Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tango Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 31,592
Ynt: Arazi Koşullarında Kullanabileceğim Çekme Karavan Tavsiyeleriniz?

Arkadaşlar boş verin moral bozmayı, orada detayları çok güzel anlatmışlar. İmalatınızın her aşamasında ansiklopedik bir kaynak artık elinizin altında. Onlar sadece para kazanmak için üretiyorlar, oysa siz yaptığınız işe sevginizi ve ruhunuzu veriyorsunuz (Kameravan'da olduğu gibi...)

Etiketler

Abiler teknoloji ayrı birşey tabi fakat bizim kendi imkanlarımızla yaptığımız karavanın tadı başka bunu ben yaptım diyebiliyorum ve gururlanıyorum kimsenin malında gözümüz yok şükür bir an olsun silkelendim dur Yusuf sen ne yapıyorsun dedim kendime bu sevdaya başladığımda içine bir yatak olan koltuk,çekyat tarzı birşey koyarım bir tanede mutfak ünitesi yaparım üçbeş parçada eşya alır yola çıkarım diyordum amaç kamp yapmaktır araç sadece araçtır :D şimdi ise çevremde gören herkesin hayretle çok gülelllllllll bunu senmi yaptınnnnnnnnnnn inanmıyorummmmmmmmmm dediği karavanım var çok şükür,daha tamamlamasakda ben kalkıp kendimi avrupanın en büyük karavan üreticisi ile kıyaslıyorum :D

Yok ben Kameravan'ımdan memnunum benimde elimde o imkanlar olsa bende ona yakın birşeyler çıkartabilirdim sanırım ;)

Emin olun o hayranlıkla izlediğiniz teknolojiler gökten zembille inmedi. Başlangıçta onlar da bizim gibiydi. Ne var ki teknolojiyle birlikte kamp-karavan kültürleri de gelişti. Diğer tüm konularda olduğu gibi. Aslında bizim işimiz daha kolay. Çözüm basit. Teknolojiyi ithal etmek. Bunu yapabilecek güce de sahibiz. Bu teknolojiye sahip bir karavan fabrikası kurmak tam entegre bir tekstil fabrikası kurmaktan daha mı külfetli sanıyorsunuz? Elbette hayır. Ancak kamp-karavan kültürümüz olmadığı için iç piyasada talep sınırlı olacaktır. Böyle bir tesis kurulduğunda ihracata çalışmak zorundadır. İç talebi yaratmak için de kamp-karavan kültürü yaygınlaştırılmalıdır. Sorun yalnızca kültür değil kişi başına düşen milli gelir bellidir, biz fakir bir ülkeyiz, halkımız açtır, emekli şu kadar aylık alıyor, asgari ücretli bu kadar vs. edebiyatı yapmasın kimse. Elbette gerçekten ay sonunu zor getiren, kredi borcunu ödeyemeyen, belki de aç yatan yüzbinler var ülkemizde. Herkes çok zengin ortalık güllük gülistanlık diyecek değilim ama sokaklar 36 ay-48 ay taksitlerle alınmış son model otomobillerden geçilmiyor. Yazlık beldelerimiz kutu kutu betonarme yazlıklarla dolup taşıyor. %10 kdv indirimi oldu diye son iki yılın stoğu olan otomobiller iki günde tükeniyor. Üstelik ekonomik kriz var...Orta gelirli bir ailenin 10-15 bin liralık bir standart otomobil ve arkasına takacağı bir o kadarlık çekme karavana sahip olması 40bin liralık hondaya, pejoya binmesinden daha mı zordur? Anlayabilmiş değilim.

Hahh tam ıste oyle ..... agzın bal yesın sevgılı cım kardesım. uc otuz paraya gıysı satacagız dıye dunya makıne techızat getırtılıyor yurt dısından . ustune ustluk her bır makınenın basına bır de personel . belkı kurulum asamasında daha bır malıyetlı olabılır fakat o kadar personel gerekecegını sanmıyorum. goruldugu gıbı sıstemın yan sanayısı kurulmus ve paketlenmıs yedek apartlar halıne getırılmıs . sok tak bırlestır koy tır ın ustune gıtsın. onlar bu yonde tesvıkte bulunmuslar mı kı ( hukumetlerın karavan kulturune tanıyacakları elverıslılıkten dem vurarak) bızler karavan kulturune bu kadar sırt cevırmısız.
tesbıtlerıne katılıyorum sevgılı cem soyledıklerının hepsıne katılıyorum
hosca kalın..

Türkiye'de çekme karavanlar malesef sadece kampyeri aracı olarak imal edilmekte.Sık kulanıp gezeyim derseniz kesinlikle butür kulanan birisinin önerilerine kulak verin derim.(Doğan Bey'in başından geçenler örneğin.)Üreticiler adamına göre muamele yapmayı tercih ederler genelde.

yapılan karavanlar mükemmel benim ilgimi çeken yan duvarların tavanla birleştirilmesinde yapılan işçilik
mükemmel esneme yapıp su alması imkansız gibi görünüyor.birde aklıma takılan en az salınım ve hareket
makas sistemindemi torsiyondamı oluyor acaba.arazide yüksek ve az sallanması önemli bence birde tavan fiber olacak gerisi detay bana göre.

Torsiyonda salınım daha az oluyor ekstra birde amortisör taktırırsanız daha şık oluyor.Yanların polyester olması 30-40 kg ağırlık yapar ama yalıtım ve boya sorunu en aza indirgenir.

sçal' Alıntı:
Torsiyonda salınım daha az oluyor ekstra birde amortisör taktırırsanız daha şık oluyor.Yanların polyester olması 30-40 kg ağırlık yapar ama yalıtım ve boya sorunu en aza indirgenir.
Serdar bey aramıza hoş geldiniz bize kendinizi ve karavanınızı tanıtır mısınız? Aramızda römork karavan tecrübesi olan çok fazla kişi yok. Bildiğimiz kadarıyla sn.Doğan Böncü'nün karvanı römork, sizlerin tecrübeleri bizlere ışık tutacaktır...

Haşmet Bey Selam
Öncelikle karşılama nezaketinize teşekkür ederim.İzmit'te ikamet etmekteyim.Öğretmenim.Yıllardır doğada geçirdiğim zamanımı 3yıldır karavanımla(tabiki + 3 kişide beraberimde)geçirmekteyim.Kendi zevkim ve imkanlarıma göre yaptırdığım 4 kişilik 4.60 erba yapımı karavanım var.Doğan Böncü'nün katkısı asla göz ardı edilemez.(Kendisi gerçekten yetenekli,alçak gönüllü ve tecrübelidir.)İnsanlarla ve doğayla uğraşmak hoşuma gidiyor, şükür her ikisini de yapabilmekteyim.

Sayın Sçal aramıza hoş geldiniz,İzmitte liseyi okudum çok sevdiğim bir şehirdir çokca akraba ve arkadaş var fırsat buldukça gelirim İzmit'e hatta geçen sene kefken dikili tarafında tarla bile almaya kalktım ama 2b arazisi olduğu için girmek istemedim,eğer olurda gelebilirsem sizinle tanışıp tecrübelerinizdende faydalanmak isterim.

sçal' Alıntı:
Haşmet Bey Selam
Öncelikle karşılama nezaketinize teşekkür ederim.İzmit'te ikamet etmekteyim.Öğretmenim.Yıllardır doğada geçirdiğim zamanımı 3yıldır karavanımla(tabiki + 3 kişide beraberimde)geçirmekteyim.Kendi zevkim ve imkanlarıma göre yaptırdığım 4 kişilik 4.60 erba yapımı karavanım var.Doğan Böncü'nün katkısı asla göz ardı edilemez.(Kendisi gerçekten yetenekli,alçak gönüllü ve tecrübelidir.)İnsanlarla ve doğayla uğraşmak hoşuma gidiyor, şükür her ikisini de yapabilmekteyim.

Serdar'cım güzel sözlerin için teşekkür ederim.

Bu arada Serdar Bey karavan forumları aracılığıyl tanışığımız ve beraber karavanla tatil yapma imkanı bulduğumuz ve çok sevdiğimiz bir arkadaşımızdır. 2 yıldır ailecek beraber olmaktan keyif aldık ve bu yıl da yine planlar yapıyoruz. Umarım bu forum da tüm karavancılar arasında böyle dostluklara vesile olur.

Serdar kendi karavanını yapan arkadaşlarınki kadar heyecanlı(!) :D olmayacağını bilsek de, faydalı olmasını umarak bizler de karavanlarımızı ve çekmek için kullandığımız araçlarımızı tanıtabiliriz belki.

Herkese selamlar

Doğan Böncü

Sayın Yaybek
Teşekkür ederim.Aslen güneyliyim ama burada gizemli bir şeyler var sanki.Bu şehir 15 yılımı aldı ama ayrılamadım .Akdeniz'i özledim mi Kepe'ye ,Karadenizi özledim mi Yuvacık'a(en favori yerimdir)metropol dedimmi İst ve Bursa,doğuyu özledim mi Kartepeye giderim.İzmit'e uğrayan herkese yardımcı olmaktan,tanışmaktan memnun olurum.
Bu arada çalışmalarınızı epeydir sessizce takip ediyorum.Tebrik ederim.Kıskandım doğrusu...Buyıl başında ben de camper le niyeti bozmuştum.Ç.karavanla kış gezileri gerçekten zor.Tamam yazın avantajları gerçekten daha fazla ama kış geldi mi hele birde çaılşma temposu gerçekten camper aranıyor.Yaz geldi artık şimdi ç karavanın değeri bana göre dahada arttı bir dahaki kışa kadar.(Bütün karavanların amacına göre artı ve eksileri vardır,önemli olan ihtiyacın karşılanması)

SERDAR bey çekme karavanda en çok zorlandığınız yanı nedir acaba maliyeti en düşük olduğu için bende düşünüyorum ama karasızım deneyimlerinizden yararlanmak isterim teşekkürler.

dogan124' Alıntı:
Sayın Kayıpşehir,

Karavanların duvarlarının imalatı için bir kaç yöntem ve malzeme var.

Birincisi Can karavanın bir dönem yaptığı gibi saç profilden iskelet oluşturup iki taraftan konraplak ile kaplamak şeklinde. Kontraplak arasında kalan profillerden kalan boşluklara da strafor koyuluyor. Daha sonra dış yüzeyi gofrajlı (pütürlü şekillendirilmiş) aliminyum ile kaplanıyor. İç kısımlar ise duvar kağıdı ya da benzer malzeme ile kaplanıyor.

İkinci ve yaygın olan yöntemde ise demir profillerin yerini ahşap çıtalar alıyor. Önce çıtalardan yerde iskelet hazırlanıyor. Daha sonra araları yine strafor ile dolduruluyor. Bu yapı yine 2 kontraplak arasına yerleştiriliyor. Dış yüzeyde ilave olarak yine aliminyum ya da polyester malzeme de eklennip tüm katlar arasına da yapıştırıcı sülmek kaydıyla oluşan kompozit yapı sıcak ve basınç altında sıkıştırılıyor. Sonuçta sandviç yapı denen duvar elemanları oluşuyor.

Bu iki tip duvarı da tekmeyle kırıp açmak o kadar kolay bir iş değil. Zaten duvarlardan önce pleksiglas camlar daha zayıf nokta. Ancak bunlar kötü senaryolar. Bu tip olayları düşünürsek evden çıkmamamız gerekir. Güvenliği önemsiyorsanız alınabilecek bazı pasif yöntemler olabilir. Aktif yöntemler de var tabi. En pratiği benzer ortamlarda kullandığımız çadırları düşünün ve onunla karşılaştırın. Karavanın içinde kendinizi çok daha güvende hissedersiniz.

Karavan imalatıyla ilgili güzel bir video var. İsveçli Kabe firmasının tanıtım sayfasında yer alıyor. Duvarların ve tüm karavanın oluşumu çok güzel anlatılıyor.

http://www.kabe.se/226/7755/1/f4559ae9-89aa-4f46-a068-49076213978a

Selamlar,

Doğan Böncü

sayin dogan boncu bu aciklayici ve degerli bilgileriniz icin cok tesekkurler gercekten cok aydinlatici oldu buyuk olcude bilgi sahibi oldum elinize saglik saygilarimla..

Tanju Bey
Ç karavan maliyet,vergi,ruhsat(hele yeni yasaya göre), genişlik konusunda daha avantajlı.Yazın karavanınızı kampa veya uygun bir yere parkedip yerleştikten sonra herhangi bir ihtiyacınız oldumu veya gezmeK istediğinizde aracınızla özgürsünüz(Birçok kez mkaravancı arkadaşların şehirdeki ihtiyaçlarını ben karşılamışımdır).Döndüğünüzde düzeniniz hazır.Eşyalarınız pratik ve heran toparlanmaya hazır oldumu fazla zamanda kaybetmezsiniz.( Ama moto karavanlara göre asla hızlı davranamazsınız.)Donanım konusundada yaşam aküsü,invertör ,redresör vb şeylerle kampdan bağımsız yaşayabilirsiniz.
Dezavantajları ise istediğiniz araziye rahatlıkla girip çıkamazsınız.Yol daha uzun sürer ve yorucu olur.İçinde insan taşıyamazsınız.Kışın kar yağdımı vb hava koşullarında istediğiniz yere gidemeyebilirsiniz.Kafamı karıştıran bunlar.Ama ç karavan dışında bir tercihte bulunsam camperi tercih ederdim.Belki iç hacmi dar olur fakat alkovanlılar daha hantal ve güvensiz geliyor bana.İçinde insan taşıyorsunuz.Başınıza bir kaza gelse sonuçta sunta ve strafor ne kadar güvenli olur?Ama camperin kasasını bozmuyorsunuz.Bir araç imal edilirken en küçük detayına kadar defalarca test edilir bilirsiniz.Ama bizim imalatlar biraz eşeği saldım çayıra mevlam kayıra misali.
Lütfen yanlış anlaşılmasın söylediklerim kendi düşüncelerim.Başkasına göre tabiki farklılıkgösterebilir.

Arazide gezmek ve iki kisiyi cok uzun olmamak kaydiyla barindiracak
tek arac land 110 defender ambulans kasadir.
Ben karavanla arazi aracini bu aracta birlestirdim.
Yasal islemler cok sIkIntI yaratsada cok memnunum.
Dez avantajlari yok mu? Bence var.
1-cok agir camurda normal 110 gore daha cabuk batarsiniz. Agirligin fazla olmasi sebebiyle.
2-normal 110 gore ara hizlanmalar zayif kalir.

Avantajlari:
Aslinda cok
Agirligin verdigi avantajla normal 110 patinaj yaptigi yerde patinaj yapmazsiniz.
Yaklasma acisinda bir sorun yok. Suana kadar sorun yasamadim uzaklasma acisi daha azdir.
Dagda tasta iki kisi guvenli bir sekilde konaklarsiniz.
Daglik bolgede tekbir cadirla konaklama biraz risklidir.
Cadir icinde disardan gelebilecek tehlikeyi cok gec farkedersiniz.
Bunda gec farketseniz bile kendinizi savunacak vaktiniz mutlaka olur.
Tv dolap ocak lavabo vebosta(orjinal)iki kisilik yatak bunlarin hepsini sigdirabilirsiniz.
Eger kisi sayisi fazla ise uste cadir veya kapali bir romorku cok rahat cekersiniz.
Frenleme ve cekme sorunu yasamazsiniz.
Suan yarim kalan haziran ortasi gibi bitirmeyi dusundugum 200x180x180 kapali romorkumu 110 ambulans kasa def arakasina takmayi dusunuyorum.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,675
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR