Ynt: Avrupa'ya Bir...İki..
ben bu yazıyı temmuzda okuyorum. muhabbet ocak ta olmuş. geçde olsa bende düşüncelerimi yazmak isterim . hatta bu konuda forum başlığıda açılabilir.
gezilen, görülen yerler bize ne katıyor. Bizi nasıl etkiliyor ve nasıl geliştiriyor? Avrupaya gidince , ülkemizde olmayan durumları görebiliyoruz. Örnek . bizim insanımız bir işle ilgili bürokratikengeli aşmak için çokuğralması gerekirken, avrupa insanına bu konu çözülmüş olarak sunuluyor. O hayatta böyle bir problem olabileceğini bile düşünmüyor. Hal böyle olunca onların yaşlı insanları sağlıklı olarak dünyayı geziyor, bizim yaşlılarımız geçim derdinde ömür bitiyor.
Doğuya gidince , onlarda olmayan, bizde olan hayat kolaylığını görebiliyorsunuz.
Genelden , güzel örneklemelere geçilebilir. Hangi ülkede , hangi olayaların kişileri daha çok etkilediği üzerine bir konu başlığı açıp, bilgilendirme yapılabilir.
Ben , avrupanın düzenini beğendim ama kuralların sıkılığından rahatsız oldum. almanyada göl içindeki ördeklere ekmek atıyorken uyarı aldık . meğer onları belediye besliyormuş. düzenin bekçileri vatandaş olduğunu gördük.
İsveçte yol kenarındaki park yerlerindeki WC lerin önündeki çiçekler beni çok şaşırtmıştı. İçerde sıcak su bile vardı.
Çinde , çubuklar ile yemek yemeğe çalışmak çok eğlenceli idi. önce yapamadık, 1 hafta içinde başardık yemek yemeği.
Çindeki cennet tapınağındaki yaşlıların , park alanı içindeki dansları , şarkıları, sporları, ...her türlü eğlenceyi bahçede beraber yapmaları ve uyumları beni çok etkiledi. oraya tekrar gitmeyi arzu ediyorum.
Arnavutlukta , sınır geçişte polisin bana pasaportumu aldıktan sonra " hoşgeldin abla " diye seslenmesi çok hoşuma gitti.
Ama arnavutluktaki gördüğüm çöpler, bana sanki her yer salı pazarında kalma dedirtecek cinstendi. Avrupanın içinde böyle bir yareler karşılaşmayı ummuyordum. Herkes mercedes araba kullanıyor. Almanyadan eski gelen araçlar ama bütün halk mercedes ci. fakir bir ülke ama gösterişe çok meraklı. hatta limüzinli bir düğün konvoyunada rastlamamız çok ilginçti
Norveçte ren geyiklerinin , hava sıcak olduğundan tüneli basmaları (tünel için 10drc) , ve 2 saat bizim onların tünelden çıkacak diye beklememiz , hiç kimsenin korna çalmaması, uzun kuyruk olmasına rağmen ilginçti. Sonra birileir tünele girip, hayvanları kovaladı
görülmeye değerdi .
Bunun gibi yaşamdan hoşlandığımız anları ve kareleri paylaşalım ve bize neler kattı yorum katalım isterim.
Suriye gezisi ile "bartek bey"e soru sormuştum. buradaki yazıları okuyunca , benzer cevabı ona burda verdim.