KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Kazakistan
Sabah 08 30'da Batumdan başlayan son etap 1100 km 20 saat sonra tamamlandı. Acilen son 3 gundeki resimleri ekleyip metin kisimlarini duzenleyecegim. Buradan iyi dilek ve dualarını esirgemeyen dostlara tesekkurler.
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Rostov Na Donu
krasavchik' Alıntı:
Volgograda giden kadar yolda biraz sarsılma bilirsiniz.Ben Vladikavkaz-Volgagrad-Lipetsk(Moskova tarafında) yaptım 20gün önce.Volgagrad'a kadar ki yolun yarısına yakınında hız 50kmye kadar düşüyor diyebilirim.
всё будет хорошо!
Ahhhh ah biri bunu önceden söylese elistaya girmez direkt rostov saratov hattını takip eder dönüşte de astrakhan grozniyi keşfederdim
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Rostov Na Donu
kuzeye çıktıkça insanlar medenileşti ama ben moskova 870 km tabelasından direksiyonu moskovaya kıramadığım için üzgün olarak güneye doğru ilerlemeye başladım. hedef pyatigorsk.
Ynt: Arabayla Tek Başına Hatay'dan Posof, Gurcistan, Rusya Vladikavkaz Volgograd, Samara, Rostov Na
Evet Ростов на Дону (rostov na donu) gerçekten çok güzel.Gürcistan sınırından oraya kadar ki yollarda hiç fena değil.Geçen sene kasım ayında her yerde yol çalışması vardı.Şu an ki durumu çok iyi olsa gerek.Ağustos ayında Türkiye'ye dönerken bu yolu kullanmayı planlıyorum.
Vladikavkazda bir tur atmanın bedeli tam bir gün kayıp oldu. Vladikavkaza girmeyi değdi mi derseniz hayır. 40 dakika kadar gecikmemden dolayı sadece tır alımı yaptılar ve sabaha kadar ben arabada uyudum. yanımda yastık ve battaniyem vardı sorun yaşamadım ama kendimi ertesi gün batuma zor attım.
Sabah erkenden kilometrelerce devam eden kuyruğun başında olduğumdan kendimi gürcistanda buldum. ruslar adet olmadığı kadar hızlı, gürcüler nazikti. sonra kazbekiden ovaya inmeye karar verdim. ovadan sonrası için posoftan mı yoksa batumdan mı gireyim diye tereddütte kalınca kararımı hatalı olarak batumdan yana kullandım. yollar kötü, sürekli trafik kontrolünden dolayı yavaş ve sıkıcı idi. bir daha gelsem borjomi posof güzergahı derim.
Akşamüstü batuma girip bir otel buldum, booking.com ile ilgili yaşadığım bir kaç problemden birisini de burada yaşadım. booking.com yerine keşke daha geniş portföyü olsa da venere.com kullansaydım diye düşündüğüm oldu. Gürcistanın tüm hatalarını yoldan çıkıp girdiğim bu tesisteki kuzu şaşlık, yanında taze ekmek, armut limonatası ve üzerine gelen harika çay affettirdi desem yeridir. hepsine 15 lira aldılar.
Sabah ilk kez saat kurmadan uyanana kadar uyudum, hemen yola çıktım ve Türkiye tarafına geçtim. Rizedeki dostları arayıp çaya geleceğim dedim sağolsunlar balığın üzerine çay içtim. Balık çorbası nefisti.
Tek başına dilini bilmediğim hiç gitmediğim ülkelerde binlerce km araba kullanmak belki de hemen hemen rusyada konuştuğum herkesin dediği gibi delilikti ama bu seyahati bu cesareti bana veren, hayatım boyunca verdiğim her kararı destekleyen, bana hiç gitme demeyen 21 Ekim 2014'de Rahmet-i Rahman'a ve ebediyete uğurladığımız babama ithaf etmek istiyorum. Hep yanımdaydı...