arkadaşlar 5,9 GC ZJ ile 5,2 arasındaki ciddi fiyat farkının sebebi nedir

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,911

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar cherookee 5,9 ile 5,2 ikisinede hayranım fakat benim bilmedigim motor gücünün haricinde ciddi fiyat farkını yaratan eksteralar tam olarak nelerdir bilenlerden veya 5,9 sahiplerinden rica ediyorum bu konuda bilgi verebilirlermi aynı model yılına ait iki cherokee biri 5,9 digeri 5,2 aralarında en az 3/4 bin lira fark var ...

Etiketler
Ynt: arkadaşlar 5,9 GC ZJ ile 5,2 arasındaki ciddi fiyat farkının sebebi nedir

5,9 fabriksyon olarak 5,2 nin modifiye edilmiş halidir. sadece 98 yılında az sayda üretilmiştir...
pistonların sıkıştırma oranları ve üst kapak modifikasyonu dediğimiz modifiye şirketlerinin (amg vs vs gibi) yaptığı işlemi kendisi yapmıştır...
extralar olarak bi fark yoktur aynı donanımda 5,2 ler vardır...
cherokee lerde bi çok versiyon olduğu için çeşitli donanım farklılıkları vardır örneğin 2000 model bir wj de far sensörü yokken 94 model bir zj de olabiliyor....

fiyatları şişkin gözükse de sıkışınca 20-21 lere iniyor fiyatları...
4,0 kare kasalara bakın aynı fiyat yüksekliğ o kasada da mevcuttur...90 modele 18 yazan bile var...buralarda 5-10 modifiye edilmiş ve fiyatı yüksek araçlar yüzünden prim yapmıştır (yada prim yaptırdığını düşünen insanlar var) bu araçları favorinize ekleyin 1 yıl sonra hala favori olarak görmeye devam edeceksiniz...
siz 5,2 nizi modifiye yaparken o arkadaşlar hala sevecekleri müşterilerini aramaya devam ediyo olacaktır...benim favorimde olan 4-5 tane 2 yıllık karyerini devam ettiren araçlar var mesela, 2 sene daha dururlarsa zaten 4 yıllık mezunu olucaklar :smiley:

sayı fazlalığı, yedek parça avantajı vergi düşmesi gibi nedenleri de ilave edince 5,2 den şaşmamak lazım....yada paranız varsa 2000 model wj 4,7

http://www.youtube.com/watch?v=ICsKVYS8Ycs

Sanırım bu video da farkları biraz gösterebilir :smiley: her ZJ cinin seyretmesi gerek....

ikisinide 5 dk kullanın,fiyat farkının nedenini anlarsınız...(5.9 sahibiyim istanbulda iseniz seve seve aracımda deneme sürüşü yapabilirsiniz...)

bizim 97 4.0 zj yi almadan önceki adayımız LPG takılmamış bizimkiyle yakın mil de bir 5.9 idi. aracın lastik, amortisörler, arka süspansiyon elemanları ve tabiki sıralı lpg sistemi masraflarını alt alta toplayınca 4.0 ı aldık. gerçi bize uydu 4.0 ancak 5.9 u 5 dk kullanmış biri olarak diyebilirimki o ses başka yerde yok :smiley: patinaj yapan 4 tekerlek kolay rastlanır birşey değil ayrıca.

videoda 5.2 ile 5.9 un farkı çok değil. demekki bakımlı 5.2 de gayet güzel olur ve daha ucuz olur ve uygun egzos ile de epey ses yapar.

Merhaba.Ben 2005-2007 yılları arasında 94 model 5.2 kullandım aldığımda 80.000 km'dey idi.23.000 km kullandım ve sattım.Ardından 97 model iyi kondisyonda ve 110.000 km'de 5.2 aldım ve onuda 1 yıldan fazla kullandıktan (yaklaşık 15.000 km) sonra bi yatırım için parasını kullanmak üzere sattım.Her ikisidende brc marka lpg vardı.Şu anda zj 5.9 kullanıyorum 107.000 km'de ve hak verirsiniz ki aralarındaki farkı açıkça yaşadım.Bana göre 5.9 un 5.2'ye göre jant modeli,kaputtaki solungaçlar ön ızgaranın çıkıntısı ve içindeki mesh deseni gibi görsel farklar dışında asıl farklar şunlar:
1-)+20 hp civarı güç fazlası
2-)+60Nm tork fazlası (bu iki madde 1900 kgluk bir araç için ciddi fark bence)
3-)Daha güçlü transfer kutusu (NV249)
4-Elektrikli fan
5-5.2 lere göre çok daha kaliteli olan deri döşemeler(Kapı içleri,vites kolu,arazi vitesi kolu,stepne kılıfına kadar)
6-Arka koltuk kol dayama.
7-180 watt güçte 10 adet speaker bulunan müzik sistemi.(5.2 lerde 6 adettir)
8-LSD (sınırlı kaydırmalı arka difransiyel).Bazı 5.2 lerde vardır ama 5.9 da standarttır.

Ve saymadığım birkaç aksesuar bazlı extraları var.Bu arada Zj die adlandırılan bu kasa grand cherokeeler toplamda dünyada 1.428.095 adet üretilmiş olup bunların sadece 14.286 adedi 5.9 dur :smiley:.Bu da not olsun konuya.Hatta o 14.286 adedin de sadece 4235 adedi avrupa versiyondur:smiley:).Selamlar..

997799' Alıntı:
4,0 kare kasalara bakın aynı fiyat yüksekliğ o kasada da mevcuttur...90 modele 18 yazan bile var...buralarda 5-10 modifiye edilmiş ve fiyatı yüksek araçlar yüzünden prim yapmıştır (yada prim yaptırdığını düşünen insanlar var) bu araçları favorinize ekleyin 1 yıl sonra hala favori olarak görmeye devam edeceksiniz...
siz 5,2 nizi modifiye yaparken o arkadaşlar hala sevecekleri müşterilerini aramaya devam ediyo olacaktır...benim favorimde olan 4-5 tane 2 yıllık karyerini devam ettiren araçlar var mesela, 2 sene daha dururlarsa zaten 4 yıllık mezunu olucaklar :smiley:

Valla Levent benim eski araba 5 yil ilanda kaldiktan sonra ilandaki fiyattan pazarliksiz satildi ;D. Malum site bir sure sonra efsane ilan kategorisine alacakti. Neyse 1 sene de master yaptirmis olduk arabaya

s40euro' Alıntı:
Valla Levent benim eski araba 5 yil ilanda kaldiktan sonra ilandaki fiyattan pazarliksiz satildi ;D. Malum site bir sure sonra efsane ilan kategorisine alacakti. Neyse 1 sene de master yaptirmis olduk arabaya

sürümden kazanmışsın yani :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR