Araçlarımızdaki ve evlerimizdeki CBleri sürekli açık tutalım.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jimny_Mehmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,315
Ynt: Araçlarımızdaki ve evlerimizdeki CBleri sürekli açık tutalım.

CB de herkesin telsizi olması güzel bir şey ülkemiz deprem ülkesi bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz unutmayın ki Japonya'nın %25'i amatör telsizci
73's

Etiketler

arkadaslar merhaba cin shenzendeyim

malum burasi elektronik cenneti telsizlere baktim bugun ama pek bilgim olmadigi icin karar veremedim el telsizi almak istiyorum marka model veya fm bandimi cb bandmi bilgi veririseniz cok seviniirm selamlar

sabri yucel' Alıntı:
arkadaslar merhaba cin shenzendeyim

malum burasi elektronik cenneti telsizlere baktim bugun ama pek bilgim olmadigi icin karar veremedim el telsizi almak istiyorum marka model veya fm bandimi cb bandmi bilgi veririseniz cok seviniirm selamlar
YAESU ft 857 d alın mümkünse iki tane alın birine ben talibim çoktandır bende çine giden bir arkadaş arıyordum iyi oldu amatör belgeniz varmı?

valla ben telsizden hiç anlamam.anlayan arkadaşlar ii bir marka önersin bir tanede bana alsınlar.ücreti neyse gönderelim.telsiz kullanmaya bende başlıyayım :D saygılarımla

iyi bir marka aramanıza gerek yok, aselsan cobra alın fiyatı 100 TL işinizi görür araçta kullanacaksanız... Yada midland 48 plus multi de olabilir iyi birşey derseniz...

selimsani' Alıntı:
iyi bir marka aramanıza gerek yok, aselsan cobra alın fiyatı 100 TL işinizi görür araçta kullanacaksanız... Yada midland 48 plus multi de olabilir iyi birşey derseniz...

ben aracımda da kullanmak istiyorum .aselsan cobrayı öneren olmuştu.araçta kullanabiliyormuyuz.saygılarımla

Cevaplar icin tesekkur ederim ;) ilk fırsatta bakacağım getirebilirsem 4 tane alacağım selamlar

Arkadaşlar Aselsan, Midland, Cobra PMR aldım şehir içinde mesafesi 500m ve kimseyle konuşamazsınız, uzun yolculuklarda iki araç gidiyorsanız %80-90 çok zevkli bir olay. Ancak araçlar arasındaki mesafe açıldığında bağlantı kopuyor. Amerika'dan Cobra LI serisi getirtmiştim o cihazlar bizim PMR'larda daha yakışıklı daha ciddi duruyor elde, telsiz havası var oyuncak değil, yuvarlak hatlardan nefret ederim telsizde bu cihazlar açık alanda 27 km diyor kitapçıkta denedim yumaşak tepeleri olan bir bölgede tepe yükseklikleri 15 m ve en fazla 4 km çekiyor...Amerikan Cobra PMR larıda sattım o yüzden bu defa Midland Alan 42 multi CB el telsizi aldım. CB kanalları istanbul'un göbeğinde olmama rağmen boş malesef araç anteni taktım nafile bangır bangır dilediğim gibi konuşamadım. En son bir arkadaşla balık avına gittik bir başka arkadaş telefon açtı bende geliyorum dedi. Telsizleri test edelim bu bahaneyle dedik 32.kanalda beklemedeyim dedim. E-6 yolu boyunca İstanbul'dan çıkan arkadaş bana yol boyu çağrı atarak geldi. Ben Çatalca/Büyükçekmece gölü kenarında kanalda bir cızırtı duymak için bekledim (ikimizde de araç anteni var dikkatinizi çekerim 5 watt çıkış yapıyoruz) en sonunda arkadaşın sesini duydum nihayet ama onu sesini duyduğumda 1,5km den aracınıda gördüm ve benim için CB devri kapandı... Şimdi amatör lisansı almayı ve amatör telsize geçmeyi (yaesu vx-3 mesela) düşünüyorum eğer onlarda da aradığımı bulamazsam uslu uslu bir Iphone 4 alacağım ve çok sevdiğim telsiz hevesime nokta koyacağım... Diyeceğim bu aletlere para verirken beklentilerinizi de iyi belirleyin... Bana şunu sorabilirsiniz senin beklentin nedir diye..bence böyle bir alet en azından araç antenleriyle her hava koşulunda %80 15-20 km konuşabilmeli yoksa iş havanın suyun keyfiyetine kalıyorsa boşuna masraf... CB telsizim el telsizi olmasına rağmen, araç antenim potatif mıknatıslı olmasına rağmen torpidodan çıkarıp bağlamaya hevesim kalmadı..kanallarda kimse yok, takozla çıkanı duysan cevap versen mesajın gitmiyor. sök tak bağla, görende vay vay adamda ne araç var konuşuyor sanıyor... bilmiyorum hayal kırıklığı yani... ama yinede diyorum benim en sevdiğim alet telsizler..

selimsani' Alıntı:
selim midland sabit monteli telsiz degilmi ben de telsiz istiyorum hatta aselsanın cobra975 modelini almayı düşünüyorum amacım arazide konvoy içi konuşmak saadece.işe yararmı ne dersin bilgin var mı acaba yoksa dedikleri gibi 500 metre mesafesi mi var engelli arazide

sabri yucel' Alıntı:
Cevaplar icin tesekkur ederim ;) ilk fırsatta bakacağım getirebilirsem 4 tane alacağım selamlar
kutularını değiştir oyuncak kutusuna koy gümrükte sıkıntı olmasın

JUNİOR' Alıntı:
selim midland sabit monteli telsiz degilmi ben de telsiz istiyorum hatta aselsanın cobra975 modelini almayı düşünüyorum amacım arazide konvoy içi konuşmak saadece.işe yararmı ne dersin bilgin var mı acaba yoksa dedikleri gibi 500 metre mesafesi mi var engelli arazide
motorola xtni ile rahat edersiniz

kaan güzel' Alıntı:
CB de herkesin telsizi olması güzel bir şey ülkemiz deprem ülkesi bunun bilincinde olarak hareket etmeliyiz unutmayın ki Japonya'nın %25'i amatör telsizci
73's
size katılıyorum telsiz kullanmanın özendirilmesi gerek sakarya depreminde telsizler hariç haberleşme tamamen durmuştu ankaradaki başbakan bile haber alamamıştı

küçük ağa' Alıntı:
motorola xtni ile rahat edersiniz
bu kullandıgınız bir alet mi detay verirmisiniz yani genel olarak herkesle konuşabilinir mi. arazide veya konvoyda

JUNİOR' Alıntı:
bu kullandıgınız bir alet mi detay verirmisiniz yani genel olarak herkesle konuşabilinir mi. arazide veya konvoyda
evet şu an kullanımda grup olarak almıştık tahmin ediyorum 20 tane idi cb,Qwouxsun kg-uv6d var amatör

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.