araç yükseltme hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpperr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,464

alpperr

Ana Kamp
geçenlerde actyon sportsla alkalı bir video izledim, forumu takip eden bir çok kişide bu videoyu izlemiştir tahminimce...araç üzerinde arazi kullanımı ile ilgili bazı değişikler yapılmış, ve tabiki yükseltmede yapmışlar araca...
ama vatandaş aracı yükseltirken bizlerin yaptığı gibi get parçalar ürettirip yayın üstüne ilave yaptırmamış, darbe emiciler ve yayları direkt değiştirmiş ve araçta 3" yükseltme sağlamış...
Araçta yükseltmeyi bu şekilde sağlamk daha mantıklı olmazmı ( tabi böyle bir işlemin maliyeti ne olur bilmiyorum)...
sonuçta aracın yürüyen aksamında ilave bir parça kullanılmayıp orjinal parçaların dah uzunları kullanılmış oluyor...

Bu tarz bir yükseltme için sizlerin görüşü ne olur, kullanımda doğabilecek sıkıntılar,maliyet,güvenlik açılarından...

Etiketler

Ynt: araç yükseltme hakkında

Aslında ağır(profesyonel de diyebiliriz) off-road şartları için üretilmiş yaylar ve amortisörler var, yükseltme sağlıklı olarak orjinale göre daha sert imal edilmiş yaylar ve yine orjinale göre daha dayanıklı amortisörler ile yapılır.
Get ile yükseltme hobi amaçlı ve ucuz maliyetli bir yöntem... ( Bizim araçlarımız zaten sıfır denebilecek araçlar ve bu araçları ağır arazi şartlarına her halde kimse sokmayı düşünmüyordur, ama maksat standart halinden biraz daha ve ucuz maliyetle yükseltme sağlayıp bazı arazi şartlarında daha rahat ilerleyebilmek en azından benim açımdan böyle...)

Verdiğin videoya gelince, benim kafama takılan bir konu var, 3" yükseltme diyor ama bizim araçlar için dobinson marka yaylarda +2" yükseltme sağlayan yaylar var bu adam 265/75/16R lastik kullandığı için 1" te lastikten yükseltme sağlayıp acaba toplamı olarak mı 3" diyor tam anlayamadım, çünkü ön tarafta sadece yay veya get ile 3"lik bir yükseltme ön aksamı bayaa kasar gibime geliyor,
her neyse işte benim düşüncelerim bunlar, daha tecrübeli arkadaşlardan daha aydınlatıcı bilgilendirmeleri bekliyoruz...

merhaba,

lafı gelmişken bende sorayım,
Ediz bey biliyosunuz bende aracı önelerden 4.5 cm get koyarak yükselttim,
sistem gereği toplam yükselme 7.5 cm civarı oldu, buda yaklaşık 3" e tekabül ediyor.
ancak 4x4h konumunda bile sanki ön tekerlerde kasma var gibi.
bu sizin araçlardada varmı? yoksa ben b u yükselme işini biraz abarttımmı? siz ne düşünüyorsunuz. 4.5 cm yükseltme zarasızmı.
ciddi ciddi getleri 3cm ye düşürmeyi düşünüyorum.

yukarıda belirtilen, mevcut parçaların uygun uzunlukta olanları kullanılarak yükseltilmesi en sağlıklısı gibi.
ama bu parçalar türkiyede varmı?

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
merhaba,

lafı gelmişken bende sorayım,
Ediz bey biliyosunuz bende aracı önelerden 4.5 cm get koyarak yükselttim,
sistem gereği toplam yükselme 7.5 cm civarı oldu, buda yaklaşık 3" e tekabül ediyor.
ancak 4x4h konumunda bile sanki ön tekerlerde kasma var gibi.
bu sizin araçlardada varmı? yoksa ben b u yükselme işini biraz abarttımmı? siz ne düşünüyorsunuz. 4.5 cm yükseltme zarasızmı.
ciddi ciddi getleri 3cm ye düşürmeyi düşünüyorum.

yukarıda belirtilen, mevcut parçaların uygun uzunlukta olanları kullanılarak yükseltilmesi en sağlıklısı gibi.
ama bu parçalar türkiyede varmı?
Bilemiyorum belkide size kasıyormuş gibi gelmiş olabilir, benim araçla beraber 3-4 tane araçta daha aynı ölçüde get var, hadi ben fark etmesem onlardan biri fark ederdi diye düşünüyorum ( bu kasma olayını biraz daha açabilirseniz belki ben bu ifadeden anlayamadım ama ben her hangi bir tuhaflık sezmiyorum 2 yıla yakındır yükseltme var araçta)

aracı 4h konumuna aldığımda ; özellikle direksiyon tam sağ yada tamsol durumdayken,
araç daha zor kalkıyor gibi, gaza daha fazla basmak gerekiyor.
ön aks lere bakıyorum aşırı bir açı yada anormallik yok.
aslında aracı yükseltmeden öncede böylemiydi dikkat etmedim.
sürekli dört çeker araçlardaki gibi; asvaltta 4h de yüksek hızlarda kullanamıycakmışım gibi geliyor.

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
aracı 4h konumuna aldığımda ; özellikle direksiyon tam sağ yada tamsol durumdayken,
araç daha zor kalkıyor gibi, gaza daha fazla basmak gerekiyor.
ön aks lere bakıyorum aşırı bir açı yada anormallik yok.
aslında aracı yükseltmeden öncede böylemiydi dikkat etmedim.
sürekli dört çeker araçlardaki gibi; asvaltta 4h de yüksek hızlarda kullanamıycakmışım gibi geliyor.

Amman bu hususa dikkat...!
Bu araçlar 4H ve 4L konumlarında asvaltta kullanılmaz ( yürür aksama büyük zarar verir / aks falan keser )

4H ve 4L konumunda ön ve arka aks birbirine kilitleniyor yani aynı hızda dönüyorlar, kuru zeminde özellikle asvaltta çok kasar ve zorlarsanız aks keser ama kar, çamur ve mıcır gibi yollarda bu kasmayı patinaj ile absorbe edebileceği için problem olmaz,

///////mesela kumda keskin dönüşler yerine daha geniş açılı manevralar yaparsanız batmaktan kurtulursunuz,////// çünkü keskin manevrada içte kalan tekerlerle dışta kalanlarda aynı hızda döndükleri için içte kalanlar bu kasıntıyı patinaj ile absorbe edecektir bu da kumda ilerlemenizi zorlaştıracak belkide sizi batıracaktır.

Merhaba Ediz bey.bende de sizin aracın aynısından var.bende yükseltmeyi düşünüyorum.öncelikle sorum aracınızı get ile kaç inç yükselttiniz.lastik ebatlarını değiştirerek te bi yükselme sağladınız mı?
Diğer merak ettiğim konu; ben ön tamponumu farların altından kesip,çelik offroad tamponu ve vinç takmayı düşünüyorum.tamponu küçülterek yaklaşma açısını artıracam.acaba araç yükselince tamponu kesmeden sadece vinç mi bağlatsam diye de kararsızım.sizin tecrübenizden dolayı fikrinizi almak istedim.bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Saygılar ..

mehmet35yildiz' Alıntı:
Merhaba Ediz bey.bende de sizin aracın aynısından var.bende yükseltmeyi düşünüyorum.öncelikle sorum aracınızı get ile kaç inç yükselttiniz.lastik ebatlarını değiştirerek te bi yükselme sağladınız mı?
Diğer merak ettiğim konu; ben ön tamponumu farların altından kesip,çelik offroad tamponu ve vinç takmayı düşünüyorum.tamponu küçülterek yaklaşma açısını artıracam.acaba araç yükselince tamponu kesmeden sadece vinç mi bağlatsam diye de kararsızım.sizin tecrübenizden dolayı fikrinizi almak istedim.bu konuda fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Saygılar ..
Merhabalar,
Get 2"
Lastik 1"
Kupa 1"
olmak üzere toplam 4" yükseltme yaptım.

Vinç için farklı bir düşüncem var ama hayata geçmesi biraz uzun sürebilir.(Fakat güzel bişey olacak hem öne hem arkaya takılabilecek demonte birşey düşünüyorum, şasiden u-bolt için uzatmalar çıkartıcam, aynı zamanda bu uzatmalara vinç monte edilip çıkartılabilecek.(böylece ruhsata işletme derdi olmayacak /// hatta aynı sistemle çelik off-road tamponu bile orjinal tamponun üzerine monte edilip çıkarılabilir-sadece orjinal ön tamponun sağ-sol uçları fazla gibime geliyor o kısımlar tıraşlanabilir....v.s. gibi bazı düşüncelerim var...

Ediz bey u-bolt nedir bilmiyorum,daha yeniyim bu konularda.açıklar mısınız.birde kupadan yükseltme ile get ile yükseltme toplam işçilik ile birlikte ne kadar tuttu,sanırım ilk yapmam gereken bu benim.birde şu anki lastik ölçüleriniz nedir acaba,265/75/16 mı,bu ebat ile 3 santim yükseliyor fakat orijinal cant bu ölçüde sıkıntı yaratıyormu bilginiz varmı.Umarım çok soru sorarak sıkmıyorumdur, fakat sizin gibi arkadaşların tecrübesine çok ihtiyacım var.Tsk ederim..

Ediz bey ,
kupadan yükseltme ile ilgili detayları paylaşabilirmisiniz.
bizim bundan haberimiz yok :smiley:

mehmet35yildiz' Alıntı:
Ediz bey u-bolt nedir bilmiyorum,daha yeniyim bu konularda.açıklar mısınız.birde kupadan yükseltme ile get ile yükseltme toplam işçilik ile birlikte ne kadar tuttu,sanırım ilk yapmam gereken bu benim.birde şu anki lastik ölçüleriniz nedir acaba,265/75/16 mı,bu ebat ile 3 santim yükseliyor fakat orijinal cant bu ölçüde sıkıntı yaratıyormu bilginiz varmı.Umarım çok soru sorarak sıkmıyorumdur, fakat sizin gibi arkadaşların tecrübesine çok ihtiyacım var.Tsk ederim..

[attachment=1]

diğer açıklamalar forumda mevcut

u-bolt.JPG

Rüstem ÖNEL' Alıntı:
Ediz bey ,
kupadan yükseltme ile ilgili detayları paylaşabilirmisiniz.
bizim bundan haberimiz yok :smiley:

fazla bi detay yok basit bir işlem sadece kupa civatalarının 2-3cm uzununu temin edip araya kestamit yaptırıyorsunuz bu kadar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,812
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR