Araç Üstü Sis Farı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 63
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,257
Ynt: Araç Üstü Sis Farı

Aman hocam Mavi beyazdan beterdir siste , kötü havada ... Işık nekadar mavileşirse kötü havada ve siste performans o kadar düşer .

Acaba sissiz havalarda gece falan kullanmak için üste beyaz yada mesela iki sarı iki beyaz ve sarılar beyazlar ayrı yanabilecek şekilde taksanız . Böylece açık havada gecede güzel aydınlanır ortalık .

Etiketler

ssbman' Alıntı:
Aman hocam Mavi beyazdan beterdir siste , kötü havada ... Işık nekadar mavileşirse kötü havada ve siste performans o kadar düşer .

Acaba sissiz havalarda gece falan kullanmak için üste beyaz yada mesela iki sarı iki beyaz ve sarılar beyazlar ayrı yanabilecek şekilde taksanız . Böylece açık havada gecede güzel aydınlanır ortalık .

Evet sizin dediğinizde güzel bir fikir dediğinizden fikrimi değiştirebilirim eğer maxtell alırsam ön tampona 4 adet sarıcam üstede 4 adet beyaz ikisi ayrı ayrı yanacak biçimde takılabilir.

ooo ortalık ışıl şıl olur :smiley: tavandaki dörtlüde de 2 sarı 2 beyaz kullanılabilir ama bunlarda ayrı ayrı yanabilmeli .

Tesisatı mutlak röle ile ve akünün hemençıkışına sigorta koyarak yaptırmayı ihmal etmeyin . Bazen sigortayı getirip içeri falan koyuyorlar . Akünün hemen çıkışında , hattın en başında olmalı ki tüm hattı korusun .

Evet, tesisatta mutlaka röle ve sigorta olmalı... klormatik sisler var güçlü ufak, dıştan beyaz mavi gözürünüyor, yanınca sarı mavi beyaz renk veriyor, hem şık hemde yakın mesafede baya etkili olanlar var... onlarada bir bakın... sade sarı biraz klasik duruyor... yağmurda dağılıyor ışık... klormatik genel amaçlı gibi oluyor...(yağmur kar sis etkileri farklı)

Valla iki kere ısrarla o yanarlı dönerli camı olan sislerden denedim . İkisinde de sonuç hüsran . Açık havada bile aydınlatma yetersiz kaldı . Normal diğer sislere göre , açıp kapattığımda neredeyse aydınlanma farkı olmuyordu .

Belki kalitelileri vardır yada beim aldıklarım dandiktir bilemiyorum . Ama ciddi markalarında bu tür camı olan ürününe rastlamadım(dediğim gibi ben raslamadım belki de) .

Ben yanar dönerli 4 sisi bir aracıma kendim takmıştım , montajınıda kendim yaptım 1 gün uğraştım ama harika olmuştu . Ama gece farları açınca acayip hayal kırıklığına uğradım , nasıl canım sıkıldı anlatamam . Canım yandı da onda ben kolormatik mi artık neyse ismi alerjisi başladı . Bu yüzden yazmadan edemedim :D

doğrudur, ufak köşeli klormatikler, tam aydınlatma yapamıyor, özellikle jip gibi araç ortamlarında, ancak yuvarlak orta-büyük boy bazı markalar var(marka hatılamıyom şimdi) bende eski araçta vardı, farı kapatıp giderdim... gerisini düşün yani... yani marka özellikle içindeki sis ampule göre değişiyor iş... slmss...

doğrudur, ufak köşeli klormatikler, tam aydınlatma yapamıyor, özellikle jip gibi araç ortamlarında, ancak yuvarlak orta-büyük boy bazı markalar var(marka hatılamıyom şimdi) bende eski araçta vardı, farı kapatıp giderdim... gerisini düşün yani... yani marka özellikle içindeki sis ampule göre değişiyor iş... slmss...

arkadaşlar aracımın üzerinde port bagajda 4 önce 2 arkada ve tampon üstünde de 2 tane olmak üzere toplam 8 sis farı var fakat elektirk bağlantısı yapılı değil. oto elektrikçiye götürdüm paröak gibi 2 tane kablo ve her ikisi için bir röle koymak lazım dedi. röle neyse de kablonun geçmesi için de kaportayı delmek lazım dedi. siz nasıl bağlantı yaptırdınız acaba ? kaporta delinerek mi montaj yapıldı ?

torhan' Alıntı:
arkadaşlar aracımın üzerinde port bagajda 4 önce 2 arkada ve tampon üstünde de 2 tane olmak üzere toplam 8 sis farı var fakat elektirk bağlantısı yapılı değil. oto elektrikçiye götürdüm paröak gibi 2 tane kablo ve her ikisi için bir röle koymak lazım dedi. röle neyse de kablonun geçmesi için de kaportayı delmek lazım dedi. siz nasıl bağlantı yaptırdınız acaba ? kaporta delinerek mi montaj yapıldı ?

Kaporta delecem diyen usta, işi bilmiyordur... bagajkapısı ve kaput kenarları fitil altında, izolasyon yapıp kablo geçer, çok kalın kablo olmamak şartıyla, kalınsa da, fitilaltı kaporta ucunu az taşlama/bükme suretiyle kanal yapıp geçirebilir... bu işlemi yapınca bölgeyi antipasla boyasın, sonra paslanıp çürür o bölge... bu da bir çözüm yani... ayrıca bazı araçların o bölgelerde tapa ve hazır delikleri oluyor... onları kullansın, kablo biraz uzr dolaşır ama hiçdeelse zarar vermez :smiley: röleleri mutlaka taktır, elk.tesisat ve akü yükünü riskini azaltırsın... :smiley:

Aracı bu iş için incelemediğimden net birşey söyleyemem ama delmeye gerek olacağını sanmıyorum . Evet fitil araları iyi bir seçenek olabilir . Nereyi delmek gerekli dedi usta ?

Kalın kablo yükü kaldırması için şart . Size tavsiyem 3 ayrı anahtarla kontrol edilsin bu sistem yoksa kullanışsız olur . Ön dörtlüyü bir anahtar arkaları bir anahtar ve tampon üstünü bir anahtar kontrol etsin . Ön dörtlü için mesela 4mm lik kablo olabilir sanırım . Toplam far tesisatı için 12 55Watt lık standart ampullerden takılı olduğunu düşünürsek 40 amper gibi bir güç çekeceksiniz .

Mutlaka işin ehli ve "buda olur abi biz hep yapıyoz" tarzında olmayan bir elektrikçiye düzgün malzeme kullanarak yaptırın ...

Kolay gelsin ...

Hella Rally 1000 Black Magic modeli delicimi yayıcımı bilen varmı acaba?
Ürün Ölçüleri : 18 5 cm ÇAP x 9 cm DERİNLİK
900 mt ışık mesafesi
1takımına 300 tl isityorlar bu fiyata daha iyi bir far alınabilirmi?

başka bir yerde 197 tl ye buldum .
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=&pId=682102&aType=product

pahalı olan sitede 900mt ışık mesafesi yazıyordu burada 600mt.

farklılık neden kaynaklanıyor dur?

nitroces' Alıntı:
başka bir yerde 197 tl ye buldum .
http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=&pId=682102&aType=product

pahalı olan sitede 900mt ışık mesafesi yazıyordu burada 600mt.

farklılık neden kaynaklanıyor dur?

yansıtıcı iç kaplamasıyla alakalı bir durum olsa gerek..

selamlar.

3_682102.jpg

3_682103.jpg

ssbman' Alıntı:
Aracı bu iş için incelemediğimden net birşey söyleyemem ama delmeye gerek olacağını sanmıyorum . Evet fitil araları iyi bir seçenek olabilir . Nereyi delmek gerekli dedi usta ?

Kalın kablo yükü kaldırması için şart . Size tavsiyem 3 ayrı anahtarla kontrol edilsin bu sistem yoksa kullanışsız olur . Ön dörtlüyü bir anahtar arkaları bir anahtar ve tampon üstünü bir anahtar kontrol etsin . Ön dörtlü için mesela 4mm lik kablo olabilir sanırım . Toplam far tesisatı için 12 55Watt lık standart ampullerden takılı olduğunu düşünürsek 40 amper gibi bir güç çekeceksiniz .

Mutlaka işin ehli ve "buda olur abi biz hep yapıyoz" tarzında olmayan bir elektrikçiye düzgün malzeme kullanarak yaptırın ...

Kolay gelsin ...

ustam benim tüm elektrik işlerimi yapar. gayet iyi ustadır. bunlar çok güçlü sisler dedi o nedenle kalın iki tane kablo kullanmak lazım dedi. o da aynen sizin dediğiniz gibi 3 anahtar ve röle koyalım dedi tampon öne ve arkalar için olmak üzere. sunroofun arkasından bir delik deleriz döşemenin altından kabloları geçiririz içeriden görünmez kestiğimiz yeri pas önleyici statik boyayla boyayıp oraya tapa takarı kenarlarını da ince silikonla geçeriz dedi.

Anladım tercih meselesi tabi ama ben pek deldirmek istemezdim diye düşünüyorum . Fitillere vs sığmazsa dışarda kablo yada kablo yolu görünecektir .

Kolay gelsin ...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,362
Kayıtlı Üye Sayımız
166,894
Kaydolan Son Üyemiz
krishnatiwari1956

SON KONULAR

Geri