Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,715
Ynt: Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

Tek arac 110 degil tabi fakat aracin uzerindeki orjinal aluminyum yalitimli kasa cok dizayn yaparken size kolaylik sagliyacaktir.
Dodge 4x4 lerde arazide laravan olarak cok is gorur.

Etiketler

vosdost kardeş çekidemirini ruhsata işlettinizmi

sçal' Alıntı:
Haşmet Bey Selam
Öncelikle karşılama nezaketinize teşekkür ederim.İzmit'te ikamet etmekteyim.Öğretmenim.Yıllardır doğada geçirdiğim zamanımı 3yıldır karavanımla(tabiki + 3 kişide beraberimde)geçirmekteyim.Kendi zevkim ve imkanlarıma göre yaptırdığım 4 kişilik 4.60 erba yapımı karavanım var.Doğan Böncü'nün katkısı asla göz ardı edilemez.(Kendisi gerçekten yetenekli,alçak gönüllü ve tecrübelidir.)İnsanlarla ve doğayla uğraşmak hoşuma gidiyor, şükür her ikisini de yapabilmekteyim.
Serdar bey tekrar hoş geldiniz, sizlerin katılımı foruma renk katacakt, tecrübeleriniz bize ışık tutacaktır. Gözlemlerim özellikle öğretmenlerin kamp-karavancılığa meraklı olduğunu gösteriyor, özel bir mesleki hobi mi acaba?

dogan124' Alıntı:
Bu arada Serdar Bey karavan forumları aracılığıyl tanışığımız ve beraber karavanla tatil yapma imkanı bulduğumuz ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. 2 yıldır ailecek beraber olmaktan keyif aldık ve bu yıl da yine planlar yapıyoruz. Umarım bu forum da tüm karavancılar arasında böyle dostluklara vesile olur.

Serdar kendi karavanını yapan arkadaşlarınki kadar heyecanlı(!) :D olmayacağını bilsek de, faydalı olmasını umarak bizler de karavanlarımızı ve çekmek için kullandığımız araçlarımızı tanıtabiliriz belki.

Herkese selamlar

Doğan Böncü
Doğan bey ülkemiz büyük bir coğrafiyaya sahip, ama internet ve forumları insanları yakınlaştırıp kaynaştırıyor. Bir gün beraberce yapılacak bir etkinlikte biz de olmayı isteriz. Kamplardaki sohbet ortamını ben de özledim. Karavanlarınızı ve çektiğiniz araçları tanıtmanız bizlere konu hakkında detaylı bilgiler verecektir. Paylaşımınız için teşekkürler...

Ceki demirini ruhsata isletmedim.
Fakat sorun olacagini zannetmiyorum.

drares' Alıntı:
Serdar bey tekrar hoş geldiniz, sizlerin katılımı foruma renk katacakt, tecrübeleriniz bize ışık tutacaktır. Gözlemlerim özellikle öğretmenlerin kamp-karavancılığa meraklı olduğunu gösteriyor, özel bir mesleki hobi mi acaba?

Haşmet Bey,

Serdar Beye sorduğunuz bu soruya ben de müdahil olmak istedim. Konunun emeklisi olarak, birşeyler yazmak isterim.

1."Sosyal devlet"in gereği olarak, öğretmen sayısı çok büyük boyutlardadır. Buna bir de emeklilerini katarsanız, sayı çok çok yukarılara çıkar. Yüzbinlerce öğretmenin içinde, konuyla ilgilenen öğretmen oranı yüksek olmasa bile, sayı çokluğundan dolayı, yüksek görünecektir.
2.Bildiğiniz gibi öğretmenler, diğer meslek mensuplarından ayrı olarak ve mesleklerinin gereği, iki kez dinlenceye çıkarlar. a.Yarı yıl dinlencesi- 15 gün b.Yaz dinlencesi- 45 gün. Böylece net 2 ay, dinlence olanağı vardır. Buna diğer meslek mensuplarının da sahip olduğu (nöbet türü görevi olanlar hariç) hafta sonu ve bayram dinlencelerini de eklersek, epeyce bir süre oluyor. Her yaz garanti ve süresi belli dinlence, bu eğilimi artıracaktır.
3.1.Maddeyle bağlantılı olarak, yüksek sayıdaki öğretmen varlığı içinde, coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenleri de sayıca bir hayli vardır. Branşlarının da bu duruma katkısının olacağı, kuşkusuzdur.

İyi geziler.
Cavid Sezen

Not: Sevgili Yusuf'un(yaybek) camper başarısı, öğretmenlerin karavan sahibi olmaları oranını artıracaktır; buna inanıyorum. Yusuf, "akçalı engeller"in çok büyük ve önemli olmadığını herkese gösterdi.

Cavid bey aslında ben de soruyu sorarken cevabını biliyordum ama bu tespitimi hem başkalarıyla paylaşmak hem de sizlere onaylatmak amacıyla yazdım. Sizin tespitlerinize ben de şunu ekleyebilirim;
Öğretmenler meslekleri gereği okumayı, öğrenmeyi, araştırmayı ve bildiklerini paylaşmayı seven insanlardır. Sizin de belirttiğiniz gibi nüfus da kalabalık olunca ve imkanlar da müsaitse aramızda daha bir çok öğretmen görebiliriz.
Umarım siz ve meslektaşlarınız ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza her türlü güzelliği özellikle de doğa sevgisini, çevre bilincini öğretmek ve onlara örnek olmak adına kamplardan uzak kalmazsınız...

drares' Alıntı:
Doğan bey ülkemiz büyük bir coğrafiyaya sahip, ama internet ve forumları insanları yakınlaştırıp kaynaştırıyor. Bir gün beraberce yapılacak bir etkinlikte biz de olmayı isteriz. Kamplardaki sohbet ortamını ben de özledim. Karavanlarınızı ve çektiğiniz araçları tanıtmanız bizlere konu hakkında detaylı bilgiler verecektir. Paylaşımınız için teşekkürler...

Haşmet Bey ben de etkinlikler vesilesi ile tanışmak kaynaşmak isterim. Karavan önü sohbetler gerçekten keyifli oluyor, yazarken ben de özledim şimdi...

Karavancılar zaten doğayı seven insanlar olduğu için yalnız olduklarında kolay kolay sıkılmıyorlar. Ancak iş çocukların keyif almasına gelince onlara arkadaş gerekiyor. Böyle organizasyonlar sayesinde çocuklarımız da arkadaş bulup eğlenir ve karavanın içinde film seyretmekten kurtulurlar. Bu işten onlar da çok keyif alırlar. (16 yaşında bir oğlum, ve 10 yaşında bir kızım var).

İlk fırsatta görüşmek ümidiyle selamlar,

Doğan Böncü

Doğan bey ilginç bir tesadüf mevcut. Benim de oğlum 16, kızım 10 yaşında...
Aslında kamp arkadaşlığı için biçilmiş kaftan...
Bir gün bir yerlerde buluşmak dileği ile...

Topikte enterasan bilgiler var...
Gerilerde kalmasına gönlüm razı olmadı...

arklar kaç gündür uğraşıyodum sonunda hallettim kusura bakmayın çöp başlık oldu ama şimdi buldum sorunu yineden çok saolun yinede böle bi sorunu olan bi ark olursa yardım ederim

tango' Alıntı:
Herkeze selamlar aşağı yukarı 1 yıldır defender sayibi olmakla birlikte siteyle tanıştım.Şu an iyiki tanışmışım diyorum.2. hayalimde bir karavan çekme karavanda hiç bulunmadım ama bir arkadaşımın camper tarzı aracıyla bir denemem oldu haz aldığım yelere o araçla ulaşabilmem çok zo oldu,o nedenle çekme karavan kullanan arkadaşlardan tavsiyelere ihtiyacım var1:arazide çekme karavanla zorluk yaşarmıyım 2:uzun yolu zomudur 3:eşim ben ve10 ve diğeri 2 yaşında iki cocukla en küçük karavan ne ölçüde olmalı(çadır hayatına alışkınız) her türlü yardıma açığım teşekkürler.

bunu tavsiye ederim,yeni aldım,başoğlu caretta , araba hissetmiyor bile,bozuk yollardan göllerin dibine kadar inebiliyorum 2. elini 4400 e aldım, tabi 2 kişi içerde 2 kişi çadırında yatıyo

crtta2_b.jpg

tanju abi üniversitelerin otomotiv veya makina bölümlerine git arazide ve normal yolda kullanmak üzere çeki demirine ek yaylı bir sitem yapmak istediğini söyle onlar sana kolay bir yolunu anlatır veya birkaç teorik fikir verebilir. sende edindiğin bilgilere göre birşeyler yaparsın. edindiğin bilgleri burada paylaşırsan başka değişik teorik bilgiler ortaya atılır. hem senin kafanda şekillenir hemde burada paylaştığın bilgiler başkalarınında işine yarayabilir. sonuçta bu iş ayrodinamiğe bağlı bir iş garantisi olmaz ama buradan bilgi toplayanlar için yol gösterici olabilir.

saygılarımla ufuk ünal

Bu topiği nerdeyse unutmuşum bende ama arazi aracı ve çekme karavan hayali hala bitmedi.Araştırmaya ve hayal kurmaya devam.
2 yıldır ww camper tarzı bir araçla yola devam ediyorum .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR