AT lastik kullananlar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan szt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,680

szt

Ana Kamp
Web
www.sztoker.com
Yeni kasa terios aracıma lastik alma aşamasındayım. %90 asfalt %10 çok ağır olmayan arazi koşullarında kullanıyorum aracı. Geçenlerde ormanda 10-15 cm karda hafif eğimli bir yerden çıkamadım ve zor durumda kaldım. Bunun üzerine yaptığım araştırmalar sonucunda AT tipi bir lastik almam gerektiği kanısına vardım. Sitedeki lastik ile ilgili hemen hemen tüm yazılanları okudum ve Goodrich AT almaya karar verdim. Lastik bayisine gittiğimde lastiği görünce şöyle bir duraksadım. Beklediğimden çok fazla iri dişliydi. Benim kullanım alışkanlıklarıma pek uygun olmayacağı gibi bir düşünce oluştu. Asfaltta çok ses yaparmış gibi geldi. Gerçi yapılan tüm yorumlarda "çok sessiz" deniyor ama neye göre? Sadece MT lastiklere göremi?
Fazla uzatmıyayım, şunu öğrenmek istiyorum. Standart bir 4 mevsim 4x4 lastiği ile ( michelin latitude tour, Bridgestone HT 684 vb.) Goodrich AT arasında asfalttaki ses açısından önemli bir fark var mıdır? %90 asfaltta kullandığım düşünülürse AT almam ne derece mantıklı?

Edit: Mersinde yaşıyorum.
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: AT lastik kullananlar

4 mevsimlik idiyse sizi zorda bırakan lastik belki de normal bir kış lastiği almanız daha iyi olur.

BF Goodrich AT tam size göre, ses falan yok emin olun. Karda, buzda arazide hatta çamurda bile fazlasıyla işinizi görür. Aracın motor sesinden o lastiklerin sesini duyabilirseniz, bir takım alfast lastiği alırım size :D

szt' Alıntı:
Yeni kasa terios aracıma lastik alma aşamasındayım. %90 asfalt %10 çok ağır olmayan arazi koşullarında kullanıyorum aracı. Geçenlerde ormanda 10-15 cm karda hafif eğimli bir yerden çıkamadım ve zor durumda kaldım. Bunun üzerine yaptığım araştırmalar sonucunda AT tipi bir lastik almam gerektiği kanısına vardım. Sitedeki lastik ile ilgili hemen hemen tüm yazılanları okudum ve Goodrich AT almaya karar verdim. Lastik bayisine gittiğimde lastiği görünce şöyle bir duraksadım. Beklediğimden çok fazla iri dişliydi. Benim kullanım alışkanlıklarıma pek uygun olmayacağı gibi bir düşünce oluştu. Asfaltta çok ses yaparmış gibi geldi. Gerçi yapılan tüm yorumlarda "çok sessiz" deniyor ama neye göre? Sadece MT lastiklere göremi?
Fazla uzatmıyayım, şunu öğrenmek istiyorum. Standart bir 4 mevsim 4x4 lastiği ile ( michelin latitude tour, Bridgestone HT 684 vb.) Goodrich AT arasında asfalttaki ses açısından önemli bir fark var mıdır? %90 asfaltta kullandığım düşünülürse AT almam ne derece mantıklı?

Edit: Mersinde yaşıyorum.
İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim.
BF GOODRİCH TE ses duyamazsınız ,bende kullandım asfalt lastiğinden farklı değil ..son derece başarılı bir desen yapmışlar.

sword7' Alıntı:
BF Goodrich AT tam size göre, ses falan yok emin olun. Karda, buzda arazide hatta çamurda bile fazlasıyla işinizi görür. Aracın motor sesinden o lastiklerin sesini duyabilirseniz, bir takım alfast lastiği alırım size :D

Teşekkür ederim :smiley:

Bende dah evvel benzer beklentilerle lastik almıştım.Bana sorarsanız bu tip lastiklerde fren mesafesi de çok onemli.Dolayısıyla ihtiyacınız biraz daha asfalt lastiğine gidiyor gibi.Cooper Discoverer H/T de bence işinize yarayacak bir lastik.Bir bakın derim.Ben kullanıyorum ve memnunum.Selamlar..

BF AT lastiklerle defenderda 155 km hızı gördüm. Asfalt lastiği kadar iyi olmasada yol tutuşu ve frenleme konusunda sıkıntınız olmaz. Ama karda, buzda çamurda çok işinize yarayacaktır. Takın farkı görün...

szt' Alıntı:
Yeni kasa terios aracıma lastik alma aşamasındayım. %90 asfalt %10 çok ağır olmayan arazi koşullarında kullanıyorum aracı. ...

İşte bu yüzden.
Sizin yazdığınızdan yola çıkarak varılacak sonuç,sizin bildiğimiz iyi seçilmiş bir asfalt ağırlıklı lastiğe ihtiyacınız var. :smiley:

Bende 2003 Terios SX var. Aldığımda aracın lastik ihtiyacı vardı ve üzerindeki asfalt lastikleri ufak tefek kır gezilerine gittiğimden dolayı Lassa Competus AT lastik ile değiştirmeye karar verdim. Lastiği değiştirmeden önce sizin gibi ben de çok araştırdım. Her kafadan farklı sesler çıktı. Yok asfaltta çok ses yapar, yok asfaltta fren mesafesini uzatır....Hiçbirine aldırış etmeden AT lastikleri taktırmaya karar verdim. Fakat söylenenlerden de o kadar çok etkilenmiştim ki AT lastiklerim takılırken bile hala içimde acaba doğru mu yapıyorum gibi bir ses vardı. Lastikler takılıp yola çıktığım ilk anda klima ve radyoyu kapatıp bir ses denemesi yaptım. Fakat dedikleri gibi ne ses vardı, ne de fren mesafesini uzattı. Bence daha fazla kafanızı karıştırmadan AT ' leri takın, içiniz rahat, yolunuz açık olsun...

İlgi gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Uygun ölçülerde BF lastik şu anda bulunamadığından, Bridgestone AT 694 taktırmaya karar verdim. 1-2 gün içerisinde takılacak.

Bir aksilik olmazsa 1 hafta sonra Mersin-Ankara-Eskişehir-Çatacık ormanları yolculuğuna çıkacağım. Hem otoban, hem de karda kullanma fırsatı doğacak.

Benim gibi kararsız arkadaşlara yol göstermesi açısından izlenimlerimi ayrı bir başlık açarak paylaşacağım.

Kullanmadım ama teorik bilgilere göre AT 694 bence iyi bir tercih.
Yabancı sitelerde araştırırken gördüğüm kadarıyla bu model yurtdışında Bridgestone Revo adı altında satılıyor çünkü sitelerde lastiğin ayrıntılı olarak fotoları var ve AT 694 ün aynısı.
Ve bu lastik benim incelediğim sitelerde her yönden BF ye göre daha yüksek puan almış.
Bu değerlendirmelere bakarak almayı istedim fakat buradaki bayiler Mart ayından önce gelmeyeceğini söylediğinden bir de 215 80 15 ebadı daha yüksek fakat AT 694 ün bu ebadı olmadığından Competus aldım.
İzlenimlerinizi bekliyoruz. En azından benim için bir dahaki alımlarda faydalı olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

SON KONULAR

Geri