Ayder Ve Yukarı Kavrun Yaylaları (27-28 Ağustos 2007)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan caner Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,078

caner

Ayinesi iştir kişinin, lafına bakılmaz.
Web
www.flickr.com
27-28 Ağustos 2007 tarihinde Ayder Yaylası'nda idim. Yağmurun başladığı bir zamanda yaylaya indim hem Karadeniz bölgesinin acemisi hem de yaylaların acemisi olarak evvela kalacak yer ayarlamaya çalıştım ama tek başıma bana kimse yer vermedi ya da yüksek fiyatlar talep ettiler. Kimisi odalar en az 4 kişilik dedi, kimisi yer yok dedi. Yağmur nedeniyle fazla da dolanamadım, hem tek bir gece yatacaktım ki pansiyoncu amcanın biri ancak kenar bir odayı bana layık gördü. Efendim bekara ev yok olayı burada da kendini gösterdi. Hani at hırsızı bir tipimiz yahut tarzımız olsa birşey de demiyeceğim. Sonrasında yaylayı gezmeye başladım. Doğa kesinlikle nefis ama turizme açılmış olduğunun belirtileri kendisini de gösteriyor. Evvela Antalya'nın turistik bölgelerinden fiyat olarak pek farklı değil; hatta daha da yüksek diyebilirim. Her ne kadar çöp atmak için kutular yerleştirilmiş olsa da yaylanın üst kesimlerinde piknikçilerin artıklarına sinir olabilirsiniz. Maalesef öyle. Mevsimine göre aniden bastıran yağmur yahut bir anda çıkan güneş sizi şaşırtmasın, tedbirli olun yeterli. Hava nefis, bol bol teneffüs edin.

Ayder Kaplıcalarına da gittim. Zevk için gidiyorsanız tavsiye edilecek bir yanı yok. Yanınıza şort almayı unutmayın (erkekler).

ayder1.jpg

ayder2.jpg

ayder3.jpg

ayder4.jpg

Ayder'de yerleşim yerlerinden yukarılara yürüdüğünüzde görülen bir dere manzarası:
ayder5.jpg

ayder6.jpg

Ani bastıran yağmur:
ayder7.jpg

Ayder'de akşam:
ayder8.jpg

Ve dağlardan süzülen Gelintülü şelalesinin panoramik görüntüsü.

ayder_gelintulu.jpg

Etiketler
Ynt: Ayder Ve Yukarı Kavrun Yaylaları (27-28 Ağustos 2007)

ne güzel bir çalışma allah hepsini görmeyi nasip etsin teşekkürler

Ayder Yaylası'ndan sabahın erken saatinde minibüs ile Yukarı Kavrun (Kavron) Yaylası'na doğru yola çıktık. Transit minibüs ile hoplaya zıplaya 1.5-2 saat kadar süren bir yolculuk sonrası yaylaya vardık. Kimi noktalarda minibüs zor geçti. Minibüste Amerikalı bir çiftte vardı, Colorado'dan gelmişler ve kendi memleketleri ile benzeştiğinden bahsettiler.Minibüste bulunan karadenizli teyzeyi de muhabbete dahil ederek (çat pat tercümanlık yapmış oldum) yolu tamamladık.

Yukarı Kavrun Yaylası Kaçkar'lara tırmanan dağcılar için son hareket noktasını oluşturuyor. Orada bulunduğum süre içinde de bir grup dağcı arkadaşa rastladım. Doğrusu imrendim ancak vakit darlığı ve teçhizatsız oluşum nedeniyle daha yukarılara çıkamadım.

Coloradolu çiftten bir anı fotoğrafı aldım.

yukarikavrun1.jpg

Yaylanın arka bölümünden bir panorama:

kavrun_panorama.jpg

Panoramayı devasa boyutta görmek isterseniz: http://farm2.static.flickr.com/1048/1341539507_27b2481636_o.jpg

Yayla'dan Kaçkarlara doğru bir bakış. Kaçkarların sadece uç kısmı görünmektedir.

kavrun_panorama2.jpg

Bu panoramayı da devasa boyutta görmek isterseniz: http://farm2.static.flickr.com/1263/1347939468_dceab701e5_o.jpg

yukarikavrun6.jpg

Kendimi de çekeyim di mi :smiley:

yukarikavrun2.jpg

Yaylanın inekleri:
yukarikavrun3.jpg

Yaylanın buz gibi deresi. Ayaklarımı sokma gafletinde bulundum ve 20 saniye tutamadım.

yukarikavrun4.jpg

yukarikavrun5.jpg

panoromalar harika olmuş elinize sağlık...

Çok güzel bir gezi olmuş...Özelliklede fotoğraflar harikalar ;) Elinize sağlık Caner hocam...

manowargs' Alıntı:
hakkaten çok güzel..hangi makinayı kullanıyorsunuz acaba

Makina Panasonic FZ7 idi. Panoramalar çoklu fotoğrafların birleştirilmesinden elde edildi.

Seyahatiniz cok guzel gecmis,resimler mukemmel,yalniz Ayder ve Yukari Kavrun nerede ve nasil gidilir?
Lutfen adres ve izahat.
Selamlar

Ayder'e gitmek için kullanacağınız ulaşım yöntemi önem kazanıyor. Toplu taşıma yöntemi ile gideceğinizi varsayarsak, Rize Pazar ilçesi ya da Ardeşen ilçesine ulaşmanız lazım. Buraya Trabzon veya Rize'den giden otobüsler bulabilirsiniz.

Bu ilçe merkezlerinden Çamlıhemşin, Ayder minibüsleri var. Ayder'e giden yollar asfalt ve gayet güzel zaten. Yukarı Kavrun'a da Ayder'den minibüsler var.

Google Earth Koordinatları:
Ayder: 40°57'6.47"N 41° 6'26.63"E
Yukarı Kavrun: 40°52'52.36"N 41° 7'51.60"E

Sayin Cangul;
Cevabiniza cok tesekkurler,ben Turkye gezilerimizi devamli Motokaravan ile yapiyorum,Rize ve Trabzon'a
kadar,ve hatta Cayeline kadar,M.Karavan ile evvelce gitmistik.Yollar iyi olduguna gore yukariya kadar
M.Karavan ile cikabiliririz,tekrar tesekkurler,hosca kalin.

Ayder'e kadar yol asfalt. 3-5 yıl önce yol çok bozuk olduğu için kavron'a kadar çıkamamıştık.
Çamlıhemşin'den sağa ayrılırsanız, zilkalesi, Çat yolundan sonra elevit, verçenik gibi toprak yollu rotalara da doğru gidebilirsiniz.

Ayder'e de Yukarı Kavrun'a da iki defa gittim. Ayder çok güzel bir yayla ama Yukarı Kavrun cok cok daha güzel... Biz de Ayder'den kalkan o minibüslerle çıkmıştık Kavrun'a, zaten başka vasıta gidemiyor, çıkamıyor diye biliyorum... (Gerçi bizim Off-Roadculardan kaçmaz ama neyse artık...) Minibüs yolculuğu resmen işkence gibi ama sonunda Kavrun'a gelince farkediyorsunuz ki bu işkenceye değermiş. Hatta ve hatta o akan derenin yanında yarım saat oturmak için aynı işkenceyi defalarca bile çekmeye değer inanın...
Şimdi bu resimlere bakarken, oraları ne kadar özlediğimi anladım... Burnumun direği sızladı derler ya aynen öyle oldu...

Teşekkür ederim Caner:smiley:

Caner yine canevimden vurdun :smiley: bu müthiş kareler için çok tşkler ediyorum ,

oralara gittiğim zaman '' Çamlıhemşinde bir evim olsun bir ayağım hep Ayder ' de olsun '' diyerek dua etmiştim :smiley: henüz gerçekleşmedi :(

Teşekkürler :smiley:

Zerrin hanım, gerçekleşir inşallah; duayı bırakman siz :smiley: Asıl ben diğer yaylaları planlıyorum da, kısmet ne zaman olur bilinmez. Daha nice güzellikler var o dağların ardında.

rize cimil yolu muhteşem güzel tavsiye ederim

*Teşekkürler...Resimler harika,harika yerler...insanın özüyle adeta bütünleştiği...ruh ve beden sağlığı da oldu mu,değme gitsin di mi..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR