Ayrı Bir Kış Lastiği Mi Yoksa Kışında İdare Edecek Bir A/t Lastik Mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pierrecardin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 48,599
Ynt: Ayrı Bir Kış Lastiği Mi Yoksa Kışında İdare Edecek Bir A/t Lastik Mi?

Bugün de pirelliden aradılar. 4 mevsim lastiğini önerdiler. 3PMSF işareti varmış onda. STR lerde yokmuş.

Etiketler

Bu fotoğraflarda standart lastiklerin de bayağı bir kabiliyetli olduğu görünüyor. Enteresan...

http://www.arabam.com/foto-galeri/arabam-test/dacia-duster-laureate-1-5dci-4x4/5055/1

bnoşa uğraşıyorsunuz bence
alın 4 adet bf goodrich 215/70/16 at lastik keyfişnize bakın hem kışın hem yazın ;)
tecrübe ile sabit

JUNİOR' Alıntı:
bnoşa uğraşıyorsunuz bence
alın 4 adet bf goodrich 215/70/16 at lastik keyfişnize bakın hem kışın hem yazın ;)
tecrübe ile sabit
Ben bu orjinal lastiklerine balans tutturtamıyorum, bf lerde balans sorunu yokmu ?

asla öyle bir sorun yok Süleyman bey
sizin gittiğiniz rot balançıda ustalıkla ilgili sorun vardır
30 senedir araç kullanırım vede sahibiyim binek araç lastiklerinde balans tutmuyor bunlar diye bir olay yok
şayet sıkıntı yaşıyorsanız size adres özelden yollayabilirim rotçu için ;)

Özelden yanıt gönderdim
BF ile ilgili ..geri dönüş alamadım.

arman abi şu senin arabayı bi ara sürüp test edeyimde.
lastikler fazla ses yapmıyorsa bende niyetleniyorum bfg lere.
hem şu chip ne kadar fark ettiriyor çekişi onada bakmış olurum..

JUNİOR' Alıntı:
asla öyle bir sorun yok Süleyman bey
sizin gittiğiniz rot balançıda ustalıkla ilgili sorun vardır
30 senedir araç kullanırım vede sahibiyim binek araç lastiklerinde balans tutmuyor bunlar diye bir olay yok
şayet sıkıntı yaşıyorsanız size adres özelden yollayabilirim rotçu için ;)
Benimde bu arabaya kadar balans sorunum olmadı, tutmuyor derken oluyor bi süre sonra bozuluyor neyse müsait bir zamanda uğrayacaksın test ederiz

Benim bfg ler ile bir kez balans sorunum oldu. Ama gayet doğaldı. Bayağı bir arazi yaptıktan sonra 120 ile giderken hafif bir titreme oluyordu. Tekrar balans yapıldı ve geçti. Bir daha da tekrarlamadı.
Bfg ler iyi hoşta çok pahalı :(

pierrecardin' Alıntı:
Benim bfg ler ile bir kez balans sorunum oldu. Ama gayet doğaldı. Bayağı bir arazi yaptıktan sonra 120 ile giderken hafif bir titreme oluyordu. Tekrar balans yapıldı ve geçti. Bir daha da tekrarlamadı.
Bfg ler iyi hoşta çok pahalı :(
arazide gezdikten sonra mutlaka alt yıkama yaparken jant içlerini de yıkatın çünkü çamur yapışıp kalıyor jantta ve o dediğiniz süratlerde otobanda bu sefer titreme yaptırıyor doğrudur
pahalı konusuna gelince 1300 tl idi martta

Çok haklısınız arazi sonrası sıcağı sıcağına yıkamaya çok dikkat etmek lazım. Ben bir keresinde 1 hafta yıkamamıştım da sonra aklayacağım diye göbeğim çatladı.
Yıkamacılara da çok ayıp oluyor ama ne yapalım mecbur. Benim araç yıkandıktan sonra bir o kadar sürede yıkanan yerin yıkanması gerekiyor.

pierrecardin' Alıntı:
Çok haklısınız arazi sonrası sıcağı sıcağına yıkamaya çok dikkat etmek lazım. Ben bir keresinde 1 hafta yıkamamıştım da sonra aklayacağım diye göbeğim çatladı.
Yıkamacılara da çok ayıp oluyor ama ne yapalım mecbur. Benim araç yıkandıktan sonra bir o kadar sürede yıkanan yerin yıkanması gerekiyor.
çamurdan sonra en güzel derede veya gölde temizleniyor
http://www.youtube.com/watch?v=fSWbMysQz7Y

Kafaya koydum gidip servisle konuşacağım eski aracım satılmadıysa lastiklerimi ya takas edeceğim ya da satın almayı önereceğim.
BFG candır...

Ulastirma Bakanligi 1 Aralik 2014 tarihinden itibaren kış aylarinda arac lastiklerinde M+S , M+S ile birlikte Kar Tanesi ve ya sadece Kar Tanesi sembolu bulunanlari Yasa Cercevesinde KIŞ LASTIGI olarak kabul edicek.
Bu durumda Duster sahiplerinin kış lastigi tercih etmezlerse;
BF Goodrich T/A
Yokohama GO ATS lastikleri tercih edilebilir. Bunun yanisira sadece M+S ibaresi ise
bircok SUV lastiginde var. Ornegin;
Lassa Competus HL
Goodyear Efficentgrip SUV ...gibi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR