Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,182

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

Ayrıca haklısınız. eski lahitlerede avcılık teması işlenmiş. Arkoloji Müzesinin yapılmasına vesile olan İskender Lahtinde de bu konu var.

101_2564.jpg

101_2571.jpg

Etiketler

Doğru denen şey çoğunluğun yaptığımıdır? Yıllardan beri süregelen şey illede doğrumudur? Bu hesap bir gün bir yerde döner,adamın karşısına çıkar ama ne gün nerde bilinmez.Avcı arkadaşlarda o tilkilere,domuzlara bağış makbuzlarını gösterip doğaya yaptıkları katkıları anlatırlar herhalde.Kimi nasıl bilinçlendiririz ne derece etkili oluruz bilmiyorum,sonuçta bu topluluk bu işi yapmaktan zevk alıyor,zevkten vazgeçmek zordur.Tamam şu an 1 hayvan için öldürme parası ödeyerek diğer bir kaçına bir kaç öğün yemek sağlıyorsunuz ama sonuçta ertesi gün gidip onuda avlıyorsunuz.Hayvanlar aleminde hergün bir türün nesli tükeniyor,tükenen bir nesli geri getirmeye kimin parası yeter?? Bu işi buraya kadar getirende legal veya illegal yollardan olsun tarih boyunca insandan başkası değildir.İçinde padişahıda vardır ordusuda vardır marangozuda temizlikçiside.Ve kim olursa olsun zevki için hayvan vuran adama Allah bunun hesabını sorar.

Olaya dini olarak bakacak olursak hayatımızdaki birçok zevkten vazgeçmemiz gerekir tabiki bununda dini boyutları vardır ama bu şahıslara kalmış bişeydir. Avcılık spor mudur? evet spordur ve dünyada çok büyük bir kitleye hitab etmektedir. Nesli tükenen hayvanlara gelirsek onların avı zaten yasak.

yasalar egemen sınıfın şiddet aygıtıdır.avcılık, doğuştan insanın içinde varolduğuna inanılan şiddet anlayışının bir dışavurumu olabiir.bazılarımız bunu yenebilmiş ve modernitedeki yerimizi almış bazılarımız otomatiği alıp para verip avın peşinde koşuyor olabiliriz.sporun özünde şiddet duygusu yok kendini aşma ön planda.
birde köylünün zararı konusu var domuz gelip ekini yiyormuş.peki aynı köylünün bilinçsizçe kullandığı hormonlar,toprağını turistik tesis için satması,bahçede çıkan diken için kullandığı kimyasal her şey normal o zaman.savunma yaparken köylünün de ilkel benliğinde olan öldürme güdüsünü bahane ediyor olması konu üzerinde düşünmeyi gerektiriyor.yılanı öldürdü fare çoğaldı,fareyi zehirledi kedi çoğaldı,kediye önlem aldı kuş çoğaldı,kuşa önlem aldı akrep,kene çoğaldı.....

2-3 defa daha dile geldi otomatik tüfek o zaman sölememiştimde heralde kimse bilmiyor.Otomatik tüfek türkiyede yasak kullanımı eğer ki otomatik tüfeğiniz varsa takoz koyup 2+1 e düşürmeniz gerekiyor zaten gerçek bir avcı da otomatik kullanmaz süper poze,çifte kullanır veya avına göre yivli tüfek kullanır.
Cüneyt bey sizin sölediğiniz bilinçsiz hormonlama çoğu köylünün altından kalkamiyacağı bir mesele çünkü hormonlama toprakta olmaz sera ortamında olur,turistik tesis meselesini ilk defa sizden duyuyorum eğerki böyle bişe de varsa devletin ayıbıdır onu toprağını satmaya mecbur bıraktığı için yoksa köylü toprağından vazgeçmez. Asıl hormonlama şehirlerde büyük tavuk çiftliklerinde yapılmaktadır ve hepimizde gidip o hormonlu tavukları evimizde yemekteyiz. Sporda şiddet yok... Boks hayatımda izlediiim en saçma sporlardan biri bence insanlar birbirine zarar veriyor ve kimi zaman ölümler oluyor.Bu türde bir çok spor var ve bana göre spor deil bunlar ama spor deiller diyemiyorum.

TeMu' Alıntı:
Sporda şiddet yok... Boks hayatımda izlediiim en saçma sporlardan biri bence insanlar birbirine zarar veriyor ve kimi zaman ölümler oluyor.Bu türde bir çok spor var ve bana göre spor deil bunlar ama spor deiller diyemiyorum

Deyiniz efendim,hemde gönül rahatlığıyla boks spor değil saçmalıktır deyiniz.Sizin mantığınıza sığmıyor olması bunu söylemeniz için geyet yeterli bir sebep.Bende avcılık için aynısını düşünüyorum,buradada insanlar hayvanlara zarar veriyor.Zevk için hayvan öldürmek,adınada spor demek benim mantığıma sığmıyor ve ben gönül rahatlığıyla bu işin saçmalık olduğunu söylüyorum.Daha öncede söylediğim gibi çoğunluğun yaptığı,dediği herzaman doğru değildir.

TeMu' Alıntı:
2-3 defa daha dile geldi otomatik tüfek o zaman sölememiştimde heralde kimse bilmiyor.Otomatik tüfek türkiyede yasak kullanımı eğer ki otomatik tüfeğiniz varsa takoz koyup 2+1 e düşürmeniz gerekiyor zaten gerçek bir avcı da otomatik kullanmaz süper poze,çifte kullanır veya avına göre yivli tüfek kullanır.
Cüneyt bey sizin sölediğiniz bilinçsiz hormonlama çoğu köylünün altından kalkamiyacağı bir mesele çünkü hormonlama toprakta olmaz sera ortamında olur,turistik tesis meselesini ilk defa sizden duyuyorum eğerki böyle bişe de varsa devletin ayıbıdır onu toprağını satmaya mecbur bıraktığı için yoksa köylü toprağından vazgeçmez. Asıl hormonlama şehirlerde büyük tavuk çiftliklerinde yapılmaktadır ve hepimizde gidip o hormonlu tavukları evimizde yemekteyiz. Sporda şiddet yok... Boks hayatımda izlediiim en saçma sporlardan biri bence insanlar birbirine zarar veriyor ve kimi zaman ölümler oluyor.Bu türde bir çok spor var ve bana göre spor deil bunlar ama spor deiller diyemiyorum.

Sevgili temu senin o yasak dediğin makinayı 1300tyl ödeyen herkes marketten ciklet alırmış gibi alabiliyor.
Hele birde av teskeren varsa M 16 sahibi bile olabiliyorsun bu memlekette.
Olmaz öyle şey dersen açık adres ve telefon vermeye hazırım.

Tekrar merhaba arkadaşlar bir konuya açıklık getirmek istedim Türkiyede otomatik tüfek yasak değil .4915 sayılı kara avcılığı kanunu ile toplanan MAK (Merkez Av Komisyonu) kararlarına göre : ''Haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış, otomatik, yarı otomatik pompalı ve benzeri yivsiz av tüfekleri ile havalı tüfek ve tabancaları, canlı mühre ve çığırtkanları, gece atışları için kullanılan hedefi gösteren veya elektronik olarak hedefi büyülten nişan alma aletleri (nişan alma dürbünleri) avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz.'' (3. böllüm madde 10 a) Arkadaşlar marketten ciklet alır gibi tüfek alamazsınız alsanız dahi bunu sadece yivsiz av tüfeği bulundurma ruhsatı ile alabilirsiniz avlanmanız için yeterli değildir avlanamazsınız kanun dışı yasa dışı avlanmış olursunuz. Yivsiz av tüfeği alabilmeniz için otomatikde olsa süperpozede olsa çiftede olsa ilk önce emniyetten ruhsat ve satınalma belgesi çıkartmanız gerekli.bununlada bitmiyor bu ruhsat için sağlık raporu bedeni ve psikolojik, ikametgah, sabıka kaydı evrakları gerekli. Bundan sonra avlanmak istiyorsanız öncelikle milli parkların açtığı avcılık kurslarına gidip burda kursu tamamlayıp sınavı geçmeniz daha sonra bu kurs sertifikası ile avcılık belgesi çıkartmanız gerekli bu belge ile o seneye ait avlanma pulu almanız gerekli. Eğer bulunduğunuz il dışında avlanacak iseniz Türkiye geneli için ayrı bir pul almanız gerekli bundan sonra sezon ve limitlere uyarak avlanabilirsiniz. Eğer tüfeğiniz otomatik ise takoz (Yarı otomatik ve pompalı av tüfeklerinin fişek kapasitelerini istenilen miktara düşüren plastik, ağaç veya bu görevi yerine getirebilen, boyu silahtan silaha değişebilen sadece hazneye yerleştirilebilen cismi) kullanmak zorundasınız. Bu etik olarakda doğru bir uygulamadır. M16 Konusuna gelince adı geçen tüfek M16 görünümlü fakat 36 kalibre av fişeği atan haznesi sınırlandırılmış bir yarı otomatik av tüfeğidir. Yani sadece görüntü olarak benzemektedir gerek menzil gerekse etki açısından hiçbir alakası yoktur . Bu tüfekle avda herhangi birini görsem gülmekte ölürdüm zaten . Elinde m16 bıldırcın peşinde:smiley:) Sayın doğuşlu artık av tezkeresi yok o eskiden yapılan bir uygulamaydı artık tüfek ruhsatı avlanmak içinde avcılık belgesi var. M16 biz avcılar arasında da çok komik karşılandı:smiley:) savaşamı gidicez avamı:smiley:) ruhsat için emniyete avlanmak için ise milli parklara başvuruluyor ruhsat çıkartsanız bile tüfek almak için birde satınalma belgesi çıkartıyorsunuz onunda süresi 6 ay Konuyu dağıttığım için özür dilerim ama açıklama yapma gereği duydum. Saygılar YALINSAK.......

Sevgili yalınsak.
500 ytl karşılığında bu işi bir haftada bitirip elinize tüm belgeleri teslim edenleri tanıyorum.
Sizin yerinize emniyetle valilikle irtibata geçip gerekli belgeyi hazırlayan bir işleyiş var ondan bahsediyorum.
Ben para verip çakma M16 sahibi olma peşinde de değilim,yarı otomatik pompalı sahibi olma derdimde yok.
İsterseniz bu işi nasıl ve ne şekilde yaptıklarına dair karşılıklı oturup konuşalım sizinle.
Valilikte ard arda imzaya çıkan dosyaların arasına ne şekilde belge sıkıştırıp bunların yasal olmayan yollarla imzalatıldığını ve sizin o yok dediğiniz ruhsatların kaç para karşılığında çıkartıldığını eski bir gazeteci olarak çok iyi biliyorum.

Sayın doğuşlu ben yazılanlar ile ilgili açıklama yaptım sizin para verip tüfek almak gibi derdiniz var demedim ki:smiley: bunu anlıyamadım. Ayrıca ruhsatların illegal yollarla alınmadığınıda savunmadım 500 ytl veya dahaz veya daha fazla bu işleri yapan kişiler ve en kötüsüde dernekler olduğunu bizlerde biliyoruz fakat benim açıklamamdakiler ile bunun ne alakası var. Bugün tüfek ruhsatını bırakın insanlar bu yollar ile ehliyet alıyor yollara çıkıyor. Yurt dışı yasağı olanlar pasaport çıkartıyor. Bunları bende biliyorum. Ama sizden ricam yazımı bir kere daha gözden geçirin lütfen. Sizin herhangi marka veya model silah alma derdinizle ilgili bir konu varmı . Ben burda deminde yazdığım gibi konuyla ilgili olduğum için aşıklama yapma zorunluluğu hissettim sizi kırdıysam kusura bakmayın sayın Doğuşlu İşin birde denetim kısmı var birde onu görseniz durum içler acısı avlakta avcılara kontrol sırasında süperpoze tüfeğinde takoz takılımı bunda diyen orman denetim memurlarımız var malesef. Saygılar

Sevgili yalınsak benimde sizi kırmak,üzmek yada yermek gibi bir niyetim yok.
Yazınızı tekrar tekrar gözden geçirdim.marketten ciklet alır gibi tüfek alınabileceği konusunu işleyişin ne şekilde olduğunu bildiğim için yazdım zaten.
Hak veririrsinizki bu ülkede herşey mümkün.
Yazımı şahsına karşı bir saldırı olarak algılamadığınızı umar saygılarımı sunarım.

:smiley:Sayın doğuşlu kırgınlık üzgünlük saldırı bu sitede olacağını sanmıyorum henüz yeni bir üyeyim fakat arkadaşların saygı ve kurallar çerçevesinde nasıl foruma katıldıklarını görüyorum. Bu gerçekten güzel bir paylaşım bu tarz konuların dahada aydınlatılacağı insanların dahada bilinçlendirileceği en güzel ortam bence . Malesef eli tüfekliler yüzünden avcılık ve yaban hayatı tehlikede bunun sorumlularıda yine bizleriz yeteri kadar bilinçledirme yeteri kadar denetim yapamıyoruz ve en kötüsü birlik olamıyoruz . Denetmenler aynı köydeki hemşehrilerine ses çıkartmıyor ama dışarıdan bir avcı geldiğinde hementepesine biniyorlar bu yine en basiti adam anız yakıyor tüm canlılar yok oluyor şikayet ettiğimizde tamam bakarız diyerek kestirip atıyorlar. Sizinde değiniz gibi illegal yol o kadar rahat işliyor ki eline tüfeği alan avlanıcam diye çıkıyor meraya avcılık kulübüne biraz yardım hemen avlanma belgesi pulu sertifikasıda hazır hoop hemen katliama av hayvanı veya yasak sezon üreme zamanı dişi yavru dinlemiyor . Ama bu tipler 1 sezon sonra vazgeçiyor ya boşverrr diyorlar ondan sonrada evrim geçirip meralardan şehre iniyorlar düğünlerde maç galibiyetlerinde sahne alıyorlar. Malesef durum bu ama yılmak yok biz doğanın son korumacılarıyız sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı için. Saygılar .Yalınsak.

Sayın yalınsak, yazmak istediğim bütün herşeyi yazmışsınız çok teşekkürler :smiley: özellikle m16 yla ilgili olan konuşmanıza hayran kaldım :smiley:

yalınsak' Alıntı:
:smiley:Sayın doğuşlu kırgınlık üzgünlük saldırı bu sitede olacağını sanmıyorum henüz yeni bir üyeyim fakat arkadaşların saygı ve kurallar çerçevesinde nasıl foruma katıldıklarını görüyorum. Bu gerçekten güzel bir paylaşım bu tarz konuların dahada aydınlatılacağı insanların dahada bilinçlendirileceği en güzel ortam bence . Malesef eli tüfekliler yüzünden avcılık ve yaban hayatı tehlikede bunun sorumlularıda yine bizleriz yeteri kadar bilinçledirme yeteri kadar denetim yapamıyoruz ve en kötüsü birlik olamıyoruz . Denetmenler aynı köydeki hemşehrilerine ses çıkartmıyor ama dışarıdan bir avcı geldiğinde hementepesine biniyorlar bu yine en basiti adam anız yakıyor tüm canlılar yok oluyor şikayet ettiğimizde tamam bakarız diyerek kestirip atıyorlar. Sizinde değiniz gibi illegal yol o kadar rahat işliyor ki eline tüfeği alan avlanıcam diye çıkıyor meraya avcılık kulübüne biraz yardım hemen avlanma belgesi pulu sertifikasıda hazır hoop hemen katliama av hayvanı veya yasak sezon üreme zamanı dişi yavru dinlemiyor . Ama bu tipler 1 sezon sonra vazgeçiyor ya boşverrr diyorlar ondan sonrada evrim geçirip meralardan şehre iniyorlar düğünlerde maç galibiyetlerinde sahne alıyorlar. Malesef durum bu ama yılmak yok biz doğanın son korumacılarıyız sürdürülebilir bir av ve yaban hayatı için. Saygılar .Yalınsak.

Söylemek istediklerim zaten bunlar sevgili yalınsak.
Ortak bir dil konuşuyoruz fakat konulara ayrı kulvarlardan dahil oluyoruz;)
işleyiş inanılmaz derecede yanlışlıklar sergiliyor,sezon sonunda vaz geçsin yada geçmesin bilinçsiz avlanma,vurdumduymaz belgecilik yaban hayatınının sınırlarını zorluyor.
Hemşehricilik devletin her kademesinde olduğu gibi burada da bir lokomotif gibi işliyor.
Sözün özü bu işe karşı değilim ancak konu ve eylem ne olursa olsun önce eğitim.
saygılarımla

Sayın doğuşlu bu konu açıldığından beri avcılığın spor mu deil mi iyi mi kötü mü bu tip tartışmaların yapılması yerine bilinçlendirmeye gidilmesini söyledik tüm avcılar heralde yavaş yavaş hepimiz aynı düşüncelerde birleşiyoruz. Önce eğitim ve bilinçlendirme

Sevgili temu konu açıldığından bu yana bana ait olan mesajlara bir göz gezdirirseniz aslında ortak paydada buluştuğumuzu gayet açık ve net bir biçimde görebilirsiniz.
Farklı bir söylemim olmadı bu güne dek ilk mesajımda da yazmıştım şimdide yazıyorum.
BİLİNÇLİ AVCILIK.
saygılarımla

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri