Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 53
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,582
Ynt: Aracımı Yükseltmek İstiyorum!

yunus bager' Alıntı:
Arka diferansiyel tahliye bortumu varsa diferansiyele su girmez
Mazot depasunada bişey olmaz
Vince karışmam onuda sen düşün :smiley:

Mazot deposunda sorun yoksa tek sıkıntı vinç, birazdan inip deneyeyim bari çalışıyor mu merak ettim :D Bu vince ne gibi bir bakım yapabilirim...

nkurtkaya' Alıntı:
Vinçte sıkıntı olacağını sanmam. Keza mazot deposunda da, lakin diferansiyelin su almış olması ihtimali baki. Diferansiyel havalandırmalarını yukarı aldırmak lazım, ben de daha bunu yaptıramadım. Değişik seferlerde de suyun içinde kaldım, hem de daha uzun süre. Ama hiiiç bakım yaptırmadım :smiley:

Eğer tuzlu s ya girdiysen mutlaka iyi bir alt yıkama yaptırmanı tavsiye ederim.
Nejat abi sen sürekli aracı kullandığın için tuslu yada tuzsuz su :smiley: şimdilik bir sıkıntı vermez ama aracı birkaç hafta kullanma o zaman yandın demektir :smiley: karıncalanma başlar bilyeleri değişmen gerekir biran önce tahliyeyi yaptır ve diferansiyel yağını değiş derim

nkurtkaya' Alıntı:
Benim lastikler 8,25x16 (33") ama oran nedir bilmiyorum.

93 model 2.5 benzinlilerin standart oranını bilen var mı?

1.67 mi 1.66 mı öyle olması gerekli sanırım...

yunus bager' Alıntı:
Nejat abi sen sürekli aracı kullandığın için tuslu yada tuzsuz su :smiley: şimdilik bir sıkıntı vermez ama aracı birkaç hafta kullanma o zaman yandın demektir :smiley: karıncalanma başlar bilyeleri değişmen gerekir biran önce tahliyeyi yaptır ve diferansiyel yağını değiş derim

Zaten bakıma girecek, tüm yağları filtreleri vs...

sword7' Alıntı:
Tuzlu su değildi, ön diferansiyelin havalandırma hortumu kaputun altına kadar geliyor, fakat arkanın ki en fazla mazot deposunun üstüne kadar geldi, haliyle orası da suyun içindeydi :smiley:
Nejat için yazdıklarım senin içinde geçerli o zaman nedir yav bir hortumla geçiremiyormusun kaputun altına kadar :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Nejat için yazdıklarım senin içinde geçerli o zaman nedir yav bir hortumla geçiremiyormusun kaputun altına kadar :smiley:

Abi o zaman 4 metre hortum lazım, oradan hava alır mı ki bu meret :D

sword7' Alıntı:
.... Bu vince ne gibi bir bakım yapabilirim...

Açıp içini temizler yağlar kaparsın. Tabii bir bilenin yapması daha uygun olur. Sonra da halatını düzgünce sararsın.

Bence sorun olmaz. Bizim vinçler sürekli suyun çamurun içinde. Yıkamada da basıyoruz suyu.

sword7' Alıntı:
Abi o zaman 4 metre hortum lazım, oradan hava alır mı ki bu meret :D
Dalarken kullandığın snorkerle karıştırma :smiley: almaz olurmu hava almıyor zate içerde oluşan yağ buharı dışarıya çıkması için

Vinç çalışmıyor :( Gerçi motoru taktıktan sonra hiç denemedik çalışıp çalışmadığını. Umarım elektrik bağlantılarında bir sorun vardır :-\

sword7' Alıntı:
Vinç çalışmıyor :( Gerçi motoru taktıktan sonra hiç denemedik çalışıp çalışmadığını. Umarım elektrik bağlantılarında bir sorun vardır :-\

Hiç ses gelmiyor mu? kumandaya basınca bir tık-tık sesi duyuyorsan vinçte sorun olabilir. hiç ses yoksa sorun kumanda da veya soketlerde olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR