Merhaba arkadaşlar, konuya ve polemiklerine yeni dahil oluyorum

Hafif offroad av, piknik, köy yollarında geziler vs. yapacak olan ve bütçesi 20000 TL civarında olan arkadaşlara Suzuki Vitara 1.6 tavsiye ediyorum. Benzinle bile makul bir tüketimi var. LPG'ye karşı değilim diyorsanız RAV4, Forester gibi seçenekler de değerlendirilebilir.
Kendi deneyimlerimi de paylaşayım: Bir buçuk seneye yakın zamandır İstanbul'da tek araç olarak L200 kullanıyorum. Otomatik vitesli olduğu için trafikte en ufak bir sorun yaşamadım. Aksesuar olarak da bir otomobilden beklediğim her tür donanım ve konfor var. Modifiye öncesi şehir içinde 10 lt şehir dışında 8-8,5 lt yakıyordu. Modifiye sonrasında şehir dışında 9,5 şehir içinde 12 lt yakıt tüketimi var. Yeni kasaların tüketimi çok daha makul tabii ki. Off-road koşullarında 18 lt'ye kadar çıkıyor. Kamp ve hafif geziler için ideal olduğunu söylemeliyim.
Sorunsuz araç almak istiyorsanız binek ya da off road farketmez, Japon araçlarından şaşmayın derim
Amerikan araçları hakkında bir bilgim yok ama Jeep/Cherokee başlığının altında açılan konulara bakarsanız arızadan başka doğru dürüst başlık bulamazsınız

Hal böyle olunca sadece 100 km'deki tüketim değerleri değil, aracın bakım arıza masrafları da dikkate alınmalıdır. Aslan besleyen yemini düşünmez, hele bir de aslan hasta ise sizi de yer. Aman ha!
Açılan başlıklara bir iki örnek:
zj de acayip bir arıza
bolu daki xj için yardım
ankarada aracımı off road a cevirmek istiyorum....
Restorasyon bitti 
Grand Cherokee 2.7 CRD Motor Lambası
zj şanzuman arızası
zj den gelen düdük sesi gibi birşey
Yolda Veya Arazide Kalmamak İçin Bir ZJ-XJ-WJ de Neler Bulunmalı.
ZJ'miz Düzgün Çalışmıyor.. Acaba Neden?
ZJ'me yaptığım ve yapacagım restorasyonlar