Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...
edebiyatçı canım teşekkür ederim, çok güzel geçti. Öncelikle Tunus için genel düşüncelerimi belirtmek isterim. Tunus lular çok sıcakkanlı insanlar. Türklere özel ilgi var, ekstra indirim yapıldı çoğu zaman. Fakat fırsatçılar da çok, epey dolandırıldık anlayacağınız. Nasıl olduğunu ileride anlatacağım. Türk dizilerini bilhassa muhteşem yüzyılı izleyen çok, bize de bunu söylediler , biz de izlemediğimizi ve dizinin yalan dolan üzere olduğunu anlattık. Halk Fransa sömürgesinden yeni çıktığı için üzerlerinde kalan etkiyi yoğun bir şekilde görüyorsunuz. Tabelalar Arapça ve Fransızca. Herkes ana dili gibi Fransızca konuşuyor. Okullarda zorunlu ders olarak okutulmaya devam ediyor. Ben en çok bu ülkede sevindim dil konusunda, Arapçamın daha zayıf olduğunu sanırdım, bırakın kendimizi idare edecek kadar olmasını ,çok kişiyle sohbet bile ettiğime inanamıyorum. Velhasıl Arapça konuşmanın zevkine erdim ilk kez. Bir diğer etkilenme yemek kültüründe görülüyor, fast food çok yaygındı. Patates kızartmasını çok seviyorlar. Ne yemek sipariş ederseniz edin mutlaka patates kızartması yanında..
Dini sahaya baktığımızda bizim ülke gibi . Dini geleneksel olarak yaşayan cahiller olduğu gibi, dinin kaynağının yalnızca Kuran ve sünnet olduğunun bilincinde olan kaliteli, Müslümanlar da mevcut. Ülkem aklıma geldi hemen...Evliya mezarlarından medet umanlar gördüğüm gibi; Fatıma nın eli de neymiş, böyle şeyler İslam da yoktur, Allah ın Kitabı ve sünnet vardır diyen de gördüm. Tunus ta Fatıma nın elini simgeleyen bir şekil var, kolyeden aynaya her türlü hediyelik eşyası mevcut. Ben aslında hatıra olsun diye sormuştum var mı diye, dükkan sahibi bu şekilde cevap verdi , çok takdir ettim...