Avusturya Zell Am See

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mustafasitki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,123

mustafasitki

Ana Kamp
Son senelerdeki en özel keşiflerimden biri.Bir gün magazada oturmus hafta sonu içişn kayak gezi programı yapmaya çalışıyordum Cıuma aksam cıkıp salı sabah istanbulda olmam gerektiği icin bu kıstas gezi arastırmamı fazlasıyla zorlaştırmıştı.Sarıkamış,erciyes ve palandokende kayan biri olarak bana kartepe ve uludağ hicbir zaman cazip gelmediği için ucak biletleri bakmaya başladım sarıkamış için ve enteresan bir olay kars ucakları hep ögle saatleri.cumartesi gittiğim zaman pazartesi ogle donmem gerekiyor..hotel fiyatlarıda cabası bir müşterim geldi o sırada bu konu üzerinde konusurken bana "zell am see" ye bak dedi....nasıl yani dedim cok pahaşlı olur avrupada kayak ve 2 gun için değer mi dedim evet gittim ve değdi ve sanılanın aksine sarıkamıstan daha ucuza maloldu bana..

Cuma gecesi 02:00 de Condor havayolları ile Münih'e hareket ettik.guzel ve neseli gecen bir ypşculuktan sonra saat 05:00 de Münihteydik(gidişi dönüş 165€)önceden rezerve ettiğinmiz tren biletlerini alarak Zell am see(avusturya) ye dogru yola cıktık(gidiş dönüş tren ücreti(18€)3,5 saatlik güzel ve konforlu bir yolculuktan sonra saat 10:00 da zell am see tremn istasyonundaydık.İndikten sonra taksiye binip( -binmye gerek yokmus- "kucuk bir ksaba ve otellimiz tren istasyonuna 2 dk lık mesafedeymiş".)otelimize ulastık otewl secimimiz biraz abartı olmustu ama dediğim gibi hersey değdi... :smiley:

http://www.salzburgerhof.at/ oranın tek besyıldızlı oteli ama ikinci gidişimde yeni br otel kersfettim hemen hemen aynı hizmetlere sahip fiyatıda diğer otele gore 5 de biri(bu konuda abarttıgımı dusunmeyim
Romantişk Otel http://www.romantik-hotel.at/

Otelimize yerleştikten sonra t toplam uzunluğu 130 km olan ve muhtesem kayak psitleri bizleri belkliyordu kayak kiralama ve teleski ücretleri türkiyeden cok daha ucuz ve moderndi.TArtışmasız gittiğim en guzel kayak merkeziydi

Etiketler
Ynt: Avusturya Zell Am See

Güzel bir gezi yapmışsınız gerçektende. Öğrenmek istediğim, yurtdışına çıkmadan henüz Türkiyede iken yaptığınız harcamaların tutarı ne oldu?(Vize,harç vs..)

Yurt dısına cıkmadan once Türkiyede öediğimiz bedel Vize ve Yurt dısı cıkıs harcı
Vizeyi Avusturyadan aldık 60€ cıkıs harcıda yanlıs hatırlamıyorsam 15 ytl olması lazım.
2 seendir gidiyorum kısmetse bu sene de gideceğim.

işte fotografları

CIMG2384.jpg

CIMG2398.jpg

CIMG2457.jpg

CIMG2464.jpg

CIMG2528.jpg

mustafasitki' Alıntı:
Son senelerdeki en özel keşiflerimden biri.Bir gün magazada oturmus hafta sonu içişn kayak gezi programı yapmaya çalışıyordum Cıuma aksam cıkıp salı sabah istanbulda olmam gerektiği icin bu kıstas gezi arastırmamı fazlasıyla zorlaştırmıştı.Sarıkamış,erciyes ve palandokende kayan biri olarak bana kartepe ve uludağ hicbir zaman cazip gelmediği için ucak biletleri bakmaya başladım sarıkamış için ve enteresan bir olay kars ucakları hep ögle saatleri.cumartesi gittiğim zaman pazartesi ogle donmem gerekiyor..hotel fiyatlarıda cabası bir müşterim geldi o sırada bu konu üzerinde konusurken bana "zell am see" ye bak dedi....nasıl yani dedim cok pahaşlı olur avrupada kayak ve 2 gun için değer mi dedim evet gittim ve değdi ve sanılanın aksine sarıkamıstan daha ucuza maloldu bana..

Cuma gecesi 02:00 de Condor havayolları ile Münih'e hareket ettik.guzel ve neseli gecen bir ypşculuktan sonra saat 05:00 de Münihteydik(gidişi dönüş 165€)önceden rezerve ettiğinmiz tren biletlerini alarak Zell am see(avusturya) ye dogru yola cıktık(gidiş dönüş tren ücreti(18€)3,5 saatlik güzel ve konforlu bir yolculuktan sonra saat 10:00 da zell am see tremn istasyonundaydık.İndikten sonra taksiye binip( -binmye gerek yokmus- "kucuk bir ksaba ve otellimiz tren istasyonuna 2 dk lık mesafedeymiş".)otelimize ulastık otewl secimimiz biraz abartı olmustu ama dediğim gibi hersey değdi... :smiley:

http://www.salzburgerhof.at/ oranın tek besyıldızlı oteli ama ikinci gidişimde yeni br otel kersfettim hemen hemen aynı hizmetlere sahip fiyatıda diğer otele gore 5 de biri(bu konuda abarttıgımı dusunmeyim
Romantişk Otel http://www.romantik-hotel.at/

Otelimize yerleştikten sonra t toplam uzunluğu 130 km olan ve muhtesem kayak psitleri bizleri belkliyordu kayak kiralama ve teleski ücretleri türkiyeden cok daha ucuz ve moderndi.TArtışmasız gittiğim en guzel kayak merkeziydi

CIMG2547.jpg

CIMG2552.jpg

CIMG2572.jpg

CIMG2585.jpg

CIMG2601.jpg

merhaba,
...bizlerde her zaman avusturya dan benzer intibalar ile döndük.
kesinlikle türkiyeden daha ekonomik ve dünya standardlarında en iyiler arasında...
ayrıca biz muhteşem doğamızı tahrip ederken, avusturya da aklın nasıl kullanıldığını
yerinde görmek gerek..

bu konuya ilgi duyan kayakçılar için bir takım pratik bilgileri paylaşmak istiyorum.
- uçak: en ucuz seçenek, istanbul-münih hattında bulunabilir.
Lufthansa nın her sabah erken istanbuldan uçağı var ve dönüş içinde her akşam münih ten.
2010 şubatı için cumartesi gidiş-dönüş geçenlerde sadece 225.-tl ye kadar bilet vardı.
düzenli takip etmeli, internetten hemen almalı...
- zamanlama: avusturya da haftalık pansiyon veya otel odaları genelde cumartesi giriş-çıkışlı seçilirse daha uygun fiyat bulunur.
- transfer: tren genelde pahalıdır. münih havalimanında türk taksicilerden en uygun fiyat alınabilir. grup olunursa, bütün transfer adambaşı 80.- euro ya kadar düşer. Taksi sizi avusturya da otelinize bırakır ve çıkış günü dilediğiniz saatte alarak, havalimanına bırakır. Bundan daha kolayı olmaz...
dilerseniz telefon verebilirim.
- kayak ve snowboard götürmeli mi? Condor ilave bagaj ücreti talep ediyor. 50.-euro! LH da yok. Haftalık kayak kirası 70-80.-euro ya bulunur.
- skipass: avusturya seçenek sonsuzdur. Haftalık 180.-euro ya bulunur. Skipass ile otelden pistlere giden bütün otobüslere bedava binilir.
Otobüs şöförlerinin içerisinde yine bizim hemşehrilerimize rastlarsanız, başka zamanlarda da bedava gidebilirsiniz... :smiley:)
- vize: Kalınacak otel veya pansiyondan voucer talep ediniz. Bununla avusturya dan (sakın almanya yı denemeyin!) problemsiz vize alınır. Kesinlikle yanlış bilgi vermeyin, adres ve uçak bileti doğru olmalı...Kara listeye girmeye değmez. Genelde seyahat süresi için veriyorlar. Tarihlere dikkat ediniz.
- Otel mi? pansiyon mu? Eğer grup olarak 4-12 kişi olunursa, mutfak ortak kullanılacak çokodalı evler bulunur. Internetten Winter-Ferienwohnung diye aramalı. Genelde adambaşı-geceleme 21-22.-euro gibi. Haftalık 150.- civarında. Doğrudan yazışarak, anlaşmak çok kolay. Ingilizce sorun olmaz. Ancak 2kişi için otellerde oda-kahvaltı adambaşı 25.-euro ya gecelemek mümkün.
- Hangi bölge: Zell am See çok bilinenlerden. Ancak tavsiye edeceğim Zillertal bölgesi (burada Mayerhofen) veya Stubaital (Innsbruck yakınında) ...şeçenek çok...
Avusturya da kar garantidir. Bilhassa 2600-3200m varan yüksek pistlere ulaşılabilecek yerler seçilirse. En iyi zaman Mart. Ancak Aralık-Ocak fiyatlar biraz daha düşük. Ocak da hava soğuk... Bir de Şubat ta karnaval zamanı yer bulmak zor olur.
- Bütün masraflar düşünüldüğünde kendinizin organize edeceği haftalık turlar için adambaşı 800.- euro yeter!
Avusturya da dağda yemek kesinlikle Kartalkaya, Uludağ, ...hem daha hesaplıdır, hem de daha kaliteli ve boldur. Öğün için 12-15.- euro düşünülmeli.
...
Olası sorularınıza yardımcı olmaya çalışırım.
Güzel birsezon dileğimle...

hasan arkadaşım bu güzel bilgiler için teşekkürler.inşallah bizde senin gibi buralarda kayak yapma imkanına sahip oluruz. otel bilgilendirmelerin içinde ayrıca teşekkürler.

Kapalı bir grupla yaptığım Zell am See kayak gezisi belki de hayatımın en güzel gezisi idi. Zirveden aşağıya inmeniz 1 saati bulurken aşağıda küçük şirin bir göl sizi bekliyor, sislerin arasında.
Pansiyon, otel internetten ayarlanabilir. Münih'ten yaklaşık 3 saat uzaklıkta şirin bir Avusturya kasabası . Kısa bir yolculukla Salzburg ziyaret edilip Mozart'ın yaşadığı kenti görmek de bonusu.
Kayak için cennet, mart ayı ideal, zirvede kayısı likörü hediye :smiley:
Oğuz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR