caner
Ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz.
27-28 Ağustos 2007 tarihinde Ayder Yaylası'nda idim. Yağmurun başladığı bir zamanda yaylaya indim hem Karadeniz bölgesinin acemisi hem de yaylaların acemisi olarak evvela kalacak yer ayarlamaya çalıştım ama tek başıma bana kimse yer vermedi ya da yüksek fiyatlar talep ettiler. Kimisi odalar en az 4 kişilik dedi, kimisi yer yok dedi. Yağmur nedeniyle fazla da dolanamadım, hem tek bir gece yatacaktım ki pansiyoncu amcanın biri ancak kenar bir odayı bana layık gördü. Efendim bekara ev yok olayı burada da kendini gösterdi. Hani at hırsızı bir tipimiz yahut tarzımız olsa birşey de demiyeceğim. Sonrasında yaylayı gezmeye başladım. Doğa kesinlikle nefis ama turizme açılmış olduğunun belirtileri kendisini de gösteriyor. Evvela Antalya'nın turistik bölgelerinden fiyat olarak pek farklı değil; hatta daha da yüksek diyebilirim. Her ne kadar çöp atmak için kutular yerleştirilmiş olsa da yaylanın üst kesimlerinde piknikçilerin artıklarına sinir olabilirsiniz. Maalesef öyle. Mevsimine göre aniden bastıran yağmur yahut bir anda çıkan güneş sizi şaşırtmasın, tedbirli olun yeterli. Hava nefis, bol bol teneffüs edin.
Ayder Kaplıcalarına da gittim. Zevk için gidiyorsanız tavsiye edilecek bir yanı yok. Yanınıza şort almayı unutmayın (erkekler).
Ayder'de yerleşim yerlerinden yukarılara yürüdüğünüzde görülen bir dere manzarası:
Ani bastıran yağmur:
Ayder'de akşam:
Ve dağlardan süzülen Gelintülü şelalesinin panoramik görüntüsü.
Ayder Kaplıcalarına da gittim. Zevk için gidiyorsanız tavsiye edilecek bir yanı yok. Yanınıza şort almayı unutmayın (erkekler).
Ayder'de yerleşim yerlerinden yukarılara yürüdüğünüzde görülen bir dere manzarası:
Ani bastıran yağmur:
Ayder'de akşam:
Ve dağlardan süzülen Gelintülü şelalesinin panoramik görüntüsü.