Avcılık Spor mudur?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CJ7V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 271
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,171

Avcılık Spor mudur?

• Evet Avcýlýk Spordur

Kullanılan: 43 58.9%
  • Hayýr Avcýlýk Spor Deðildir

Kullanılan: 30 41.1%

• Kullanılan toplam oy
    73
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Avcılık Spor mudur?

İnsan haklarını en üst seviyede tutan bir ülke tanımlaması çok ironik oluyor :smiley: Böyle bir ülke yok malesef. Her ülke önce kendi milletini, daha sonra kendi vatandaşını, daha sonra dindaşını, kıtadaşını derken bir de bakmışsın en uygar olduğunu iddia eden ülkede 5. sınıf bir insan muamelesiyle karşılaşıyorsun :smiley:

Herneyse, avcılık konusunda da durum pek farklı değil. Yani malesef bizim memleketten daha iyi durumda bir başka memleket yok. Üstelik uygar olduklarını iddia eden birçok memlekette durum bizden çok daha vahim... Bu ülkelerin başında Amerika, Kanada, Norveç, Danimarka ve Japonya geliyor. Yaptıkları vahşetle dünyayı ayağa kaldırıyorlar ama politikacılar kulaklarını tıkamaktan başka birşey yapmıyor malesef...

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=4]

[attachment=5]

[attachment=3]

0004yb81.jpg

13444594ff.jpg

13462989f0.jpg

1344458170.jpg

sealmn002-cu3.jpg

Etiketler

aslında konunun buralara varacağını biliyordum. berlin hayvanat bahçesinde tabiatın en korkunç hayvanı diye yazı vardır. ve kafeste sadece ayna vardır. sizce bu doğa düşmanı yaratık kimdir.?

Dilerim bu işi yapanlarda yaptıranlarda bir gün aynı kaderi paylaşır.

Lady' Alıntı:
Avcıları sevmiyorum avcılığı sevenleride sevmiyorum... Herhangi bir canlının canını yakmaktan ya da öldürmekten bir insan nasıl hoşlanabilir / zevk alabilir aklım ermiyor.. :mad:
Bence bunun altında bu kişilerin içinde bastırılmış sadistlikleri yatıyor. Sorun şu ki karşısındaki mazoşist değil ... Sadece savunmasız bir hayvan... Nasıl kıyılır bir canlıya ya :'( :'( :'(

Yukarıda iki örneği görülen ifade tarzından anlaşılacağı üzere kannatimce arkadaşlarımıza avcılığı ve avcıları yanlış öğretmiş ve tanıtmışlardır.Kelime anlamı olarak avcı kelimesi avlayan anlamını taşıdığı halde , aslında bu konu , günümüzde kelime anlamını aşmış ve günün gereklerine uıygun bir biçimde koruyuculuk olarak gelişmektedir.Her ne kadar yasalara ve vicdana uymayan kişiler olsa da bunlar her insan topluluğunda olabilen unsurlardır ve bizleri doğru olarak bildiğimiz yolda ilerlemekten alıkoyamazlar.
Uzun zamandır takip ettiğim haliyle forumda dikkatimi çeken , burada öne sürülen tüm örneklerin kötü ve olumsuz örnekler olmasıdır.Mutlaka bunlar hayatın gerçekleridir.Ama bu örnekler insanlara sadece ne yapmayacağını ve neyin yanlış olduğunu göstermektedir.
Forumda avcıların ve avcı olmayanların neler yapabileceğini veya neler yapması gerektiğini işaret eden olumlu ve teşvik edici örneklerin de gösterilmesini diliyorum.
Sevgilerimle....

Arkadaşlar sanırım daha önce de aynı konuda yazdım ama avcı olan arkadaşlar yine olayı tersinden okuyorlar. Doğadaki hayvanları bitirdik bir süre sonra uçan ya da kaçan bir şey kalmayacak. Birilerinin avlanmanın yasal olduğu sürede ve kurallara uyarak doğadaki vahşi hayvanları öldürmesi ile bir diğerinin yılın her mevsimi gebe ya da yavrulu dinlemeden vahşi hayvanlardan uçanı kaçanı vurması arasında pek fark olmadığını düşünüyorum. Ennihayetinde her ikisi de doğadaki vahşi yaşamı tehdit ediyor ve türleri tükenme noktasına getiriyor bunu yasal avcılık ya da yasal olmayan şeklinde ayırmaya gerek yok bence ikinizin arasında pek fark yok çünkü ikiniz de yasal olan barut ve kurşunla doğadaki nesli tükenme tehdidi altındaki zavallı hayvanları öldürüyorsunuz hatta yasal olmayan avcılık yapanların çoğu bunu et ihtiyacını karşılamak için yapıyor ama sizin hiçbirinizin bu kaygıyı taşıdığını düşünmüyorum. Bugün Tubitak tarafından desteklenen ekoloji temelli doğa eğitiminde kuş gözlemlemek için hatay dörtyol burnaz sahillerindeki sulak alana gittik oradaki 3 tane sitedeki en az 15 kişi bize şikayete geldi hocam avcılar kuş koymadılar diye hepsini de şikayet etmişler ellerinde kapı gibi belgeleri varmış kuşları vuranların ya da karakolda tanıdıkları geçen sene aynı tarihlerde 17 tür su kuşunu saydığımız yerde 2 hafta önceki gözlemde sadece 3 tür bu günki gözlemde sadece 5 tür sayabildik. Hepinizi tebrik ediyorum iyi çalışıyorsunuz.......devam...sayenizde çocuklar kuşları bilgisayardan tanıyacaklar

Doğru yapılan avcılık doğayı tüketmez. artırır!
Pek çok avcı dostum var.
Zararlı hayvanları vuruyorlar. Yada mesela kuş avına gidiyorlar. Daha önceden belirtiyorlar. Ben bu sezon 50 tane çulluk vururum.
En az 50 yada daha fazla çulluğu doğaya salmak zorundalar.
Ve yine sadece yiyecekleri kadar avlanıyorlar.
Sadece kendi avladıkları hayvanlarla besleniyorlar. Tüm sene kasabın kapısından girmiyorlar.
Böyle yapıldığı sürece avcılık bence spor .

Ama sırf ben şu kadar vurdum diye belinde sallandırmak,vurduğunun yerine doğaya yenilerini salmamak ve vurduklarını kokutup leş yapıp çöpe atmaksa avcılık,sadece vahşet.

Ha ama derseniz ki sen avlanabilirmisin? Beni bir tavukla aynı odaya kapatın. Ben açlıktan ölürüm,tavuk beni yer!

Esra hanım zararlı hayvandan kastınız nedir? Hayvanın zararlısı-yararlısı kime ve neye göre ayrılır?

Yaşar bey,
Avcıları tersten okumakla suçlayan siz, düpedüz "hayvan öldüren" ve "öldürmeyen" diye insanları sınıflandırıyor ve hayvan öldürenlerin hepsini aynı kefeye koyup "Avcı" diyorsunuz. Halbuki avcıların doğaya ve barındırdığı canlılara saygısı vardır ve herhangi bir türün neslinin tükenmesini istemez. Hele ki avlandığı türün çoğalması için elinden geleni yapar.
Aşağıda et ihtiyacı için yasal olmayan yollarla avlanan insanları masum göstermişsiniz. Ama ben size birkaç örnek vereyim. Yöremde (aslında heryerde böyledir) dere, ırmak, göl, gölet civarındaki köylüler, o kaynağı sahiplenir ve kendilerince koruyup kollamaya çalışırlar. Dışardan avcı sokmamaya çalışırlar. Ama kendileri nasıl avlanırlar ben size anlatayım. Göllerde üreme zamanı geceleri yumurtlamak üzere kıyıya gelen iri sazanları dirgen, tüfek vs. ile yakalar ve sadece o balığı öldürmekle kalmayıp yumurta içindeki binlerce yavrunun da yaşama şansını elinden almış olur. Irmak veya derelere cümbür cemaat inerler hazırladıkları "balık otunu" veya kireci akıntının üst kısmına dökerler ve daha aşağıdan su yüzüne çıkan balıkları toplarlar. Sadece balıklar değil yavru yetişkin ayırt etmeksizin yılan, kurbağa, kurtlar ve diğer su canlıları da bundan nasibini alırlar. Dinamit veya piknik tüpü patlatarak ta balık topladıkları olur. Dere veya ırmaklarda ise alt kısımlara taşlardan dizerek bent yaparlar ve daha yukarıdan su yolunu değiştirerek yatağı kuruyan o kolda bulunan balıkları toplarlar. Bu yöntemi 2003 yazında gittiğim doğu Karadeniz yaylalarından birinin kahvesinde köylülerle sohbet ederken, avlandığımız oltaları küçümseyen köylülerden duymuştum. Sırtlarında gezdirdikleri jeneratör ile suya elektrik vermek suretiyle balık ve diğer canlıları etkisiz hale getirip toplayanları da gördüm yaylalarda.
Van gölündeki inci kefalinin derelere yaptığı göç esnasında başına gelenleri hepimiz televizyonda izlemişizdir herhalde. Ama sizin için o insanlara da avcı deyip geçmek işin kolay yanı.

Bir yöntem var ki; sulak alanlarda kuş gözlemlediğinize göre belki sizin de haberiniz vardır, "tırıvırı", "paraşüt", "katil", "tor" diye bilinen misinadan örme küçük (1mx1m gibi)
bir ağ parçası ve üzerine tutturulmuş bir ağırlıktan oluşuyor. Bir misinanın ucunda göle, dereye veya ırmağa salınan bu tırıvırı ile ordan geçen herhangi bir su canlısı yakalanıyor.
Ama çoğu zaman bu ağ parçası dipteki ilişkenlere takılıyor ve bağlı olduğu misina koparak suda kalıyor. Ağ misina örgüsü olduğundan çok uzun yıllar çürümeden kalıyor ve bulunduğu yerde canlıları tehdit etmeye devam ediyor. Ekte çarpıcı fotoğraflarla bu lanet tırıvırının zararlarını gözler önüne sermek üzere, üyesi olduğum dernek ve çeşitli platformların hazırladığı broşüre bakılmasını öneririm. Kuraklık sebebiyle su kaynakları çekildikçe açığa çıkacak olan bu tırıvırılar artık kuşlar için de tehdit olmaya başlayacaktır.

Canlı nesillerini tehdit etmekle suçladığınız biz avcılar bilakis nesillerinin devamı için elimizden geleni yapıyoruz.
Yöre halkının akıl almaz yöntemlerle avlandıkları su kaynaklarına bilinçli avcılar girdikçe onların aydınlatılmasında ve bilgilendirilmesinde etkin rol oynuyorlar. Veya hiç olmazsa bu yasadışı yöntemler kolluk güçlerine ihbar ediliyor.

Bu aktardıklarım olta ile balık avcılığıyla ilgilenen benim gördüklerim ve bildiklerimdir. Ateşli silahlarla avlanan bilinçli avcıların da benzer örnekleri olacağını düşünüyorum.

[attachment=1]
[attachment=2]

yasarergun' Alıntı:
Arkadaşlar sanırım daha önce de aynı konuda yazdım ama avcı olan arkadaşlar yine olayı tersinden okuyorlar. Doğadaki hayvanları bitirdik bir süre sonra uçan ya da kaçan bir şey kalmayacak. Birilerinin avlanmanın yasal olduğu sürede ve kurallara uyarak doğadaki vahşi hayvanları öldürmesi ile bir diğerinin yılın her mevsimi gebe ya da yavrulu dinlemeden vahşi hayvanlardan uçanı kaçanı vurması arasında pek fark olmadığını düşünüyorum. Ennihayetinde her ikisi de doğadaki vahşi yaşamı tehdit ediyor ve türleri tükenme noktasına getiriyor bunu yasal avcılık ya da yasal olmayan şeklinde ayırmaya gerek yok bence ikinizin arasında pek fark yok çünkü ikiniz de yasal olan barut ve kurşunla doğadaki nesli tükenme tehdidi altındaki zavallı hayvanları öldürüyorsunuz hatta yasal olmayan avcılık yapanların çoğu bunu et ihtiyacını karşılamak için yapıyor ama sizin hiçbirinizin bu kaygıyı taşıdığını düşünmüyorum. Bugün Tubitak tarafından desteklenen ekoloji temelli doğa eğitiminde kuş gözlemlemek için hatay dörtyol burnaz sahillerindeki sulak alana gittik oradaki 3 tane sitedeki en az 15 kişi bize şikayete geldi hocam avcılar kuş koymadılar diye hepsini de şikayet etmişler ellerinde kapı gibi belgeleri varmış kuşları vuranların ya da karakolda tanıdıkları geçen sene aynı tarihlerde 17 tür su kuşunu saydığımız yerde 2 hafta önceki gözlemde sadece 3 tür bu günki gözlemde sadece 5 tür sayabildik. Hepinizi tebrik ediyorum iyi çalışıyorsunuz.......devam...sayenizde çocuklar kuşları bilgisayardan tanıyacaklar

brosur ic.jpg

brosur dis.jpg

Hocam hala örneğe takılmış durumdayız, "Doğadaki hayvanları bitirdik bir süre sonra uçan ya da kaçan bir şey kalmayacak" bu cümle üzerinde konuşuyoruz. Ruhsatlı ya da ruhsatsız farketmiyor bilinçli ya da bilinçsiz de....... deniz bitti. Artık avlanacak bir şey kalmadı ki neyi konuşuyoruz. Ayrıca katliam yapan körgözler hiç muhatabımız ve tartışma konumuz değil.

Değerli Arkadaşlarım..

Forumunuza resim yükleyemediğim için bir link vermek zorunda kaldım.Bu linkte olanlar tamamen benim düşünüp örgütlediğim bir oluşumdur.Şu anda oldukça hızlı bir şekilde fiili olarak uygulanmaktadır.Mayıs ayının başından başlayarak bugüne kadar yapılanları her sahifede ayrı ayrı göstermektedir.Forum Sondan başa doğru ve aşağıdan yukarı formattadır.
Ben bu yaptıkları ile gurur duyan bir balıkçı ve avcıyım.Sizlerin avcılar hakkındaki görüşlerinize ışık tutacağını düşünüyorum.

Sevgi ve saygılarımla.

http://forum.kilcikclub.com/showthread.php?t=519&page=8

Degerli Arkadaslar,

Siteyi tesadüfen buldum ve gercekten ilgi cekici konular var benim acimdan.Bende avci ,atici,trap hakemi vede av köpegi egiticisi olarak katilmaya karar verdim.Avcilik tabiki bazilarina göre spor degil bazilarina göre spor olarak adlandiriliyor.Ama ben ikinci bazi aliorum.Esasinda bu avcilik cok genis kapsamli bir konu fakat bu olay Türkiyede baska boyutta görünüyor .Ben yurt disinda ve Türkiyede olan bir avci olarak aradaki nüansi cok daha iyi gördügüme inaniyorum.Burada eline tüfegi alan avci olamaz.Bunun belirli kurallari vardir.Bir sene okula gideceksiniz,akabinda yazili,sözlü ve atisdan sinavlara giriyorsunuz.2000 tane soru var bu az bir sey degildir.Bunlardan sadece 125 soru soruluyor size bunun haricinda sözlü ve atis gercekten cok zoooor bir sinav bu almanyada.ama basardigim icin cok mutluyum.
Ikinci olay avcilik burada bir meslektir bu bir gercekki biz bunun spor olup olmadigina takilip etrafinda turlar atarak dönüyoruz.Onun icin kendi sitemde yazmis oldugum bir yazi gönderiyorum.
Degerli Arkadaslar,

Usta avci ve usta atici esdegerli fakat bence baska seyler.Söyleki avci ne demektir?

Avci silahli veya silahsiz (Tuzak) olarak yabani hayvan yakalama isidir.Avcilik genis kapsamli bir olay bence.Silahini al,köpegide yedegine,fiseklik tamam,iste avci.Avci avci gibi olmali yani dogayi seven,yardimsever,saygili ve kendini av konusunda iyi yetistirmis olmalidir.
Dogayi cok iyi tanimak onun karinadir hele buna av hayvanlarinida ekleyebilirse cok daha güzel bir kombine olusur.Avcilik bizde maalesef cevreden yani avci avciligi babasindan
Veya daha yakinindan görerek ögrenmeye calisiyor tabiki bunu ögretmeye calisanda avciligi tam olarak biliyormudur buda ayrica bir soru.Bence iyi avcilar yetisebilmesi icin av okullari
mutlaka acilmalidir ki yeterli ve gercek avcilar yetisebilsin.Av okullarinda herseyi ders olarak görüyorsunuz tabiki en dogrusunu ögreniyorsunuz sonrada uygulama ve verimli bir avci.Avci avini vurdugu gibi üretmesinide bilen kisi olmalidir.Bunu bir vicdan borcu gibi görmelidir.
Eger bilincsiz avciligin önüne gecilemezse cok kötü sonuclar dogar.Gercek avci avini zamaninda yani mevsimine göre avlayandir bunun disinda avlananlari gerekli mercilere bildiren kisi olmalidir.Bu bir ispiyon degildir herkes avi bilerek yapmasini ister istemez ögrenmek zorundadir.Bilincsiz avci seli cogaldikca önüne set gerilemez ve sonucta herkes
Gecmiste yasadigi en güzel av anilariyla yasamaya calisir.Gelelim usta avci kavramina
Usta avci tanimina katilmiyorum söyleki iyi bir av egitimi almis avci usta bir avcidan daha bilinclidir diyebiliriz.Cünkü bu avci bilimsel olarak avi ,avlanmayi ,av hayvanlarin ,köpekleri ve daha nicelerini ögrenmistir tek eksigi tecrübedir buda kazanilir. Sözüm ona nice usta avcilar tanirim porsuk,domuz izini bilmez,tilkinin diski formunu bilmez,kekligin veya bildircini kulucka süresini,kac temel ördek cesitini sayamaz. Bunlar bence kusur degildir
Belki onada ögretilmemistir ama ögrenilebilir di kendisi tarafindan,ama diger yanda av okulunu bitiren avci bunlari bilir ve bilincli olarak avlanir zaten öylede olmasi gerekir yapilmasi gereken budur.Dolayisiyla degerli arkadaslar av okullarini önemi ne kadar artiyor.
Yoksa üc bes günlük av kurslari kimseye bir sey kazandirmaz sadece kendimizi kandirmis oluruz.Aksi takdirde avciligimizi genisletemeyiz oldugumuz yerde sayariz.Kurallari cigneyenlere sadece etmeyelim,yapmayalim gibi sözlerden baska söyleyecek baska bir seyimiz olamaz.Onlarda tabi dinlerse ne mutlu onlara....Aticilik konusunada gelince bu da ayri bir sey.Ben senelerce Berlinde Trap,Skeet,Doppel Trap,Tabanca
(Büyük Kalibre),Yivli hareketli ve hareketsiz hedeflere ates ettim.Hatta ayni zamanda trap hakemiyim.Usta atici nedir?Usta atici hedefte her zaman isabet orani yüksek olan ve potansiyeli elinde tutabilen kisidir bence.Herkes iyi bir atici olabilir .Ilac nedir haftada en azindan üc gün antreman,uyku,spor,yüzme ve en önemlisi sinirlere hakim olmaktir.Sinirlerine hakim olamayan aticinin devamli basarili olmasi söz konusu kesinlikle olamaz.Almanlarin dedigi gibi antreman usta yapar.Tabiki bu ise zaman ve maddi degerlerin katkisi büyük bu da önemli bir faktör.Bu yazdiklarim benim sahsi görüsümdür .herkes fikrini söylemelidir,isteyen kissadan hissesini alir istemeyen ne yapar orasini bilemem.Temel olarak avcilik aticiliga nazaran daha basittir.Burada spor aticiligini kastediyorum.Avda aviniz kalktiginda kanatlilarda hedef büyüktür yani sakin bir elin iyi gözün ve de refleksin iyiyse sansi yoktur avin.Atista ise (Plak atislari) hedef cok cabuk uzaklasir vede ufalir.Buna birde hava sartlarini eklerseniz,kolay gelsin derim.Buradada tecrübe önemlidir plakayi nerde yakalacagini vede plakin süratini hemen kestirmelidir yoksa güzelce seyredersiniz.Yani her atista konsantre olmalisiniz.Eger olamayip cevreyle ilgileniyorsaniz bir psikologla görüsmenizde yarar olur.

Burada hepinize avci gibi avlanmanizi ve deiyi atislar.M.Erdem Yalcindag

Keşke işin sadece atıcılık kısmını seviyor ve savunuyor olsaydınız..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,777
Kayıtlı Üye Sayımız
166,595
Kaydolan Son Üyemiz
anilcanats

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri