Ynt: Avcılık Spor mudur?
Avcılık insanoğlunun yeryüzündeki tarihi kadar eskidir. İnsanoğlu yiyeceğini sağlayabilmek ve korunabilmek için binlerce yıl önce avcılığı keşfetmiştir. Avcılık sayesinde ihtiyaçlarını gideren insanoğlu daha sonra da yiğitlik, gücünü kanıtlama, harbe hazırlık, spor, tutku adı altında bu uğraşını sürdüregelmiştir. Avcılık günümüze dek çeşitli sıfatlar altında yapılmış olmasına rağmen özünde hiçbir değişiklik olmamıştır.
Tarihsel süreç içinde mağara insanının duvar resimlerinden başlayarak eski Türk yazıtlarına, Hitit takılarından Antik çağ efsanelerine, Roma heykellerinden mermer kabartma ve lahit süslemelerine, Bizans mozaiklerine, Selçukluların ilk avcılık kitabından Osmanlı ve İran minyatürlerine, Rönesans ve sonrası pek çok ünlü ressamın tablolarına, Turgenyev ve Tolstoy’un yazılarından Hemingway’ın öykülerine kadar bir çok sanat eserlerinin esin kaynağı olan avcılık, insanlık tarihinin büyük bir bölümünü oluşturmuştur.
Önceden nasıl koşmak yürümek gereksinimken şimdi spor oldu avcılıkta aynı şekilde önceden bir gereksinimken şimdi bir spor oldu. Tüm dünyanın kabul ettiği Avcılık ve Atıcılık Sporunu bilinçli bir şekilde yapanlar bu sporun sadece öldürmekten ibaret olmadığını bilirler. Avcının doğaya olan faydası kesinlikle tartışılmaz. 1 tane teke vurmak için ödediğimiz parayı şuan avcı haricinde kimse doğaya bağışlamıyor. Benim verdiğim bu parayla 1 tane teke vurup 100 tanesine yaşama şansı veriyorum.Bu paralarla kışın yiyecek bulamayıp ölecek tekelere gerek helikopterle gerek yürüyerek yem atılmaktadır. Şahsen bu eyleme bir çok kez yürüyerek katılmışımdır. Avcının yaptığı bu ödemeler sonucunda, orman bakanlığının en büyük kazancı olan ağaç kesimininde biraz önüne geçmiş oluyoruz. Daha bir çok faydasını sayabilirim sizlere burda avcının.Avcı piskopattır, avcı canidir, avcı öldürür... bu zihniyetle bakarsak eğer bu spora avcı gerçekten dünyada az bulunur bir piskopattır
Bu dediklerinizi yapan yok mu tabiki var bohçacı dediğimiz avcı bozuntuları şuan gerçek bilinçli avcıdan çok daha fazladır türkiyede. Birçok kez söledim, bilinçlendirmeye gitmemiz gerekiyor.Bu forumda 348739 sayfa yazı da olsa herkes de karşı olsa avcılık devam edecek avcılık devam etsin ama zararı veren kesim bohçacı kısmını bilinçlendirmeye çalışsak çok daha yararlı bir iş yapmış oluruz.