Arkadaşlar Aselsan, Midland, Cobra PMR aldım şehir içinde mesafesi 500m ve kimseyle konuşamazsınız, uzun yolculuklarda iki araç gidiyorsanız %80-90 çok zevkli bir olay. Ancak araçlar arasındaki mesafe açıldığında bağlantı kopuyor. Amerika'dan Cobra LI serisi getirtmiştim o cihazlar bizim PMR'larda daha yakışıklı daha ciddi duruyor elde, telsiz havası var oyuncak değil, yuvarlak hatlardan nefret ederim telsizde bu cihazlar açık alanda 27 km diyor kitapçıkta denedim yumaşak tepeleri olan bir bölgede tepe yükseklikleri 15 m ve en fazla 4 km çekiyor...Amerikan Cobra PMR larıda sattım o yüzden bu defa Midland Alan 42 multi CB el telsizi aldım. CB kanalları istanbul'un göbeğinde olmama rağmen boş malesef araç anteni taktım nafile bangır bangır dilediğim gibi konuşamadım. En son bir arkadaşla balık avına gittik bir başka arkadaş telefon açtı bende geliyorum dedi. Telsizleri test edelim bu bahaneyle dedik 32.kanalda beklemedeyim dedim. E-6 yolu boyunca İstanbul'dan çıkan arkadaş bana yol boyu çağrı atarak geldi. Ben Çatalca/Büyükçekmece gölü kenarında kanalda bir cızırtı duymak için bekledim (ikimizde de araç anteni var dikkatinizi çekerim 5 watt çıkış yapıyoruz) en sonunda arkadaşın sesini duydum nihayet ama onu sesini duyduğumda 1,5km den aracınıda gördüm ve benim için CB devri kapandı... Şimdi amatör lisansı almayı ve amatör telsize geçmeyi (yaesu vx-3 mesela) düşünüyorum eğer onlarda da aradığımı bulamazsam uslu uslu bir Iphone 4 alacağım ve çok sevdiğim telsiz hevesime nokta koyacağım... Diyeceğim bu aletlere para verirken beklentilerinizi de iyi belirleyin... Bana şunu sorabilirsiniz senin beklentin nedir diye..bence böyle bir alet en azından araç antenleriyle her hava koşulunda %80 15-20 km konuşabilmeli yoksa iş havanın suyun keyfiyetine kalıyorsa boşuna masraf... CB telsizim el telsizi olmasına rağmen, araç antenim potatif mıknatıslı olmasına rağmen torpidodan çıkarıp bağlamaya hevesim kalmadı..kanallarda kimse yok, takozla çıkanı duysan cevap versen mesajın gitmiyor. sök tak bağla, görende vay vay adamda ne araç var konuşuyor sanıyor... bilmiyorum hayal kırıklığı yani... ama yinede diyorum benim en sevdiğim alet telsizler..