Asya Motorları Nasıl ve Hangi Motoru Tavsiye Edersiniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Özer Cicik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 39,727

Özer Cicik

Yeni Üye
Arkadaslar ben üniversite öğrencisiyim. motor almak istiyorum ve asagıda yazdıgım kriterlere uygun tavsiyelerinizi ve ayrıca asya motorları ile ilgili düsüncelerinizi bekliyorum.

- ev ve okul arası kullanılacak. yani gunluk maksimum 10 km. yol yapacak.
- ikinci el - sıfır farketmez.
- fiyatı maksimum 1500 olmalı.
- maksimum 125 cc olmalı.
- eski üretim olmamalı.

simdiden tesekkür ederim

Etiketler
Ynt: Asya Motorları Nasıl ve Hangi Motoru Tavsiye Edersiniz?

Sevgili arkadasım Asya motorları dediğin zaman çoook geniş bir yelpaze karşımıza çıkıyor. Motorların en kalitelileride en kalitesizleride asyada üretiliyor. Asyadan kastın Çin ise kesinlikle motosiklete binmeyi düşünme! parana yazık o fiyata çok güzel bir bisiklet alınabilir bence:smiley: Şöyle anlatayım bir Çin motoruyla okula en fazla 10 kere gelir gidersin sonrası mechul... ama asya dan kastın japonya, hatta malezya ve tayvan da üretilen bazı markalar ise hiç düşünme al derim ama onlarıda dediğin fiyatda ve cc de bulman imkansız. Bence 2. el temiz 50cc lik bir Honda Today işini rahatlıkla görür ve asla sorun yaşamazsın! benzin konusunda ise depo kapağına böcekler yuva yapar:smiley: Sana tavsiyem her ne alırsan al hatta motor alma ama kesinlikle Çin motoruda alma! madem öğrencisin paranı daha güzel yerlerde boşa harca bilmem anlatabildimmi...

gogo10' Alıntı:
Motorların en kalitelileride en kalitesizleride asyada üretiliyor. Asyadan kastın Çin ise kesinlikle motosiklete binmeyi düşünme! parana yazık o fiyata çok güzel bir bisiklet alınabilir bence:smiley: Şöyle anlatayım bir Çin motoruyla okula en fazla 10 kere gelir gidersin sonrası mechul...

bu kadarı biraz abartı gibi geldi sonuçta hepimizin burada bulunmasının nedeni doğru bilgiler almak değilmi ? 3-4 yıldır sorunsuz mondial vs. motor kullanan arkadaşlara sahibim :smiley:

Biraz abartı gelmesini anlayışla karşılayabilirim fakat doğru bilgi konusunda söyledikleriniz konusunda size asla taviz veremem! Ben buraya bir yazı yazarken 3-4 arkadaşımın başına gelenlerden yada elalemin anlattıklarından değil tamamen kendi tecrübelerimden yararlanarak yazıyorum ve yanlış bilgi verdiğimide hiç düşünmüyorum! Hepimizin amacı doğru bilgi vermek ve buradaki arkadasları gerekli gördüğü yerlde tecrübeleri doğrultusunda uyarmak! 20 yıldır üstünden inmediğim 100lerce motora ve dolayısıyla tecrübeme dayanarak kendi fikrimi söyledim! 1/1000 ihtimalle sizin arkadaslarınız motoruna bişey olmamış olabilir bence çok şanslılar, allahında sevdiği kullarındanmış :smiley: fakat gerçekte hayat böyle değil! bugune kadar kendi kulladığım hiçbir Çin malı motordan verim alamadım! ya 1000 km ye gelmeden dökülmüştü yada yıkarken beynine su kaçtı yüzlerce milyon masraf çıkarttı yada arabam kadar benzin harcadı bunun sonucunda en fazla 90 km/h hız yaptı. ilk günler çok güzel çeken motor ilerleyen zamanlarda iki kişi rampayı çıkamamaya başladı!Beniimde çok memnun arkadaslarım var motorlarını yeni alan her arkadasım memnun ama çok değil en fazla 2 bilemedin 3 sene sonra yada km arttıkca yaptıkları hatayı anlıyorlar. Günde 10 km yapmakla motora binmek olmaz! öyle süren bütün arkadaslarım memnunlar motorlarından yıllardır sürüyorum hiçbişey olmadı diyebiliyorlar :smiley:
Size gerçek bir olayı anlatayım: geçtiğimiz yaz 1999 yılından beri bende olan Malezya üretimi Modenas marka motorumu yağı değişmesi ve hava filtresinin temizlenmesi için hiç tanımadığım bir motor ustasına götürdüm.(ki buzamana kadar 80.000 km yol yapmışım egzozu, aküsü ve lastiklerinden başka değişmiş hiçbişeyi yok!) İçeride 20 ye yakın motor vardı ve hepsi Çin malı motordu ve en yaşlısı 4 yaşında falandı! adama sordum bunlar ne böyle diye oda bana alaycı bir tavırla - abi bunlar olmasa biz aç kalırdık. dedi!
Çin malı motor alacak arkadaslara bu olay ve anlattıklarım umarım yardımcı olur!...

yardımın ıcın sagol. ama ben asya derken hem genel olarak kalıtesı nasıl demıstım kı acıklamıssın,sagol. ama ozellıkle asya 125t var. performansından cok goruntusu cok hosuma gıttı benım. motor almak gıbı bır dusuncem yoktu zaten ama bır kere arkadasınkıne bındım cok hosuma gıttı. bende kucuk bı tane alayım dedım. asya 125'e rastladım ve goruntusunu begendım hemde cok :smiley:) bıde her kafadan ayrı bır ses cıkıyo. son olarak sen bana uygun,goruntusu azda olsa asya 1252e benzeyen bır motor tavsıye edermısın?

Sevgili özer evet çok haklısın bu motor konusunda herkafadan bir ses çıkıyor neyazıkki! özellikle Çin üretimi motorlar piyasaya girdikten sonra herkes bu konuda uzman oldu :smiley: motor fiyatları oldukça ucuzladı ( Çin üretimi olanlar sadece) dolayısıyla herkes motor sahibi olmaya başladı. aslında bu bir bakıma çok çok iyi birşey Çin sayesinde ülkemizde motor sevdalıları arttı dolayısıylada motora karşı hoşgörüde arttı fakat Çinden gelen ve herhangi bir kalite sınıfına dahi sokmayacağım bu motorlar yüzünden birçok kişinin parasına yazık oldu. neyse bu konular ayrı konular ben senin soruna cevap vermeye çalışayım.
Dediğin motoru bende birkaç kişide görmüştüm hatta ilk gördüğümde bende çok beğenmiştim hakikaten görüntü olarak çok hoş bir motor! ve inan buna benzer bir motor daha önce görmedim! yani sadece bu motoru biliyorum. internette birçok bu tarz motor var aslında ama Türkiyede hiç görmedim. senin istediğine en yakın tip motorlar Vespa lardır. Çok kalite motorlardır ve aynı orandada pahalıdırlar. Fakat bakımını yaptıgın sürece ömür boyu süreceğine garanti veririm neredeyse çünkü 1989 modelini yıllarca sürmüştüm. Eğer o motoru çok beğendiysen sana al derim, en azından motorun keyfine varırsın ileridede satmak istersen satarsın, fakat benim tavsiyem Çin malı dışında herhangi bir başka motor alman! bu konuda fiyat ve kalite açısındanda tam sana uygun olabilecek bir motor var oda Honda Today dir. 50cc lik normalde tek kişilik bir motosiklet ve daha öncede söylediğim gibi hem çok kaliteli hemde şu an için binebileceğin en ekonomik alet! motora başlamak istiyorsan ve uzun seneler sürebileceğin bir motor istiyorsan kesinlikle sana today i tavsiye ederim 2. elleride senin için gayet uygun.kullandıktan sonra satmayı düşünmiyeceksin bile :smiley:

yardımın ıcın cok tesekkur ederım. sımdı honda todaye baktım. asyaya benzer bır honda gordum dıye yazcaktım kı honda todaymıs. ben bu alcagım motora 2 veyahut 3 yıl bınıcem sonra da araba almayı dusunuyorum tabı ısler yolunda gıderse :smiley: ama bakarsın motordakı keyoften vazgecemem sonra bır tane manuel alırım classıc tarzda ona bınerım :smiley: ama yardımların ıcın cok sagol. cok tesekkur ederım. motoru alınca fotoları yayınlıcam burda :smiley: he bıde honda todayde karar kıldım fıyat arastırmasında vs. yardımına ıhtıyacım olucak umarım esırgemezsın :smiley:

Sevgili Özer göreceksinki Today i aldıgında satmayacaksın :smiley: ileride inşallah araba alırsın fakat motoru satacağını düşünmüyorum. Bağımlılık yapacak! 1 depo benzinle 1 hafta deli gibi gezdiğinde bunu göreceksin :smiley: yalnız sana şunu öncelikle tavsiye etmem lazım Today i olan birisini bul ve bir test sürüşü yap. Bunu neden diyorum çünkü çekişini bir gör. 50 cc lik bir motor oldugu için çok hızlı gitmeyen ve çekiş kuvveti düşük bir motor. ( bunu neden söylüyorum yarın birgün aldıgınde bu motor gitmiyor diyipte bana kızma diye) HEee bu güç bana yetmezmi dersen, 80 i geçmem 2 kişide motorla rampaya çıkmam dersen kesinlikle yeter!!! yani bu motor düz yolda 2 kişi gider fakat rampada gitmez bunu demek istiyorum. fiyat konusundada sahibinden.com da birsürü var oralardan bakmanı tavsiye ederim birçoğu temiz ve kullanılabilirdir bu motorların çünkü gerçekten kaliteli bir motor. al bakalımda koy resimlerini görelim. Şimdiden hayırlı olur inşallah...

bu doğru bilgi konusunda haklısınız sanırım k.bakmamanızı rica ediyorum :smiley:

Asıl ben rica ederim sevgili arkadasım :smiley: yararlı olabildiysem ne mutlu bana...

Valla konuyu dağıtmıycaksam bnde tecrübeli arkadaşlara birkaç soru sormak isterim

- Haftasonları eşimle beraber 50-100km şehir dışına çıkıp gezmek amaçlı
- Motor kullanabiliyorum,yani ehliyetim var,2 kişi tecrübemde var,vitesli kullanabiliyorum
- Ben 112 kilo 1.85 boy,eşim 65 kilo yani iri yarıyız ;D
- yokuşlarda bizi üzmeyecek,goldwing falan demeyin o kadar param yok ;)
-125 lik yamaha aklıma geliyor ama bilemiyorum,yada honda, zannedersem 3000tl civarındalar
- 100 cclik scooterlar işimizi görür mü?

teşekkür ederim

Sevgili Tolga bey sanırım 3000 tl ye kadar bir motor arıyorsunuz benim size tavsiyem eğer 100-125cc civarında bişey alacaksanız kesinlikle vitesli motor almanız çünkü rampada vites küçülterek yolunuza rahatlıkla devam edebilirsiniz. Eğer vitessiz bir motosiklet düşünüyorsanız yada bulursanız bununda en az 150cc fakat benim tavsiyem en az 200 cc lik bir motor olmasıdır! çünkü vitessiz motorlar üstüne binen yükten dolayı zorlanıp bayılabiliyorlar. 110cc lik vitesli motorumla (modenas) 2 kişi (yaklaşık 130kg + 20 kg falanda çantalar) yazın sıcağında 100km yola giderdik arkadaslarla fakat 50.km de durur biraz motorları dinlendirirdik gittiğimiz yol bol rampalı bir yoldu ve defalarca gitmemize rağmen motora hiç dokunmadık hiçbir sıkıntı çekmedik. Birazda motorun kalitesi önemli çünkü aynı yolda çin malı motoru olan arkadaslarda oluyordu onlar hep sıkıntı yaşıyordu. benimkiyle aynı kuvvette olmalarına rağmen çekişte problem yaşarlardı!...

daha önceki yazdıklarımla paralel olarak size tavsiyem ne olursa olsun çin motoru almayın ona vereceğiniz parayla 10 yaşında kalteli başka bir motor alın daha az sıkıntı çekersiniz :smiley: 125 lik yamahalar işinizi rahatlıkla görür (sanırım vitesli olan modellerden bahsediyorsunuz) scooter olarakda eski model vespalar vardır elcikten vitesli (150-200cc) eğer temizini bulursanız özellikle onlardan tavsiye ederim size çok memnun kalırsınız yada Sym nin 200 lükleri var otomatik vitesli onlarda çok iyi motordur bunlarıda tavsiye ederim size 100cc lik bir scooter işinizi görür ama rampada bayılır ve fazla yakıt harcarlar. Vitesli motorlar vitessizlere oranla çok daha az yakıt harcıyo bunuda belirteyim.

mondial kullanmış biri olarak diyorum ki orjinal olan markalardan tavsiye ederim.mümkünse japon olsun ve kırmızı olsun...

Cevabınız için çok teşekkür ederim.
Bu arada 200cc 'ye kadar motosikletler için ÖTV %8'e inmiş.

cok tesekkur ederım. ben antalyada okuyorum ve antalyayı bılen varsa, cok fazla yokus rampa vb. seyler yok hatta hıc yok merkezde. gıdecegım en uzak yol kemer. o da molalarla. cunku yolda durup keyif yapacak bır suru yer var. :smiley: motora kız arkadasımla bınıcem, rampa yok, fıyatı ıyı bır motor, benı fazlasıyla keser. ama gecen gun trafıkte bır tane asya 125t gordum ve artık o motora bakısım aska donustu. :smiley: sanırım todayden vazgecıcem, o motor cok cekıcı gelıyo bana :smiley: ama arıyorum ve hergun farklı bırsey dusunuyorum. sımdı de motor almayı yaza erteleyıp yazınn transfermanlıktan kazanacagım para ıle 3000 tl cıvarlarında classıc tarzada bır manuel almak fıkrı dogdu. ama manuel kullanmadım hıc, kullanabılırmıyım suphelerım var. söyle memleketim izmire gidebilecegım bir motor... harika olurdu :smiley: ve her kafadan bır ses cıkması da kafamı karıstırıyo. kimisi senin gibi today seni keser diyip tavsiye ediyo, kimisi de today alma, hicbir yolda gıdemezsın sıkını cekersın dıyo... kararsızlık diz boyu anlayacagınız :smiley:
bide ögrenmek istedigim birsey su: en güclü otomatik motor hangisi ve kac para?
tesekkurler simdiden.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR