Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arsipelege Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 176
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 72,511
Ynt: Arşipel'in2006 Jumper İle Yapımına Başlıyorum

çekyat oturma konumunda

önden içerisi.jpg

Etiketler

Tavan kaplaması tamamlandı, aydınlatma armatürleri takıldı, 4 W 12volt ve 4 W 220 volt yan yana panel led. 12v.olanlar beyaz, 220 v.olanlar günışığı tonda.Kontrol panelinden led dimmeri ile gece lambası seviyesine kadar kısılabiliyorlar. Kısıldıkça akımlarıda da o oranda azalıyor,Anahtarları da yan yana çiftli anahtar taktım.Çiftli anahtarlar(komitatör) fazı tek noktadan iki kontağa gönderiyor,dolayısıyla bir taraf 12 v diğer tarafı 220v olarak ayırmak için birkaç tane daha tekli anahtarı parçalayıp iç aksamını kullanmak gerekti. Bu iki voltajın çok yaklaşması pek hoşuma gitmese de ben kullandığım sürece sorun olacağını düşünmüyorum.Her anahtarın içine 12 v 220 v yazıları ekledim. kablolar 12 volt siyah 220 v beyaz olarak kullanıp belirginleştirdim.İnşallah bir olumsuzluk ile karşılaşmam. Aksini düşünemiyorum. güneş paneli,solar şarj,aküler, şalter paralel bağlıyken denk gelirse aracın şarj sistemi vb. hasar görebilir :( ama kullanışı çok güzel oldu ne yapayım.

Havalandırma sineklikleri takıldı, tv montajı yapıldı, 12 volt 15-17'' civarı tv nasıl temin ederim fikri olan varsa yardım ihtiyaç var. TV evde 22'' fazla bir tv idi, montajı yapınca baktım çok yer kapladı bugün olmazsa, yakında iyi bir kafa hareketiyle tac'a çıkacağı kesin.

tavandan görünüm.jpg

Teşekürler sayın Yugun, sayın Destan06.
Lavabodaki İkinci musluk, teknelerde kullanılan tekli batarya, Arıtmalarda da neredeyse aynısı kullanılıyor. Ben onu arka bagaj bölümüne, bir damacanadan su çekecek şekilde çok küçük 4 lt/dk bir hidrofor ile bağlantılandırarak içme suyu için koydum. Aynısı evde de var ve çok kullanışlı oluyor.Ana tankın içme suyu kalitesi her zaman garanti edilemiyor.Koku, bazen kalitesiz bir su denk gelebiliyor. Damacana bu noktada daha denetimli.
Bir yandan dolabın içinde bir boru demetinden geçirerek soğuk su alma düşüncem de var ama, dolabı delmeden önce iyice araştırıyorum.
Hakkı

Emeğinize elinize sağlık, güle güle kullanın. Bi ton para vermektense şimdi nasıl olduğunu bildiğiniz aracınıza bineceksiniz.

Tüm takip eden arkadaşlara teşekkürlerimi; kendilerinin daha iyilerine sahip olmalarını,sağlıklı mutlu huzurlu geziler tatiller yaşamalarını diliyorum, Bu gün itibarı ile Arşipel'de artık yasal bir motokaravan.
Ruhsat sonrasında birkaç iyileştirme daha olacak, son fotoğrafları o zaman ekleyeceğim.
İhtiyac duyan arkadaşlara yol göstermesi, fikir vermesi açısından bugüne kadar ne satın aldıysam kaça aldıysam bir EXEL dosyasında tutmuştum, özel mesaj olarak paylaşabilirim. (sapma, hata, unutma % 1-2 geçmeyen bir listem mevcut Alımlar 2012 -2015 i kapsamaktadır.).
Tüm dostlara gezi notları paylaşımında görüşmek dileği ve saygılarımla.
Hakkı

gezen bilir.jpg

Hayırlı olsun, son virajı da dönüp, düzlüğe çıkmışsınız. Güzel gezileriniz olsun.

hayırlısı olsun abicim nice güzel gezi turlarınızla bizlerinde yaşamasını sağlayın
saygılar.

Hayırlı olsun ruhsatta çıkmış artık ver elini geziler. Bu arada excel dosyasından bir adet alabilirim

Hayırlı olsun. Mutlu gezilerde ve kamplarda kullanmaniz dilegiyle.....

LG-P725 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.