Her ne kadar Defender sahibi olmasam da şu aralar çoğu zamanımı yarışmayı planlamış olduğumuz Defender 90 ile ilgili araştırma ve sanayide hemen her gün inceleme fırsatı bulduğum birer ikişer yükseltilen LR'ler ile geçiriyorum.
Vinciniz uzun süre su altında kaldıysa çalıştırmak (bir miktar açıp toplamak) içinin kurumasını sağlar.
Her ne kadar vinç izolasyonlu olsada içine su alma ihtimali var.
Bir de vincin açılıp senede bir bakımının yapılmasını tavsiye ediyor ustalar.
Difransiyel tahliyesi konusunda arkadaşımın aracında snorkelin tepe noktasına kadar hat çekildi.

;D
Biraz abartı gibi gelse de hazırlık olarak yapalım dedik. Trophy tarzı etkinliklerde motor kaputu üst seviyesine kadar suya giriliyor bazen.
Sizin lastiklerinizin çapı 31.7 inç, MT lastikte 235/85/16 ebatı 32'yi bulur. Zaten zamanında Otokar 7.50/16 (31-31.5), yenilerde 235/85/16 ile standart olarak piyasaya sürdü.
http://www.bfgoodrichtires.com/specs/all-terrain-t-a-ko/44.html
Ben de Nejat gibi kilit tavsiyesindeyim. Ama ön ve arkada vinç ağırlığı aracı çok çökerttiyse yükseltme işine öncelik verebilirsiniz.
Konuyla ilgili Bearmach kataloğu'nu pdf olarak inceleyip yay ve amortisör, tercihen ön heavy duty rot kolu ve burçların seçimi sonrasında Hüma Oto ve Kayalar Oto'dan fiyat alabilirsiniz. Yüksek dayanımlı rot kolu sayesinde araziden çıktıktan sonra rot ayarı kolay kolay bozulmayacak.
2'' kitin en iyi yanı aracın difransiyeli tutan kollarında ve şaft'da değişime gerksinim duyulmaması.
Yükseltme sonrası karın açısında düzelmenin yanında amortisör hareket mesafesinin artması artikülasyonuda arttıracak.
Aklımdan geçen bir kaç şeyi paylaşayım dedim.