Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,538

Ynt: Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

33" den büyük lastik takmayacaksan, yükseltme sadece karın açısının iyileşmesini sağlayacak ve başkaca bir avantajı olmayacak.

Önemli olan tekerleklerini büyüterek diferansiyelin yerden yüksekliğini arttırmak. Böylece daha derin kanallardan takılmadan geçebilirsin.
Standart hali ile 33" e kadar lastik kullanabilirsin (Puma motor h,iç zorlanmayacaktır). Daha büyük lastik için yükseltme+spacer uygulamasına ilave başka değişikliklerde yapman gerekir ki harcayacağın para ile karşılığında alacağın arasındaki oran biraz yüksek. Ben olsam öncelikle 33" ve agresif desenli bir MT lastik ile aracı dener ve sadece yay+amortisör ile 2" yükseltme yapardım. Bu konfigürasyon oldukca düşük maaliyet ve ciddi bir performans sunuyor.

yunus bager' Alıntı:
sen ne yapmak istediğine karar ver gerisi kolay hallederiz :smiley:Yavvv bilmeyenler olur belki diye yazdım :smiley:

Abi birazcık yükselsin istiyorum :smiley: 4 cm'de işimi görür. Ama spacermış, viraj denge çubuğuymuş. Ben birazda bu aleti araba gibi kullanıyorum. Virajlarda iş açmasın sonra başıma :smiley: Bu arada bu gün şöyle bir nane yedim...

Yarın sanayide bakım işleri var...

Resize of DSC07725.jpg

sword7' Alıntı:
1 inch 25.4 mm'se 2 inch 5.8 cm yapar işte... :D

2" = 5,08 cm

sword7' Alıntı:
Abi birazcık yükselsin istiyorum :smiley: 4 cm'de işimi görür. Ama spacermış, viraj denge çubuğuymuş. Ben birazda bu aleti araba gibi kullanıyorum. Virajlarda iş açmasın sonra başıma :smiley: Bu arada bu gün şöyle bir nane yedim...

Yarın sanayide bakım işleri var...

Arka diff kilit yok mu? Eğer yoksa yükseltmeden önce arkaya Detroit taktır derim.

nkurtkaya' Alıntı:
33" den büyük lastik takmayacaksan, yükseltme sadece karın açısının iyileşmesini sağlayacak ve başkaca bir avantajı olmayacak.

Önemli olan tekerleklerini büyüterek diferansiyelin yerden yüksekliğini arttırmak. Böylece daha derin kanallardan takılmadan geçebilirsin.
Standart hali ile 33" e kadar lastik kullanabilirsin (Puma motor h,iç zorlanmayacaktır). Daha büyük lastik için yükseltme+spacer uygulamasına ilave başka değişikliklerde yapman gerekir ki harcayacağın para ile karşılığında alacağın arasındaki oran biraz yüksek. Ben olsam öncelikle 33" ve agresif desenli bir MT lastik ile aracı dener ve sadece yay+amortisör ile 2" yükseltme yapardım. Bu konfigürasyon oldukca düşük maaliyet ve ciddi bir performans sunuyor.

Teşekkür ederim bilgiler için Nejat abi.Yükseltme 235 85 16 BF at'lerle kötü durur mu ki? Hemlastik hem yükseltme şimdilik oldukça tuzlu...

nkurtkaya' Alıntı:
2" = 5,08 cm

Arka diff kilit yok mu? Eğer yoksa yükseltmeden önce arkaya Detroit taktır derim.

Arkada dif yok maalesef. Bu işlemler için biraz zamana ihtiyacım var o zaman. Malum motor oldukça yordu beni...

sword7' Alıntı:
Teşekkür ederim bilgiler için Nejat abi.Yükseltme 235 85 16 BF at'lerle kötü durur mu ki? Hemlastik hem yükseltme şimdilik oldukça tuzlu...

235/85/16 (31") lastik 2" yükseltilmiş Defender'da küçük görünüyor.

Önce lastik değiştir, gerekirse sonra yükselt. Ama hepsinden evvel Detroit taktır. O zaman farkı göreceksin :smiley:

Bu arada suyun içinde 10 dk kalan vinç hasar görür mü? Mazot deposu ve arka diferansiyel de suyun içindeydi. Diferansiyel de kesin su vardır da, mazot deposu ve vinç için endişeleniyorum açıkçası...

33" den büyük lastik takarsan arazi oranını 1,22 den eski haline 1,667 ye çevirmen gerekir

nkurtkaya' Alıntı:
235/85/16 (31") lastik 2" yükseltilmiş Defender'da küçük görünüyor.

Önce lastik değiştir, gerekirse sonra yükselt. Ama hepsinden evvel Detroit taktır. O zaman farkı göreceksin :smiley:

Lastiklerle daha 5 bin km yapmadım :eek: Keşke acele etmeseymişim lastik için. İlk olarak Dif lock düşüneyim o zaman, ondan sonra gerisini hallederiz...

sword7' Alıntı:
Bu arada suyun içinde 10 dk kalan vinç hasar görür mü? Mazot deposu ve arka diferansiyel de suyun içindeydi. Diferansiyel de kesin su vardır da, mazot deposu ve vinç için endişeleniyorum açıkçası...

Vinçte sıkıntı olacağını sanmam. Keza mazot deposunda da, lakin diferansiyelin su almış olması ihtimali baki. Diferansiyel havalandırmalarını yukarı aldırmak lazım, ben de daha bunu yaptıramadım. Değişik seferlerde de suyun içinde kaldım, hem de daha uzun süre. Ama hiiiç bakım yaptırmadım :smiley:

Eğer tuzlu suya girdiysen mutlaka iyi bir alt yıkama yaptırmanı tavsiye ederim.

sword7' Alıntı:
Arka diferansiyel tahliye bortumu varsa diferansiyele su girmez
Mazot depasunada bişey olmaz
Vince karışmam onuda sen düşün :smiley:

sword7' Alıntı:
Lastiklerle daha 5 bin km yapmadım :eek: Keşke acele etmeseymişim lastik için. İlk olarak Dif lock düşüneyim o zaman, ondan sonra gerisini hallederiz...

BF AT lastiklerin çok uygun bir tercih ama. Çamur hariç, karda, yazın kuru zeminde, kumda çok başarılı. Zaten AT ve MT 2 takım lastik en ideal çözüm.
MT'leri günlük kullanmak çok can sıkıcı ve emniyetsiz.

nkurtkaya' Alıntı:
Vinçte sıkıntı olacağını sanmam. Keza mazot deposunda da, lakin diferansiyelin su almış olması ihtimali baki. Diferansiyel havalandıremalarını yukarı aldırmak lazım, ben de daha bunu yaptıramadım. Değişik seferlerde de suyun içinde kaldım, hem de daha uzun süre. Ama hiiiç bakım yaptırmadım :smiley:

Eğer tuzlu s ya girdiysen mutlaka iyi bir alt yıkama yaptırmanı tavsiye ederim.

Tuzlu su değildi, ön diferansiyelin havalandırma hortumu kaputun altına kadar geliyor, fakat arkanın ki en fazla mazot deposunun üstüne kadar geldi, haliyle orası da suyun içindeydi :smiley:

sword7' Alıntı:
33 yeter abi fazlasıyla. O da allah bilir 1.44 oran ister :D

Benim lastikler 8,25x16 (33") ama oran nedir bilmiyorum.

93 model 2.5 benzinlilerin standart oranını bilen var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.