öNCELİKLE BEN SİSTEMİ KURALI 1.5 SENE OLDU VE KULLANIYORUM..
Öncelikle 4x100A jel akü. aküleri şarj etmek için 4x165A panel ayrıca 2 alternatör (Yaşam akülerine baglı 150A alternatör...fakat önemli olan 4000 lik tam sinüs (12V) inverter diger önemli nokta klima seçimi toshiba veya fujitsu general 9000btu (3 Çeşit fujitsu da 9000 btu luk var detayını inceleyin) BEN BU SİSTEMLE ARACI CALIŞTIRMADAN 10 SAAT KLİMAYI SOGUK 6 SAAT SICAK KULLANIYORUM.. TELEFONUM 05052374545 SORACAGINIZ BİR ŞEY OLURSA ARAYABİLİRSİNİZ
Sistemi yaptık,. Teknik uygulama hesap malzeme kalitesi, işçilik vb çalıştırdıktan sonra gördük eğlenceli başka şeyler var ve bir süre kullanıldıktan sonra yerine elbise dolabı yapıldı.
8000 BTUH mobil klima
12 VDC / 220 VAC tam sinüs invertor
75 - 82 amper/saat akım çekiş değerleri
Paneller
Alternatör desteği
büyük elektriksel değerler , sıkıntı verdi.
1)Paneller verimli güneşte ve tam kapasitede olacaklar
2)Seyir sırasında yolda olacaksınız ,sizde ikinci alternatör de var.2000 devir üzerinde olması gereken bir durum.
Panellerin ışınım almadığı saatlerde depodaki kapasitenin yeteceğini zaman kısıtlı.
Bir çok karavanci 200 amper Batarya ve 200 watt panele çok diyorlar,yer kısıtlı , ağırlık fazla , çok para , klima istesem evimde kalırım. , bunlarında duyduk
12 volt doğru akımdan 220 alternatif akım elde ederek büyük watt güçler çalıştırma pahalı, detaylı, stresli ,yer alan kayıpları vb.
220 VAC olan yerde şebekeden kullanım mantıklı, diğer uygulamalar için elektriksel hesaplamalar ,ohm kanunu , enerji depolama ve üretim tüketim formülleri insanlığın hizmetinde
Vantilatör IN
Klima OUT
Kalın sağlıcakla