Ynt: Aynı Haftada Hem Çöl Hem Kum Ve Deniz...tunus...
Tozeur, çöle bir adım kala sıcak yeraltı sularının yarattığı bir vaha-kent, bir turizm noktası. 3000'den fazla palmiye, hurma ve muz ağacının süslediği, lüks otellerle dolu Tozeur, çöl yolculuğu için sabırsızlanan turistlerle dolu. Tıpkı bizim gibi... Kentin Ouled el-Hadef denen eski mahallesi toprak tuğlalarla yapılmış evlerin dar sokaklarını ve kemerlerden oluşan geçitleri saklıyor. Kentte bir de özel müze var: Dar Cherait... 1001 Gece Masalları'nın insan boyunda mankenlerle, ışık ve ses efektleriyle canlandırıldığı bir bölümü var. Ali Baba ve Kırk Haramiler'den Sinbad'a, Şehrazat'dan Alaaddin'in Sihirli Lambası'na kadar birçok masal kahramanının arasında geziniyorsunuz. Biz burayı gezmedik , hem zaman hem de ilgimizi çekmedi... Akşam yemeğini yemek için hafse adında bir restoranı çooooook istiyordum, arkadaşım gitmiş çok beğenmiş, ayna prg da görmüştüm hem, her geleni atlı gösterilerle karşılıyorlar geleneksel, çalgılı çengili ilginç bir yerdi, ama olmadı çünkü tatildi cuma kapalıymış ,şansa bak yaa diyip üzülerek dönüyoruz başka restoranta..ilk kez deve eti yiyoruz, karışık şiş, deve sığır ve tavuktan oluşan üçlü çoook güzeldi...