Araç Üstü Çadır için Ön Hazırlık Çalışmalarına Başlıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan freediver2009 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,652
Ynt: Araç Üstü Çadır için Ön Hazırlık Çalışmalarına Başlıyorum

Evet, Yatağını kalın yapmışlar, İkiye katlandığında payı da ona göre, Çadırın içinde yatak hazır bulunmazsa bunun yerine şişme yatak kullanılırsa, Veya daha ince sünger kullanılırsa gereken yükseklik alçaltılabilir,

Etiketler

Ölçü alırken biraz fazla abartmanın sıkıntıları yaşamaya bugün son verme kararı aldım.
Sepet ölçüsü çok büyük olduğu için ses olayına fazla katlanamadım, en son hafta sonu alışveriş merkezine girerken kapalı otopark girişinde yüksekli kontrol demirine dokununca son nokta oldu.
Bugün sabah işe kendi aracımla gelip tavan sepetini söktüm.
Belki başka bir proje için kullanabilirim, yada ihtiyacı olan birine değerlendirebilirim.
Ama işler biraz hafiflerse bisiklet taşıyıcı projem devam ediyor :smiley:

Sevgiler Ömer bey yılmak yok öyle burda tartışıcaz kırıcaz yapıcaz :D

Şimdi elimizde bir sepetimiz var onu ne yapalım edelim düzeltelim ben deim ki ; ben araç üstü değil de aracın içinde yatmak için bir mat şeklinde hatta şilte denebilir bir malzeme yaptırmıştım ama bunu yaparken ileride araç üstü yaparsam demiştim dolayısı ile su geçirmeyen kumaştan 185 cm e 145 cm ebatlarında olan araç için ortadan katlanır 5 cm yükseklikte (5 cm X2) olacak şekilde mat yaptırmıştım sert gri süngerden çekyatçılar yapıyor kumaş özellikli kumaş olduğu için kumaşı biraz pahlı maloldu 300 tl ye yaptırdım. dahası elimizde şuan olan çadır malzemesi ile sanırım 15 cm olur katlanınca hadi 20 cm olsun sizin yaptırdığınız sepetin yüksekliği nedir? onu alalım keselim derim onu paylaşırsanız kenara atmazsınız. tekrar kaynaklanır bir kat daha boyanır olur birter ses konusunda da thule 828 deki gibi bir aluminyum yada ince saç parçasını eğdirerek daha büyük ebatlı yaparsanız bence havale yük atma şansınızda olur. birde cadır kısmını arka tarafa alırsanır hem kullanım alanlanını hemde arka ayak desteği ni daha verimli kullanmış olursunuz kanatindeyim.

Ve sonunda da gergin bir sepet çadırı işi çözer gibi. benim önerim budur. saygılarımla.

Thule_Xperience.jpg

warmaster' Alıntı:
Sevgiler Ömer bey yılmak yok öyle burda tartışıcaz kırıcaz yapıcaz :D

Şimdi elimizde bir sepetimiz var onu ne yapalım edelim düzeltelim ben deim ki ; ben araç üstü değil de aracın içinde yatmak için bir mat şeklinde hatta şilte denebilir bir malzeme yaptırmıştım ama bunu yaparken ileride araç üstü yaparsam demiştim dolayısı ile su geçirmeyen kumaştan 185 cm e 145 cm ebatlarında olan araç için ortadan katlanır 5 cm yükseklikte (5 cm X2) olacak şekilde mat yaptırmıştım sert gri süngerden çekyatçılar yapıyor kumaş özellikli kumaş olduğu için kumaşı biraz pahlı maloldu 300 tl ye yaptırdım. dahası elimizde şuan olan çadır malzemesi ile sanırım 15 cm olur katlanınca hadi 20 cm olsun sizin yaptırdığınız sepetin yüksekliği nedir? onu alalım keselim derim onu paylaşırsanız kenara atmazsınız. tekrar kaynaklanır bir kat daha boyanır olur birter ses konusunda da thule 828 deki gibi bir aluminyum yada ince saç parçasını eğdirerek daha büyük ebatlı yaparsanız bence havale yük atma şansınızda olur. birde cadır kısmını arka tarafa alırsanır hem kullanım alanlanını hemde arka ayak desteği ni daha verimli kullanmış olursunuz kanatindeyim.

Ve sonunda da gergin bir sepet çadırı işi çözer gibi. benim önerim budur. saygılarımla.

Teşekkür ederim, verdiğiniz moral ve fikirler için.
Şuan sökülü vaziyette işyerinde yine gözümün önündü duruyor, çok kolay vazgeçmeyeceğim ama baya bir tadilat gerekecek.
Sepet kısmının yüksekliği 25 cm, 5 cm alttaki ayakların yüksekliği (tavana bağladığım).
Ses olayı olmasa problem yoktu ama aracın arka tarafına doğru daha küçük bir sepet yapabilirim.
Bu olay bana baya bir tecrübe kazandırdı, bir dahaki sefere sanırım daha az hata ile birşeyler yapabilirim.
Tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR