Aracımı Takas Edeceğim. Bu araç Nasıl? (Disco)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan torhan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 98
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,238
Ynt: Aracımı Takas Edeceğim. Bu araç Nasıl? (Disco)

Yükseldikçe araçların dengesi bozuluyor, daha çok sallanmaya başlıyor ve yol tutuş azalıyor.
Madem lastikler yeni, bir müddet bu şekilde kullanmak, sonrasında büyük ebada geçmekte fayda var.
Hem bu arada birkaç gezi yapmış olur, hangi ebadın sizin kullanım şeklinize daha uygun olduğuna kolayca karar verebilirsiniz.

Etiketler

evet çok haklısınız. öncelikle bu hafta sonu biraz aracla deneme yapmaya karar verdim. bakalım nerede sıkıntı yaşayacağız... fotolarını sizinle paylaşmaktan keyif duyacağım...

Standart bir disco arazi şartlarında düşündüğünüzün çok çok üstünde performans sergileyecektir, göreceksiniz :smiley:

biraz araziye çıkardım...

Görüntü0009.jpg

Görüntü0011.jpg

kesinlikle parça sıkıntınız olmaz bir çok kullanan dostlarımız istedikleri bütün parçaları buluyorlar ,orjinalinin yanında ,yan sanayisi bile var ,ve fiyatlarıda çok ucuz ,tabi hepsi değil ;) ;)

2000 model discovery 300 tdi bir aracım için 3 ay tavan dösemesi roll bar on silecek plastigi vede bir çok parça için beklemek zorunda kalmıstım parça fiyatlarıda çok yüksek

jnrjnr16' Alıntı:
2000 model discovery 300 tdi bir aracım için 3 ay tavan dösemesi roll bar on silecek plastigi vede bir çok parça için beklemek zorunda kalmıstım parça fiyatlarıda çok yüksek

Bildiğim kadarı ile 2000 modeller TD5,
Ne zaman yaşadınız bu beklemeyi, biliyorsunuz bütün araçlarda yeni iken yedek parça sıkıntısı var ama yaş ilerledikçe parça bollaşıyor.
Tolga beyin aracı 1997 benim discom 1998 bunlar 300 serisi diye geçiyor, bol ve uygun fiyatlı parça mevcut şu anda.

2009 yılında yasadım halen daha aldıgın parçaların fiyatları elimde mevcut ben karsılastığım durumu sizlere aktardım. umarım sizler yasamazsınız

jnrjnr16' Alıntı:

döşeme ,roll bar doğrudur ama mekanik aksamla ilgili bir sıkıntı yok bildiğim kadarı ile bende kullanıştım 3-4 sene kadar bir kaç parça dışında sıkıntım olmadı

jnrjnr16' Alıntı:

2000 model 300 tdi yoktur, en sonu 1998 de üretildi, orjinal roll bar da satılmaz, tavan döşemesi büyük bir parça ve talep gelme ihtimali çok düşük kimse bunu hiç bir araç için getirip stoğuna sokmaz. Döşemeciler Bu işi orjinalinden daha iyi ve daha ucuza yapabiliyor.

Trim parçaları her araç için bulunması zor ve ithal olduklarından pahalı parçalardır, yürüyen aksamda hiç bir sorun çıkmaz.

şu an aracıma kapı fitillerini ve ön sunroof fitilini arıyorum fakat bulamadım. yarın izmir e gideceğim oralara bakacağım yedek parça bakalım bulabilecek miyim... umarım bulurum uyduruk kapı fitili takmışlar ve araç 90 km hızı geçince rüzgar sesi geliyor. ayrıca ön sunroof üstten silikonlanmış adamın dediğine göre contasından su alıyormuş o yüzden silikonlamış. umarım daha büyük bir problem değildir...

Fitil, lastik vs konusunda 1. sanayi sitesine bakabilirsiniz. Ayrıca orada LR parçacısı da mevcuttur, fiyatları İstanbul fiyatlarına yakındır..

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR