa Otoyolu/E80 yönündeki rampaya girin 0,8 km
11. O-3/Avrupa Otoyolu/E80 konumunda hafif sağa yönelin
Kısmen paralı yol 16,1 km
12. 34-84 numaralı rota/Avrupa Otoyolu Hadımköy Bağlantısı çıkışına girin 1,3 km
13. 34-84 numaralı rota/Hadımköy-İstanbul Yolu konumunda sağa dönün 0,6 km
14. 34-84 numaralı rota/Hadımköy-İstanbul Yolu boyunca ilerlemek için hafif sağa yönelin
34-84 numaralı rota boyunca ilerleyin 7,9 km
15. 34-84 numaralı rota/Koru Sk konumunda sağa dönün 0,5 km
16. 34-84 numaralı rota/Yassıören-Hadımköy-Büyükçekmece Yolu konumunda sola dönün
34-84 numaralı rota boyunca ilerleyin 9,9 km
17. 34-84 numaralı rota/Örcünlü-NakkaşYolu konumunda sola dönün 1,5 km
18. D010/Germe-Kızılcaali Yolu konumunda hafif sağa yönelin 4,8 km
19. Hafif sola yönelin
Aradığınız yeri solda göreceksiniz 0,1 km

Arkadaşlar "Atilla bey " yolun tarifini net bir şekilde göstermiş, buna ek olarak köy meydanına(ATATÜRK Büstünün oldugu yer)gelince
Yaklaşık 200m sonra gölün kenarındasınız açık bir alan herkes gelenleri rahıtlıkla görür.
Ben sabah erkanden kahvaltıya ordayım.
Herkese kucak dolusu sevgiler.
Mehmet Kolege(0535 738 37 31)

Hava şartları oldukça sert gözüküyor. Isıtıcıyı denemenin tam zamanı gibi Yusuf :smiley: Gene de tedbirli olmakta fayda var.
İyi buluşmalar...
Oğuz

malesef programda çıkan bir değişiklik bizi sizlerden ve o güzel gölden mahrum ediyor.
giden dostlara iyi eğlenceler.

şuan maltepede sulu kar atıyor arkadaşlar, bilgilerinize

Yok valla biz de bu kotu hava sartlarinda gelemeyegiz.

Gidilecek yer 100km'ye kadar menzilimde olsaydı tereddütsüz gelirdim. Gece konaklamalı da değil. Günübirlik gezi alt tarafı. Kar yağsa ne olur? Fırtına kopsa ne olur? Dağa, yaylaya çıkmıyorsunuz. Donanımlı bir karavanım olsaydı Cuma gecesinden giderdim. Özel nedenleri anlayabilirim. Canınızın gitmek istememesi bile yeterli bir özel nedendir. Benzer konular Maltepe buluşması için de gündeme gelmişti. Hava yağarsa, kar atıştırırsa, soğuk olursa... İstanbul il sınırlarında yaşayan herkes bu buluşmaya belediye otobüsü ile dahi gidebilirdi. Bence hava koşullarını öne sürerek vazgeçme konusu irdelenmeli. Altınızdaki araçlar ''karavan'' arkadaşlar. Bilmem hatırlatmama gerek var mı?

orsaalabanda' Alıntı:
Gidilecek yer 100km'ye kadar menzilimde olsaydı tereddütsüz gelirdim. Gece konaklamalı da değil. Günübirlik gezi alt tarafı. Kar yağsa ne olur? Fırtına kopsa ne olur? Dağa, yaylaya çıkmıyorsunuz. Donanımlı bir karavanım olsaydı Cuma gecesinden giderdim. Özel nedenleri anlayabilirim. Canınızın gitmek istememesi bile yeterli bir özel nedendir. Benzer konular Maltepe buluşması için de gündeme gelmişti. Hava yağarsa, kar atıştırırsa, soğuk olursa... İstanbul il sınırlarında yaşayan herkes bu buluşmaya belediye otobüsü ile dahi gidebilirdi. Bence hava koşullarını öne sürerek vazgeçme konusu irdelenmeli. Altınızdaki araçlar ''karavan'' arkadaşlar. Bilmem hatırlatmama gerek var mı?

Haklisin ama tembelligim tuttu. Bu aralar yagmurda cok kaldim sanirim. Camur ve yagmur gormek istemiyorum. :D

Ben güzel olacağını düşünüyorum. Bugün ögleden sonra Volkan la bulusup gideceğiz kısmetse. Açarız tezgahı yakarız ateşi muhabbet zaten o biçim :smiley: Bence gece gec saat Mehmet hocamında gelme ihtimali var :smiley: Volkan kardeşimde ısıtıcı bile yok ama adamın gözü kara uyku tulumunu kapıp geliyor :smiley:.
Sabah kalktım evin orası arabanın üzeri falan kar. Ama olsun benim t3 ' üm var :smiley:

Volkan ile birlikte bugün saat 2.30 gibi mahmutbey gişelerinden girince hemen sağdaki büyük genişlikte buluşacağız. Gelmek isteyenler telefonla ulaşabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.

SON KONULAR