Artık Benimde NİVAm Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NivamYokBenim Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 48
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,278
Ynt: Artık Benimde NİVAm Var

Öncelikle teşekkür ederim :smiley:

Niva Vitara'ya göre daha zorlu şartların üstesinden gelebilir eşit şartlarda kıyaslarsak, parçası ve işçiliğide ucuz Vitara'ya kıyasla. Konfor veya kullanım şartlarına göre Vitara da düşünülebilir tabiki nihayetinde güzel bir araç. Ama şu anda benim Niva gayet konforlu ve hızlı, giripte çıkamadaığım yer olmadı( Zorlu şartlarda denemedim) Niva yalıtım ve farklı koltukla gayet rahat bir araç oluyor. Off Road içinse tamamen kullanım alanı ve zevke bağlı oalrak istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz. Vitara'yı fazla bilmediğim için yorum yapmam yanlış olur.

Etiketler

Bilgiler için teşekkürler.Benim asıl sorunum sanırım , 94 senesinden beri aktif bir şöför ve arabasever biri olmama rağmen ne motor ne mekanik ,hiçbir şeyden anlamamam.Buradan takip edip birşeyler öğrenmeye çalışıyorum.E birde bu işin bir maliyeti var.10 bine temiz bir niva alsan en az sanırım 2-3-4 binde harcıyorsun araziye çıkmak için.Arada arızası sıkıntısı da çıkacak tabi.Gülü yeterince seviyorum da dikenine katlanma konusunda zayıfım:smiley:

Herkese selam,
İsmim Cenk bende aranıza yeni katıldım.Özel sektörde çalışmaktayım.Değerli yorumlarınızı okuyup birşeyler alıntı yapıyorum.Bende 3 ay evvel 2005 model 1.7 i araç aldım.Yalnız aracımın motor aksamında bir sıkıntı var.Rölantideyken gaza bastığınızda titreme meydana geliyor.Bilgisayara bağlattım ve arıza veren tüm parçalar değişti.Egzantirik zamanlayıcı,vs akış metreye vs bakıldı.Lamba söndü fakat arıza devam ediyor.Sizce ne olabilir?
Tecrübeli arkadaslardan bilgi isterim.

Herkese iyi günler,

Aramıza HoşGeldin Cenk, sorduğun soruya cevap verecek kadar bilgim yok ama teknik konuların bulunduğu yere konu açarsan ya da ilgili bir konuya yazarsan daha net cevaplar bulabilirsin.

Herkese yeniden merhabalar :smiley:

Sivas'a yerleştim Niva'mı doya doya kullandım ve iyi bir teklif gelince sattım :smiley: Sanırım çamura daha fazla bulaşma isteği oluştu içimde :D

Şu anda almak istediğim NİVA pek yabancı değil

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-turkiyede-tek-tazmanya-canavari-67619116/detay

Bu araç hakkında fikirlerinizi merak ediorum bana yardımcı olur musunuz?

Aklımdaki sorulara gelince, ben genelde köy yolunda kullanıyorum malum kışı çok bir memleket çamuru bozuk yolu eksik olmuyor,, bu NİVA sürekli kullanıma uygun mudur? Mekanik açıdan yolda herhangi bir aksaklık yaratır mı?

Yükseltme olduğundan ve lastikleri normalden büyük olduğu için akslarda sıkıntı yaratır mı?

Araç uzun zamandan beri satılık baya bi emek var arabada belli ediyor kendini bende büyük lastik ve yükseltme kiti yaptım arabaya ancak böyle modifikastonlarda aracın dengesiyle oynadığımız için araç sürekli kullanım dışına doğru kayıyor. illada lada almak istiyorum diyosan 2010 model araba alırsın o paralara nebilim bi ton araç bulabilirsin o kadar paraya tercih meselesi tabi :D

bende aranıza yeni katıldım.
valla arkadaşım o para verilmez niva kullanacaksan lastikler kalın olmuyacak kullanacagın lastik ok144 olacak kalın lastik nivayı zorluyor ve daha fazla yakıt yakıyor ayrıca hernekadar direksiyon hidrolik olursa olsun o kadar kalın lastiği çevirmesi büyük güç ister bana göre hidrolikten yana kalınlastikle sıkıntı yaşarsın

sccingoz' Alıntı:
Herkese selam,
İsmim Cenk bende aranıza yeni katıldım.Özel sektörde çalışmaktayım.Değerli yorumlarınızı okuyup birşeyler alıntı yapıyorum.Bende 3 ay evvel 2005 model 1.7 i araç aldım.Yalnız aracımın motor aksamında bir sıkıntı var.Rölantideyken gaza bastığınızda titreme meydana geliyor.Bilgisayara bağlattım ve arıza veren tüm parçalar değişti.Egzantirik zamanlayıcı,vs akış metreye vs bakıldı.Lamba söndü fakat arıza devam ediyor.Sizce ne olabilir?
Tecrübeli arkadaslardan bilgi isterim.

Herkese iyi günler,

2005 model nivalarin beyninde yazilim problemi olabiliyor , yazilimi guncellemeden aracin arizasi duzelmez

Peki arkadaşlar, niva'lar hangi model yılından sonra hidrolik direksiyona geçti, bilginiz var mıdır?

ilterleo' Alıntı:
Peki arkadaşlar, niva'lar hangi model yılından sonra hidrolik direksiyona geçti, bilginiz var mıdır?

Bildigim kadariyla 2007 sonrasi standart olarak hidrolik direksiyon var ama onceki modellerde de opsiyonel olarak takilanlar var

benim araba 89 ama hidrolik :D İşin aslı arkadaşında söylediği gibi 2007 sonrası standart ondan öncesi de opsiyonel olarak var. ama aramaya gerekyok en yaptırdım gayet başarılı oldu hiç sorun yaşamadım nazar deymesin :D

fatihsalt' Alıntı:
benim araba 89 ama hidrolik :D İşin aslı arkadaşında söylediği gibi 2007 sonrası standart ondan öncesi de opsiyonel olarak var. ama aramaya gerekyok en yaptırdım gayet başarılı oldu hiç sorun yaşamadım nazar deymesin :D
masallah nazar degmesin NVA n cok guzel..

emek harcadiktan sonra modelinin onemi yok bence :smiley:

hayırlısı olsun.güle hüle kullanın :smiley: bende 28 ağustosta aldım.hastası olmak üzereyim.aracınız diri ve toplu maşallah.güle güle kullanın.kazasız belasız keyifli sürüşler...benim niva 93 model 1.6 ve bu haliyle 8.250 ye aldım.kaportacı bi arkadaştan aldı.kaporta konusunda kafam rahat.sadece bi 3i50 lira kadar motora harcadım.diğer arkadaşa da fiyat konusunda bi fikir olur.saygılar

97 Model
1.7 Enjeksiyonlu

Ellerimle sıfırladım herşeyini

th_092693422_DSCN0227_122_397lo.jpg
th_092765969_DSCN0228_122_219lo.jpg
th_092834779_DSCN0229_122_431lo.jpg

th_092905441_DSCN0230_122_347lo.jpg
th_092975602_DSCN0231_122_599lo.jpg
th_093043845_DSCN0232_122_591lo.jpg

th_093114837_DSCN0235_122_449lo.jpg
th_093189255_DSCN0236_122_160lo.jpg
th_093259160_DSCN0237_122_153lo.jpg

th_093327856_DSCN0238_122_478lo.jpg
th_209339969_DSCN0239_122_225lo.jpg

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-lada-emsalsiz-lada-niva-4x4-97model-hidrolik-direksiyon-104303825/detay/

97 MODEL SIKINTI YAŞAMAK İSTEMEYENLERE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR