Aracımı Takas Edeceğim. Bu araç Nasıl? (Disco)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan torhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,303

Etiketler
Ynt: disco yardım.

torhan' Alıntı:
antalyadaki aracı aldım arkadaşlar. şimdi iki sıkıntım var birincisi kapı fitilleri ölmüş. içeride bir rüzgar uğultusu var sormayın gitsin. bir de öndeki sunroofu silikonlamışlar su lıyor diye. yani kapı ve sunroof fitillerine ihtiyacım var acaba neden temin edebilirim ?

Hüma'nın bir sunroof'larla ilgili bir çözümü var. su alma işlemini kesin olarak çözüyorlar. herhangi bir işlem yapmadan görüşmenizde fayda var.

aracınızı da güle güle kullanın.

frontim de su alıyor du fakat onun tahliye delikleri tıknamıştı tozdan kirden. ben onu lavobo açıcı ve porçzö kullanarak açmıştım. :smiley: bunda satan illa conta ölü o yüzden silikonladım deyince direk aramaya koyuldum.

bu arada teşekkür ederim arkadaşlar. frontiden sonra sınıf atladım :smiley:

lastik boyutu standart 235 / 70 / 16 lastik arası mesafe bu. yükseltmeden mt lastik alacak olursam problemsiz kaç lastiğe kadar takabilirim buradan tahmin edilebilir mi ?

Görüntü0004.jpg

Görüntü0006.jpg

Aracınız hayırlı olsun.
Yükseltmeden takabileceğiniz lastik ebadı tahminen 245/70/16 olur. Zira ben aracıma yükseltmeden 245/75/16 taktığımda esnemelerde ve dönüşlerde sürtüyordu sonta 2" yükselttim sorun çözüldü. Zaten yükseltmeden 245/75/16 estetik olarak da güzel durmuyordu. Size fotosunu birazdan yollayacağım

peki 245 / 75 / 16 yerine herkes 235 / 85 /16 takıyor ya. ben taban genişliğini hiç beğenmiyorum bunun yerine 275 tabanlı bir lastik falan güzel durmuyor mu ?

Ynt: Aracımı Takas Edeceğim. Bu araç Nasıl? (Disco)

Sevgili dostum, sizin sorunuz "yükseltmeksizin takılabilecek max.ebad lastik idi. Siz herhalde yükseltme sonrasından bahsetmeye başladınız, zira söylediğiniz lastikler daha büyük çaplıdır. :smiley:

Lastik Çap (cm)
235*70*16 73,54
245*70*16 74,94
245*75*16 77,39
275*70*16 79,14
235*85*16 80,59

torhan' Alıntı:
peki 245 / 75 / 16 yerine herkes 235 / 85 /16 takıyor ya. ben taban genişliğini hiç beğenmiyorum bunun yerine 275 tabanlı bir lastik falan güzel durmuyor mu ?

bunun için bazı kıstaslar var:

- motor gücü ve aktarma organlarının yapısının ve dişli oranlarının uyumluluğu ve lastiği taşıyabilecek olması,
- tekerlek boşluğu ve çamurluğun genel yapısı içinde sığma sorunu olmaması,
- elinizdeki jantların kesit genişliğine uygun lastik seçimi,
- araç dururken ve hareket halinde iken; sağa - sola dönüşlerde iç aksamlara, arazi ortamında çamurluk tepesine sürtme yapmaması...
- aracın kullanım amacı: günlük asfalt, buzlu ortam, sulu çamur ise, geniş lastik tercih sebebi olmamalıdır.

geniş tabanlı lastikler çok yakıt tüketir ve süratte birim cm2'ye düşen ağırlığın azalması nedeniyle yanal kayma yapabilir.

ya aslında ben çok kararsızım. aracı yükseltmeli miyim yoksa böyle yeterli mi ? aracı çok zor koşullarda kullanmayacaksak standart yükskliği yeterli olur mu bunun kararını bir türlü veremedim halen...

eğer aracınızın şuanki lastiği iyi durumda ise, yükseltmeden de kullanabilirsiniz. eğer, lastik almanız mecburi ise, yükseltmeyi planlayıp ona uygun bir lastik ebadı seçmenizde maddiyat açısında fayda var.

evet ben de o yüzden kararsızım. lastikler daha yepyeni. idare etsem diyorum. mt lastik işini birkaç ay erteledim lastik alırken helezon ve amortisör de almak daha mantıklı herhalde. helezon ve amortisörleri yenileyince bu lastiklerle araç çok kötü durur sanırım.

Çok ağır koşullarda hard offroad yapmayacaksanız yükseltmeden ve orijinal ebat AT lastiklerle kullanabilirsiniz.
Modifikasyonun üst sınırı yok maalesef ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR