Arpenaz 4.1 Vs 4.2

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan LüküsKampçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 430

LüküsKampçı

Yeni Üye
Herkese Merhaba 1 haftaya kadar çadır alacağız. 1 çocuğumuz var ve arpenaz 2 odalı ve tek odalı modelde takıldık. 2 ürünün de kullanıcı yorumları güzel ancak net farkı oda sayısı gösteriyor. İkisini deneyimleyipte 1 puan önde şu model diyeceği olan var mıdır ?

Ayrıca iki modelde de bariz bir modifiye olmazsa olmaz gibi duruyor. Çadırın altı olduğu gibi açık ve haşere, yılan, kirpi gibi sürüngenlere çok müsait bunun için modifiye eden çok var. Ayrıca dış balkon kısmı sinekliksiz burayıda yerden yükseltip sineklik yapmak istiyorum. İstanbulda önerebileceğiniz çadır terzisi var mı ?

Dört kişilik aileyiz, 4,1 fb kullanıyorum, 2 odalı olan modeli kullanmadım ama 4,1 rahatlıkla size yetecektir, modifiye konusu ise; balkonun sol tarafı sineklik ve üst kısmı ise havalandırmalı, sadece yatılan iç çadırın giriş kısmında sineklik büyük bir ihtiyaç, arka tarafında altta ve üstte havalandırma var, iç çadırın girişine sineklik yaptırılırsa yeterli olur görüşündeyim, onun haricinde dış çadırın arkasına ve önüne devasa sineklik yaptırıyorlar bence çok gereksiz. Zemin ise; kışın soba kurmayacak ya da balkon kısmında yatmayacak iseniz birleştirmenize gerek yok.
İstanbul da çadır modifiye işini instagram da istanbul çadır modifiye fevzi adında bir kişi yaptırıyor onda da çok sıra oluyormuş.

Dört kişilik aileyiz, 4,1 fb kullanıyorum, 2 odalı olan modeli kullanmadım ama 4,1 rahatlıkla size yetecektir, modifiye konusu ise; balkonun sol tarafı sineklik ve üst kısmı ise havalandırmalı, sadece yatılan iç çadırın giriş kısmında sineklik büyük bir ihtiyaç, arka tarafında altta ve üstte havalandırma var, iç çadırın girişine sineklik yaptırılırsa yeterli olur görüşündeyim, onun haricinde dış çadırın arkasına ve önüne devasa sineklik yaptırıyorlar bence çok gereksiz. Zemin ise; kışın soba kurmayacak ya da balkon kısmında yatmayacak iseniz birleştirmenize gerek yok.
İstanbul da çadır modifiye işini instagram da istanbul çadır modifiye fevzi adında bir kişi yaptırıyor onda da çok sıra oluyormuş.
Evet bende sosyal medyada soba modifiyesi yapan dahi gördüm. Bence ürünün amacının dışına çıkmaması gerektiği taraftarıyım. Kış çadırı bence ayrı olmalı. Söylediğiniz çadırdaki en önemli modifiye ihtiyaçlarını çok iyi tespit etmişsiniz.

Biz 2 çadır arasında çok gidip geliyoruz. Hanım 2 odalı ben tek odalıdan yanayım. Çünkü tek odalı bana daha kullanışlı geliyor. Yaşam alanı önde, uyku alanı arkada kaldığı için daha işlevsel. Sizin tecrübenize istinaden birkaç sorum olacak uygunsa;
1- Bu öndeki balkon kısımda gece veya gündüz giyinme olduğunda dışarıdan görülebiliyor mu mahremiyet açısından acaba?
2- Çok sıcaklarda uyku problemi yaşadınız mı?
3- Haşerat sorununuz oldu mu ciddi düzeyde?
4- En önemli olmazsa olmaz diyeceğiniz ilk 5 ekipman ne olurdu?

Şimdiden teşekkürler.

Biz 2 çadır arasında çok gidip geliyoruz. Hanım 2 odalı ben tek odalıdan yanayım. Çünkü tek odalı bana daha kullanışlı geliyor. Yaşam alanı önde, uyku alanı arkada kaldığı için daha işlevsel. Sizin tecrübenize istinaden birkaç sorum olacak uygunsa;
1- Bu öndeki balkon kısımda gece veya gündüz giyinme olduğunda dışarıdan görülebiliyor mu mahremiyet açısından acaba?
2- Çok sıcaklarda uyku problemi yaşadınız mı?
3- Haşerat sorununuz oldu mu ciddi düzeyde?
4- En önemli olmazsa olmaz diyeceğiniz ilk 5 ekipman ne olurdu?

Şimdiden teşekkürler.
Üç kişiye iki odalı çadır çok fazla, kamp demek minimal yaşam demek, en işlevsel ama en kolaydan yana olmak lazım, iki odalı tek odalıya göre araçta daha çok yer kaplaması, kurulum zahmeti vb. eksileri var, daha çok kamp yaptıkça daha kolayını, az bagaj ve pratiklik arıyor insan.
Sorularınıza gelecek olursak;
1.Balkon kısmı içerisinde ışık yansa dahi içeriyi göstermiyor, deniz kamplarında ayakta giyinme açısından çok kullanışlı.
2.Çok sıcaklarda fresh black özelliğinin bir artısı yok. Ben genelde deniz kamplarımı Eylül ikinci haftasından sonra yaparım sıcak ve kalabalık yüzünden, ama iki hafta önce bir arkadaşı kıramadım 3 aile adrasana gittik, çadır gölgede dahi olsa sıcaktan yatamadım, iki gün hamakta, iki gün sahilde şezlongta yattım, Temmuz ve Ağustos aylarında çadır sıcak bölgelerde çok zor, herkes ayaklı ev vantilatörü kullanıyordu kamp alanında, husky ve nurgazın çadırları da dahil. Bahsettiğim alan tamamen gölge ve ağaçlık olmasına rağmen.
3.İki arkadaş kendi 4,1 çadırlarının balkon kısmında ailesi iç çadırda yattı, herhangi bir problem olmadı.
4.Zemin için şişme mat öneririm çok rahat oluyor, şişme yatak zaman ve konfor kaybı, hele ki çift kişiliği, çocuk sağa sola döndükçe diğer kişiyi hoplatıyor. Şişirmesi bir dert, indirmesi bir dert, araçta yer kaplaması bir dert (iki kişilik yatağım vardı memnun kalmadım sattım, 4 tane şişme matım var, bir tanesi bir insanın eli kadar büyüklükte, çok pratik), yazlık tulum ve şişme yastık, bunlar da battaniye, pike, örtü, yastık taşıma derdini ortadan kaldırıyor, şişme matı içine koyarak çok rahat uyunuyor, ve evden arabaya, arabadan çadıra sürekli yorgan, yastık, pike vb. şeyleri taşımakla uğraşmıyorsunuz, kafa lambası ve kamp lambası, en lazım ürünlerden, sinek ilacı, yazları olmazsa olmaz, en az 2 tane powerbank ve uzatma kablosu, ücretli kamp alanlarında çadırın içine kadar elektrik alabilmeniz için uzatma kablosu şart.

Yeni çadır alacağınızdan dolayı ilk defa çadır kampına gideceğinizi varsayarsak, çok fazla detaya girmeden spontane kamp yapın, benim ilk kamp çadırım profildeki çadırdı ve hiç bir ekipmanım olmadan yaptığım kampın tadı şimdi ki yaptığım kamplarda yok. Kervan yolda düzülür misali kamp yaptıkça eksikler görülerek tamamlanıyor, herkesin kamp anlayışı ve yaşam tarzı farklı olduğu için ekipman anlayışı da değişiyor. Örneğin Atik ailesi işi şova dönüştürdü. Kamp demek ucuza tatil demek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,512
Kaydolan Son Üyemiz
erhanemir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR