Arazide 110 defender mı yoksa seri 3 ü mü tercih edersiniz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 100
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,515
Ynt: Arazide 110 defender mı yoksa seri 3 ü mü tercih edersiniz ?

ben series/defender karşılaştırmasına girmeden şöyle bir yorum yapmak istiyorum... kısa ve uzun şaseli araçların avantajlı ve dezavantajlı olduğu yerler vardır... örneğin kısa şase araçlar dik rampa çıkarken 110 defendere göre avantajlı değildir...

Etiketler

edaghan' Alıntı:
Ender,

Arazide 110 mu 88 mi sorusuna bir ayrıntı eklemek istiyorum: her iki araç da benzinli mi? yokuş mu çıkılacak, yoksa tümsek mi aşılacak? araziye kadar karayolunda mı gidilecek, römorkta mı? :smiley:

İşe asfaltı karıştırmıyoruz orada defenderın üstünlüğü ortada ama arazide her türlü koşulu var saymak lazım . yokuşu çukuru çamuru vs.

ndoganci' Alıntı:
örneğin kısa şase araçlar dik rampa çıkarken 110 defendere göre avantajlı değildir...

Peki aksi söylenebilirmi yani 110 dik rampa da daha avantajlıdır denebilirmi. (Tabi senin arabayı bu kavgaya karıştırmıyoruz o klasman dışı)

acemi80' Alıntı:
Peki aksi söylenebilirmi yani 110 dik rampa da daha avantajlıdır denebilirmi. (Tabi senin arabayı bu kavgaya karıştırmıyoruz o klasman dışı)

Hocam dik çıkış , dik iniş, viraj alma, basamak çıkma, basamak inme, dar hendek aşma uzun şasinin avantajlı olduğu yerler.

tepe aşma , geniş hendek aşma ve hafiflik kısa şasinin avantajlı olduğu yerler. Yani kısaca karın açısı gerekn yerler haricinde kısa şasinin çok fazla avantajı yok aslında.

uzun şaseli araçlarda kısa karın açısı büyük lastik takarak ta elde edilebilir...

mete abi zaten kimse benimle oynamıyor çok yanlız hissediyorum kendiimi...

ndoganci' Alıntı:
uzun şaseli araçlarda kısa karın açısı büyük lastik takarak ta elde edilebilir...

mete abi zaten kimse benimle oynamıyor çok yanlız hissediyorum kendiimi...

Tanıyan tanımayan senin aracı görünce ürküyor ne yapsınlar şöhreti sınırları aştı artık. :D :D

Üniversite iken ben 57 kilo da güreş takımında idim. ağırda güreşen arkadaşın antramen yapacak partnırı yoktu hoca hep ikimizi eşleştirirdi antremanda ama tabi olarak hep, o beni sırtına alıp koşardı. ;D ;D ;D Şimdi senin araçta öyle oldu. Beraber koşacak akranı yok

edaghan' Alıntı:
Ender,

Senin series'deki şanzımanı vs söküp yerine R380 + LT230 takman lazım. bu da şaftlarla oynamak zorunda kalacağın anlamına gelir. sonuçta çok güzel bir makina olacağı kesin, ama maliyetini iyi hesapla... :smiley:

Arazide 110 mu 88 mi sorusuna bir ayrıntı eklemek istiyorum: her iki araç da benzinli mi? yokuş mu çıkılacak, yoksa tümsek mi aşılacak? araziye kadar karayolunda mı gidilecek, römorkta mı? :smiley:

Engin Abi
Zaten şu aralar sürekli bunun maliyetini ve şeklini araştırıyorum; ben bir de kendi seriesime çok biniyorum sürekli üstündeyim; Disco garajda series sürekli dışarda; bundan dolayı acaba Series'i çok daha uzun süre ama konforla ve güçle binilecek bir araç haline mi getirsem diyorum.

Ön gördüğüm maliyet zaten 15.000 - 20000 aralığı ama kesin evladiyelik olur; çok çalışmam lazım çoook :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Hocam dik çıkış , dik iniş, viraj alma, basamak çıkma, basamak inme, dar hendek aşma uzun şasinin avantajlı olduğu yerler.

tepe aşma , geniş hendek aşma ve hafiflik kısa şasinin avantajlı olduğu yerler. Yani kısaca karın açısı gerekn yerler haricinde kısa şasinin çok fazla avantajı yok aslında.

Yavuz abi şöyle bir bakış açısı ilave edebiliriz belki;

Series çok köşeli dik hatları olan hele helezyona çevrilmiş ise çok spor görüntüsüde olabilen bir araç bence yakışıklı duruyor kısa kasa series ve 90 defender lar; evet gayet darlar vs ama ok karizmatikler; yoksa kısa şase olması - olmaması tartışması çok da önemli değil bence.

Ama insann arabasının görüntüsünün diğerlerinden birazcık olsun farklı olması güzel bir şey; Landrover kullanıcıları genelde standartı çok seven insanlar değiller; çoğu standarttan sapan eğilimlere haizler bir şekilde; bence bunların arasında senin de baya sağlam bir yerin var :smiley:

endy' Alıntı:
Engin Abi
Zaten şu aralar sürekli bunun maliyetini ve şeklini araştırıyorum; ben bir de kendi seriesime çok biniyorum sürekli üstündeyim; Disco garajda series sürekli dışarda; bundan dolayı acaba Series'i çok daha uzun süre ama konforla ve güçle binilecek bir araç haline mi getirsem diyorum.

Ön gördüğüm maliyet zaten 15.000 - 20000 aralığı ama kesin evladiyelik olur; çok çalışmam lazım çoook :smiley:

kolay gelsin... o parayı harcadıktan sonra tabii ki evladiyelik olacak, zira birçok göz arabanı takip edecek, almak isteyecek; ama senin kolay kolay ucuza verme niyetin olmayacak... iyi düşün.

Elmalarla armutları ayırıp kıyaslamak daha doğru geliyor bana. Yani Series III 88 ile Defender 90, Series III 109 ile de Defender 110 kıyaslanırsa Defender daha iyi performans gösterecektir.

nkurtkaya' Alıntı:
Elmalarla armutları ayırıp kıyaslamak daha doğru geliyor bana. Yani Series III 88 ile Defender 90, Series III 109 ile de Defender 110 kıyaslanırsa Defender daha iyi performans gösterecektir.

Bu dediğin doğru Nejat ta sohbetin başlangıcı standart seri lll ile standart defender 110 un arazi performansı üzerine idi.
Tabiki Defender serieslerin bir üst versiyonu olduğu için avantajları çoktur.

nkurtkaya' Alıntı:

Nejat Abi doğru söylüyorsun da 90 defender kaç kişide var ki bir sevtap ablada, bir selimde bir anıl otoda vs çok az yüzünü göremioruz arabanın. Seninde sevdiğini biliyorum 90" defender al şöyle v8 bir benzinli olanından da bir kıyaslayalım birlikte :smiley:)))))

acemi80' Alıntı:
Series lll bir iş makinasıdır Defender ona göre sosyetik kalır. üstelik boy farkıdan dolayı (22" daha kısa) arazide daha rahat haraket eder. Yunus Ustam duygusal konuşuyor.
Hocam duygusal konuşuyor olsaydım series derdim 22 sene 2 adet 88" seri 2 aracımız vardı ilk araç kullanmasını onda öğrendim , ilk kazamı onla yaptım , ikl kız arakadaşımı onunla gezdirdim (laf aramızda ) :smiley: , ilk tamir tecrubemi onlarla öğrendim,
ben olaya tamamen teknik açıdan yaklaşıyorum series 88" kısa olması herzaman avantaj değildir
defendere nazaran dez avantajlarını tam anlamıyla yazmaya kalkarsam beni series düşmanı ilan ederler :smiley:))

figo' Alıntı:
Olay budur Ahmet :eek: :eek: :eek: ;D ;D ;D
Sen Serkan'ın arabasını arasıra kullan, aradaki farka canlı canlı bak durum değerlendirmesi yapmak istersen 8)
Adam Ankara'dan aldı arabayı kanınamı girdi ne ;D ;D ;D

Serkanın aracını pazar günü denedik. Bana göre başarılıydı. İki çekerde 110 nun gidimiyeceği çamurda arka tarafı sağa sola sallıyarak geçip gidiyordu :smiley:
Serkan benim kanıma girdi. :smiley: :smiley:

acemi80' Alıntı:
Dediklerini yaptıktan sonra zaten tartışmasız üstün olur. Biz standart haliyle bile arazide 110 dan üstün olduğu kanatindeyiz.

Ama bence bu kadar büyük değişiklik yapacaksan bir tane defender 90 bul onun üzerinde oyna.
Hocam okadar uğraşmaktansa al bir defender 90" onunla uğraşmayada oyama yapmayada hiç gerek yok :smiley:)

Off road tecrübem sizlere göre azdır bunu kabül ediyorum. Aracımın ve normal 110 ların arazide ne yapacağını biliyorum. Fakat seri 3 bana göre çok farklı. Tam bir iş makınası gibi. Gaz kesmezsen engeli aşıp gidiyor. :smiley: Arkadaşıma seri 2-3 ararken 3 tane seris aracı arazide test ettik. Birincisini tarif etmek çok zor. Araçta sağlam hiçbirsey yoktu. ve araçta asfalt lastiği vardı. Kalır dediğim her yerde beni yalancı çıkardı. Diğerini ön saft söküktü ve yine asfalt lastiği vardı yine canavar gibi çıktı. Eminim ki series lerin çıktığı o yerlerde aynı şartlarda 110 çıkamazdı.

Bunun ilerki günlerde Serkanın series 3 ü tamamlayınca video ve fotolarla ispatlıyabilirim :smiley: :smiley:

Gönlümde iki tane serie araç var. Biri serie 2 5.500 lira diğeri seri 3 4000 lira seri 3 ün sanzımanı tam sekromeçli yani bütün viteslerin sekromeçli olması sebebiyle seri 3 e daha yakın bakıyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR