Araç mı ? Lastik Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hagurel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 117
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,113

hagurel

L200 Magnum 4x4
Yer
BOLU
Arkadaşlar geçen hafta 2001 model L200 Magnum 4x4 çift kabin aldım bu haftada yol dışında denemek istedim fakat arcım ne çamurda nede ıslak çimende mümkün değil ilerlemiyor en ufak rampada kalıyorum nereye gittiği belli olmuyor 4x4 deneyimim var fakat çift kabin 4x4 ilk defa kullanıyorum Latiklerim ise KUMHO Road Adventure MT 31x10.5/15 markası bu resimlerinide koyuyorum ayrıntılı olanları yarın ekleyeceğim bu çift kabinlerin hepsi mi böyledir arkdaşlar aracın hafif ondan böyle oluyor diyorlar ama 1830 kiloluk aracın neresi hafif pajeroda uzun şase 1870 kiloydu ama böyle bir sorun yaşamamıştım bu araçtan kullanan arkadaşlar yardım ve önerilerinizi bekliyorum sizler ne tür lastik kullanıyorsunuz ?

Etiketler
Ynt: Araç mı ? Lastik Mi ?

Öncelikle aracınız hayırlı olsun,bahsettiğiniz konu üzerinde yürümemesi tamamen lastik ilgilidir
L200 ler oldukça tutulan arazide iyi olan araçlardır,önerim asfalt ve arazi arası ise A.T kullanmanızıdır
hız ve arazide oldukça iyidir,asfaltta seside azdır
saygılar

Aracınız hayırlı olsun.

Sizi sorununuz lastik, kullanımınıza uygun lastiği aldığınızda sıkıntı kalmayacaktır.

Teşekkür ederim içimi rahatlattınız lastik öneriniz nedir genelde toprak yol veya yol dışı pek asfalt ağırlıklı değil karışık yani
ama bir de şu varki benim lastikten kullanan diğer arkaşlar memnun olduklarını söylüyorlar bu nasıl oluyor anlamadım yeni kasa l200 lerde mesela

hagurel' Alıntı:
Teşekkür ederim içimi rahatlattınız lastik öneriniz nedir genelde toprak yol veya yol dışı pek asfalt ağırlıklı değil karışık yani
ama bir de şu varki benim lastikten kullanan diğer arkaşlar memnun olduklarını söylüyorlar bu nasıl oluyor anlamadım yeni kasa l200 lerde mesela
Önerimi söyledim A.T Lastik demiştim,Arazide M.T iyidir,kusuru asfalt sıfırdır yağmurlu havada yer tutuşu nerdeyse yok denebilir
A.T lastik en uygun olanıdır

Valla size nasıl lastik tavsiye etmeli bilmemki.

Aslında yolun durumuna göre lastiği sizin seçmeniz lazım gelir ..

şu anda bendeki mt lastik bugünkü yerlerde kaldıysa at lastikte onun gidemediği yerde hiç iş görmez ise garajda dursun bu araç yahu biz eskiden willys ler ile hiç dişsiz lastikler ile çamura dalar çıkardık ne oldu böyle anlamadım benim tarihim mi geçmeye başladı nedir

lastik te bu buyrun

20022011166.jpg

20022011156.jpg

20022011161.jpg

20022011157.jpg

20022011164.jpg

Bu lastik deseni ile bahsettiğiniz yerlerde kalmamanız gerekiyor,bir yerde bir sorun var belirtmeliyim
aracınız düz,mü automu,ön aks lardan biri görev yapmaz ise araç 2çekerdir,bu sizi dediğiniz yerlerde bırakır
ön aksları gösterin ustaya...aracı bilmediğimizden yorum yapmak ne kadar doğru olur bilinmez
siz bir sevise gösterin en akılcı yol budur kolay gelsin
saygılar

aracın düz vites çıkamdığım yerde 4 lastikte dönüyor mevzu sadece çıkamama değil zaten düz yolda eğer zemin yumuşak ise yol tutuşuda yok gaza biraz yüklenirseniz araç kendini bir tarafa atmaya çalışıyor ömrümün yarısı sanayilerde geçti demek istediğinizi anlıyorum ama bu lastiklerin dişleri sırf görüntü sakın ha uzak durun derim bir arkadaşa sordum karda kullanmış iyiydi diyor ama çamura grince oda farketmiş kaydırıp aracı saplamış

Lastiğin diş yapısı ve sınıfı önemil olduğu kadar hamuruda önemli. Lastiğin son kullanım tarihi geçmiş ve hamuru sertleşmiş olabilir...

Bazı zeminler vardır, çimli zeminlerin bazıları, zemini sert ama üstü çok kaygan çamurlar vs, araç buz üstünde gibidir soft mt lastikler hiç yürüyemez, ona benzer bir yerede denk gelmiş olabilirsiniz

Biraz tecrübesizliğin etkisiyle de olsa gerek benzeri bir zeminde biz de kalmıştık. zemin eğimi neredeyse düz gibiydi, üstü çimen altı çamur, bir zemindi. Cooper STT'lere rağmen ne yaptıysam çıkamamıştım, araç sanki buz üstünde kayar gibiydi. Resimlere baktıkça böyle bir yerde nasıl kaldığımı anlamakta güçlük çekiyorum
100_0439.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,626
Kaydolan Son Üyemiz
cumhur kaya

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.