Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)
Hayırlı Olsun Gökhan Abii. Valla Yok Kaybettım Yok Düştü Yok Birisi Gözünü diktiydi Derdi Yok Valla İnsanıon İçi rahat Ediyor. Hatta Kıroluk Olun die 2 Tane Alıp Jeeplerdeki Gibi Kafayı Projektör Misali Aydınlatmak Lazım
yaaa, alemsin erdem kardeş..
olm. bi "gezenbilir muhabetine" gelsene
bi tanışalım geyik apalım...
(ramazan'dan sona murat can kafadan bi "eller havaya" geyiği yapar ...),
evet kafa lambası yeri tutulmaz bir araç bence her çadırlı kapma katılan kişide bulunması gereken bir araç ama el feneride ihmal edilmemelidüşünseniz ya gece ihityaç için uyanıyorsunuz dışarı çıkmanız gerek botunuzu giyecekseniz el fenerinizi yere bıraktınız bir şey görmüyorsunuz ama aydınlatma başınızda olursa baktığınız yönde ışık kaynağı oluyor. birde kafa fenerini çok değişik alanlarda kullanabiliyorsunuz mesela gece yürüyüşü yapcaksınız grub veya yanlız olarak veya acil bir yere ulaşmanız gerekti kafa fenerini ayağınızın arkasına veya başınızın arkasına çeviriyorsunuz flaş modunda yolda yürüken fark edilmenizi sağlıyor elinizdede el feneriniz varya bayağı konforlu bir yürüyüş olacaktır. birde kalabalık kamplarda kafa feneri veya el fenerini belirlenecek çadırın üstüne koyun falaşörü açın çadır devamlı kendini belli edbiliyor. ama ister el feneri olsun isterse kafa feneri flaş çakma özelliği olsun bu özellik gün gelir hayat kurtarabilir benim fikrim böyle
Ben gittigidiyordan iki tane ledli kafa lambası almıştım, gayet ucuz markasız Çin malı şeyler. Bir yıldır falanda sorunsuz kullanıyorum, pilde harcamıyorlar ve hafifler...
Bende kafa fenerini tavsiye ederim yanılmıyorsam geçen sene ilk bahar gibi aldım feneri 3 ledli ama yansıtma yözeyi özel bi şekilde kavislendrilmiş yaklaşık 20 ytl ye almıştım(çin malı uyduruk bir fener) şimdiye kadar hiçbir sorun çıkarmadı ortalama 2 ayda bir en az 3 günlük kamplara gidiyorum aldığım pillerle duruyor hala ve bana yetiryor. Ancak alırken genede gözden gerçirin birçok arkadaşlım ilk kampında kendi kafa fenerlerini parçaladı eğer çanta içinde sıkışırsada kırılabiliyor.
Benim tavsiyem kafa fenerinden ama yanınıza yedek bir el feneri almayı unutmayın.
Aydınlatma konusu benimde en hassas olduğum konudur..Kamplı veya kampsız off-road gezilerinde çeşitli türlerden en az 4 fenerim vardır..El fenerlerini kesinlikle araçtan şarj olabilenlerden seçerim..
Kafa fenerim Petzl marka hem ledli hemde 100 m yi aydınlatan 2.ampülü var,memnunum..Belkide en kullanışlısı kafa feneridir..
Evet Gercekten Dogru Secım Petzl, Dağcılık Ve Diğer Doğa Sporları Malzemelrinin Yanı Sıra Aydınlatmadada Süper Şeyler Ortaya Koyan Bir Fırma, Pilli Ve Şarşlı Secenekleri Gercekten Benzerlerine Taş Cıkartıyor
Bencede kafa feneri yeri doldurulamaz bir rahatlık. Lakin yazın börtü böcek suratınızın önünde uçuşurken yürümek zor oluyor
Bende bu işlere başladığımda ki bi 5-6 sene sadece anahtarlıklara takılan şu ufak ledlerden ve eskilerin tiger marka demir el fenerlerinden kullanıyordum.(Üstüne tanımam valla ) Sonra baktık olmuyor hemen ucuz yollu bir kafa feneri, yanına birde ortam lambası aldım. Oldukça sağlam bu arada. her işimizi gördü valla. Birde bazı kamplarda sadece mum kullanmak bile yetiyor ve çantanın bir köşesinde mum muhakkak olmalı derim. Birde alacağın malzemeleri hangi şartlarda kullanacağın çok önemli. kalkıp 400 ytlye kafa feneri alırsın gider onu uludağ eteklerindeki kamp yerlerinde kullanırsın şaka maka dalga konusu olursun görenlere . En güzel optimum değerde bir fener en iyisi.
Ynt: Aydınlatma için Tavsiyeleriniz Nelerdir? (El Feneri ve Kafa Lambası)
bunun gibi bir şeyi taşımak korkutuyor beni. ateş yakabilme ve yemek pişirme özelliklerinin yanında pil ömrü 15 dakkika. el fenerinden çok çakmak olarak kullanılabilinir. hediyesi 300 usd. ;D
Araçta kullanmak isterseniz ve kullanmadığınız zaman şarj etmesini arzu ederseniz tek alternatif maglite'dır. Büyük boydur ve inanamayacağınız kadar güçlü ışık verir. sadece bu modeli sarjlıdır.Sabitleme ayağında duruken açma -kapama düğmesinin altındaki iletken halkalardan enerjiyi alır ve şarj olur. Gecen sene almıştım memnunum ama pahalıdır..
Selam Dostlar,
Google'da arama yaparken buldum bu siteyi ve bu konuyu, Senelerdir maglite el fenerlerini kullanıyorum ve çok memnunum (Tam seri bir kolleksiyonum var). Ama artık teknoloji LED dedim ve Maglite'ın LED serisi el fenerlerini denedim. Muhteşem, harika, olağanüstü derken MagLED'in aslında başlangıç sınıfı bir ürün olduğunu farkettim. Diğer ülkelerde yüzlerce insanın Maglite elfenerlerini LED'lerle modifiye ettiğini ve çok güçlü fenerler yaptıklarını gördüm ve bende bu furyaya katıldım.
Ve Örnekler,
Maglite 3D (3 Büyük Boy Pil) Standart (~79 Lumen) (8-10 saat pil ömrü, ışık gücü 1 saat sonra yarıya düşüyor)
Maglite 2D (2 Büyük Boy Pil) Modifiye (~240 Lumen) (6-8 saat pil ömrü, ışık gücü sabit)
Seoul Semiconductors P4 Led ve Kontrol devresiyle modifiye edilmiş fenerin özelliği piller biterken ışık gücü düşmüyor, isterseniz özel devrelerle ışık gücünü ayarlayarak çalışma süresini uzatabiliyorsunuz.