Arac Kaplatma İle Alakalı Olumlu Olumsuz Tecrübeleriniz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,591

bberksan

Kamp II
arkadaslar
aracimin rengini kaplatıp değiştirmek istiyorum . ama guvenemiyorum merak ettimlerim
cikartirkenalttaki boyaya zarar veriyormu? yada aksine yıllar sonra puruzsuz piril piril bi yuzey mi cikiyor altindan ?
kisa bir sure sonra kalkma acilma gibi seyler oluyormu?

Etiketler
Ynt: Arac Kaplatma İle Alakalı Olumlu Olumsuz Tecrübeleriniz

sayın berksan,

öncesinde aracta fısfıs boya diye tabir edilen, sprey boya gibi bir uygulama yapılmadıysa ve sökülme işlemi sırasında dikkat edilirse problem olmaz.
bugüne kadar kaç araç kaplattım hatırlamıyorum, oldukça cok... :smiley:
problem yaşamadım.

bu kaplamaları sökmek için özel solüsyonlar mevcut ama maliyeti bulunduğu için pek kullanan yok.

bir başka teknik ısıtmak, ya keetle da sıcak su hazırlayıp parcanın üzerine dökeceksiniz, ya sıcak su püskürten temizleme tabancalarından kullanacaksınız yada sıcak hava tabancası ile sökme işlemini yapacaksınız.

motosiklet stickerları içinde aynı şey gecerli... ;)

selamlar

plasti dip diye bir boya var istenildiğindesokülebiliyor . her rengini bulmakta mevcut .

oto yıkama ve profesyonel araç işlemleri ile işim var

kaplama çok problemli bir ürün değildir fakat bazı detayları vardır işinin ehli kişiler dışında çok daha uygun fiyata satılan ürünler ile kaplama yapılırsa solisyon ısıtma ya da sökmek için ne gerekiyorsa işe yaramıyor ki böyle baya araç geldi bana boya yaptırılması gereken araç bile çıktı .....

kaliteli malzeme yani araç kaplamak için üretilen malzeme kullanılır ise sorun yok en fazla en son bir pasta cila ile sorunsuz eski haline döner.... ama kalitesiz malzeme kullanan bir yere yaptırırsanız boyaya kadar gider....

kaplattıktan sonra aracınızı yıkatırken yıkamacınıza aracın kaplama olduğunu belirtmenizde fayda var kaplamayı sökme olasılığı var suyun basıncından ki başıma geldi araç kaplama yapılmış herhangi personele belirtilmemiş aracı yıkayan arkadaşım bir çamurluğun komple kalkmasına sebep oldu...

her işte olduğu gibi uygun fiyatlı yapan kişilere değil gerçekten bu uygulamayı devamlı yapan işinin ehli kişilere teslim edin aracınızı ....

boya kadar para istiyorlar
bu fiyatlara değmez bence

Ruhsatı da değiştireceğinizi hatırlatırım...

Twitter : Overland_Tr
Instagram : overland_turkey

AL1820' Alıntı:
boya kadar para istiyorlar
bu fiyatlara değmez bence

doğrudur, hatta daha fazlasınıda isteyebilirler.
lakin boya ile yapılamayacak sonuçlar elde edebiliyor.
örneğin; krom, renkli ayna, geometrik desenli yada dokulu yüzey, mat metalik, özel bir logo yada illustrasyon...
ve istediğiniz zaman dönüşünün olduğunu bilmek güzel... ;)

bu tip şeylerin meraklısı varsa... ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR